Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, je to kravina, ale fakt pohodova a prijemne se na ni diva. Je to takovej film na odreagovani. Pribeh je hodne naivni a jednoduchej, ale vynahrazuje to super hudba a nenudici dej. Patrick Swayze a Jennifer Grey sice nic extra nehrajou, ale jsou uveritelny. Ve filmu se bud tancuje a nebo neco resi a ty radoby vazne sceny sou sice k smichu, ale to nevadi. Nerek bych, ze pisne byli na oscara, ale pekny byli. Za to, ze to je klasickej romantickej film, na kterej se da koukat skoro porad, ty 4* dam. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že i když se mi podařilo celou tu dobu tenhle film nevidět, mám na něj díky všem jeho fanynkám takovou alergii, že větší mám snad jen na Luďka Sobotu. A to je co říct, protože na něj mám alergii jako hrom. Tuhle jsem ho potkal v Tescu, stál u pokladny, starý sešlý, smutřný, unavený, ta jeho kráva na něj syčela a štěkala, zaplať, dělej, hni sebou, Luděk jako trouba čuměl a dělal, platil. Až mi ho na jednu stranu bylo trochu líto. Pravá tvář komika. jaká je asi ta pravá hezouna Šwajze, po kterým šílely všechny, bléé, fujtajksl ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si dal opáčko tohoto filmu. Nejsem k němu už tak kritický, jako dříve, ale stále platí, že povrchnějších a předvídatelnějších snímků, které mají zároveň relativně vysoké hodnocení, moc není. Swayzemu to tančí parádně, to je pravda, škoda, že není lepší herec, celá ta zápletka mohla být uvěřitelnější. Dobré je, že se snímek odehrává na přelomu padesátých a šedesátých let, aspoň se ta hudba dá poslouchat. Příště následuje revize Pretty Woman! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru špička. Proč tomu vyčítat přílišnou romantiku, cheesy hlášky nebo předvídatelnost? Neřekla bych, že zrovna o to v těchto filmech jde - o nečekané zvraty a absolutní originalitu. Dnes už kultovní soundtrack a velmi, velmi sympatická dvojice protagonistů. Jennifer Grey je jako Baby roztomilá, ne tuctově hezká a přesto přitažlivá a v této roli přirozená. Swayze skvěle kombinuje živelnost, rozervanost, floutkovství a "citlivost" (však kdyby jí neměl, byl by to na houby hlavní hrdina). Taneční čísla jsou výborně natočena, prostě tancuje se tam hodně a kouká se na to moc pěkně. Romantika jak řemen. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi to úplne nesadlo, ale čo už. Povinná jazda pre divákov nežnejšieho pohlavia. Patrick Swayze a Jennifer Grey sa vo svojich životných úlohách stali miláčikmi ženského publika. Z nízkorozpočtovej romanci sa stal obrovský komerčný hit a dokonca si vybojoval Oscara za najlepšiu pieseň. Vzájomná nevraživosť v súkromí medzi hlavnou dvojicou sa našťastie na plátne neodzrkadlila a Johnny s Baby sa stali jedným z najpopulárnejších párov 80. rokov. Klasika s niekoľkými kultovými scénami sa dočkala nie príliš kvalitného pokračovania. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Taneční choreografii má na svědomí Kenny Ortega, který o dvacet let později režíroval trilogii Muzikál ze střední (2006, 2007, 2008), na níž také spoluvytvářel taneční choreografii a za kterou obdržel i několik cen (např. i jednu Emmy). (elisheva)
  • Zcela spontánně vznikla mj. scéna, v níž Johnny (Patrick Swayze) stojí Baby (Jennifer Grey) za zády a nechává svou ruku zlehka sklouznout podél jejího těla. Jennifer při natáčení několikrát zkazila záběr, protože byla nesmírně lechtivá a pokaždé vyprskla smíchy. Režisér Emile Ardolino nakonec tyto „nepovedené“ pokusy zařadil do hotového filmu. Velmi autenticky v nich působí zejména otrávený výraz Patricka Swayzeho. (Bauer)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama