Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení plyne z toho, že nejsem: a) žena, b) milovník tance, c) jiný druh homo sapiens sapiens mající k filmu náklonost. Jako byl Barbar Conan natočen pro chlapy, Hříšný tanec pro ženy, což je v pořádku. Mně nechal tento malý kultík chladným a kolena se mi při pohledu na Swayzeho netřepou. Mé subjektivní 2* proto berte s rezervou a notnou dávkou tolerance:) Kuji. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vrcholom kariery, nedávno zosnulého amerického herca, Patricka Swayzeho je "Dirty Dancing". Navždy zostane filmovým fanúšikom známy predovšetkým ako vášnivý, mladý tanečník Johnny Castle z tohto snímku, ktorý v roku 1987 natočil režisér Emile Ardolino. Nemám ku tancu žiadne vlohy. Nedokážem vyjadriť svoje emócie týmto spôsobom. Preto tanečné filmy moc nemusím. Zvlášť tie z posledných rokov, ktoré sú plné hip hopu, street dance a podobných opičích exhibícií. "Hriešny tanec" je však celkom v pohode, najmä jeho rock´n´rollové pasáže. Patrick Swayze a Jennifer Grey vytvorili sympatický pár. Seklo im to spolu. *** ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Ultimátní romantickej banger, díky kterýmu jsem si uvědomil, že neumim tančit. Vidět tohle na velkým plátně v komplet narvanym kině plnym holek byl fakt unikátní zážitek, na kterej jen tak nezapomenu.... soundtrack ženiální! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Místy je skutečně náročné uvěřit, že se příběh Baby a její první letní lásky odehrává v roce 1963. Tohle je film řešený optikou roku 1987 a dobová nostalgie je jen příjemným bonusem. Navzdory tomu, jaký je to kultovní kýč, je to zároveň čistá žánrovka, ukázkový coming-of-age story, kde všechno klape, nic tu nechybí a všechno do sebe zapadá s precizní přesností. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve druhé polovině 80. let velký hit, prakticky s odstupem času těžko pochopitelný kult, protože scénáristicky i podle odvedených hereckých výkonů jde o průměrné dílko. Ještě dnes mám pocit, že v hodnocení snímku hraje nemalou roli nostalgie. Jenže červená knihovna se tehdy ještě u nás nenatáčela, Patrick Swayze byl takový mužný hezoun a mladičká Jennifer křehká a naivní, takže film našel místo na trhu a zabodoval. Pravdou ale je, že písničku, která film doprovázela, si ještě dnes rád poslechnu. Romantický příběh, kde velkou roli hraje hudba a především tanec. Celkový dojem 50 %. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (85)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. května 1987 na MFF v Cannes. (Varan)
  • Scéna, kde sa Baby (Jennifer Grey) s Johnnym (Patrick Swayze) okolo seba plazia na dlážke, pôvodne v scenári nebola, no keď režisér videl, ako sa herci odreagovávali počas prestávok, scénu nakrútil a použil ju vo filme. (Karush)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama