Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení plyne z toho, že nejsem: a) žena, b) milovník tance, c) jiný druh homo sapiens sapiens mající k filmu náklonost. Jako byl Barbar Conan natočen pro chlapy, Hříšný tanec pro ženy, což je v pořádku. Mně nechal tento malý kultík chladným a kolena se mi při pohledu na Swayzeho netřepou. Mé subjektivní 2* proto berte s rezervou a notnou dávkou tolerance:) Kuji. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Sladká limonáda, na kterou se slítají vosy, jen co zazní první krásné tóny, v rytmu tance se rozhoupají první páry a Jennifer Grey hodí své první zamilované pohledy v největší roli své kariéry. Mám ten film rád, protože dokáže při každém shlédnutí vždy zaútočit na mé city a potěšit mne krásnou story. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=igFvzxe5jKM ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ještě těsně před pádem režimu dostal můj táta možnost jet pracovně do Norimberku. Přivezl odtamtud lecos od sladkostí po modely Revell, ale hlavně přivezl video Fischer a několik čistých videokazet. ČST tou dou dávala jak všechny díly Angeliky, tak kupodivu i americký Hříšný tanec. Jak Angelika tak Hříšňák byly otcem natočeny na videokazetu v režimu longplay a to neměl nikdy dělat. Mladší sestra to začala sjiždět prakticky každý den a to v takové intenzitě, že jsem chtě nechtě po pár dnech znal nazpaměť jak všechny dialogy markýzy andělů se sultánem, králem i Peyracem tak z Hříšňáku. Nakonec padl zákaz rodičů tyto filmy pouštět, ale bylo už pozdě. Filmy se pro mne staly na jednu dekádu naprosto nenáviděnými. Dnes, po mnoha a mnoha letech jsem na Hříšňák koukl. Je to vlastně taková soft verze Padesáti odstínů šedi pro dospívající dívky. Zajímavé je, že tehdy se mi ve filmu líbily více ty šedesátkové hity místo těch osmdesátkových, které převládají ač se film odehrává na začátku šedesátek. Holt punc doby vzniku filmu. A překvapilo mne, že je tomu dnes tak stále. Já ty osmdesátky prostě nějak nerad... Ale nikdy neříkej nikdy, to jsem se u hudby už dávno naučil. Film nevybočuje z řady tehdy podobných filmů ať už se týkaly také tančení či dokonce krasobruslení. Hrdina zde tedy hrdinka po tvrdém drilu nakonec prorazí a všem ukáže (zejména posměváčkům a pochybovačům)  zač je toho loket a jak to umí. Prolém u mne je, že nemám moc rád Patricka (zde navíc s trvalou na hlavě) a ani J. Grey mi nepřišla nikdy nijak extra sexy... Takže za mně je to taková klasická americká limonádička co je neškodná a někomu se může líbit i víc. Dávám za 3 zvedačky. * * * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Abortus filmového vkusu postavený na premise, že Bejby nebude sedět v koutě, protože přinesla melouny. Dokážu se vcítit do kůže těch, co Dirty Dancing deformováni omezenou nabídkou milovali či pod vlivem romantických chimér stále milují, ale marně pátrám v paměti, jestli jsem někdy viděl film, kde by byl takový kontrast obstojného soundtracku a zoufalého obsahu. A teď si ještě představte, jak by to v horském letovisku vypadalo, kdyby se hlavní hrdinové namísto žhavého tance věnovali například badmintonu.. V mém alternativním vesmíru spolu na parketě tančí v těsném objetí Johnny Castle a v bílé uniformě oděný Pete „Maverick“ Mitchell a Bejby za nimi mopem vytírá tu lepkavou stopu. Snad je to jen limonáda… ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se této klasice žánru vyhýbal, obával jsem se, že to bude přeslazené, až to bude lepit. Mýlil jsem. Hříšný tanec je příjemná podívaná, u níž se člověk nenudí, baví se a rád sleduje Swayzeho a Jennifer Grey při tanci. Perfektní soundtrack hraje také svoji velkou roli při výsledném dojmu. Píseň Hungry Eyes člověku zní v uších ještě hodně dlouho po doběhnutí závěrečných titulků. Chybička: Na konci filmu, když Johnny tančí v uličce před pódiem, tak si všimněte, že poté, co se zvedne ze země (tancoval na kolenou), má docela špinavé kalhoty. O chvíli později je má ovšem čisté. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (85)

  • Zcela spontánně vznikla mj. scéna, v níž Johnny (Patrick Swayze) stojí Baby (Jennifer Grey) za zády a nechává svou ruku zlehka sklouznout podél jejího těla. Jennifer při natáčení několikrát zkazila záběr, protože byla nesmírně lechtivá a pokaždé vyprskla smíchy. Režisér Emile Ardolino nakonec tyto „nepovedené“ pokusy zařadil do hotového filmu. Velmi autenticky v nich působí zejména otrávený výraz Patricka Swayzeho. (Bauer)
  • Americká premiéra filmu, původně plánovaná na 16. srpna 1987, musela být o týden posunuta. Důvodem byla nehoda, kterou měla Jennifer Grey (Baby) s tehdejším přítelem Matthewem Broderickem v severním Irsku, kde trávili dovolenou. 5. srpna po třetí hodině odpoledne vjel Broderick za silného deště do protisměru, kde se srazil s protijedoucím vozem. V něm zahynula 30letá řidička a její straší invalidní matka. Matthew měl zlomenou nohu, otřes mozku a pořezaný obličej, Jennifer utrpěla poranění krční páteře a později musela podstoupit operaci. V důsledku dlouhé rekonvalescence na zhruba rok přerušila kariéru. Svědkem nehody byl policista, který potvrdil, že herec nejel rychle (max 65 km/h), ani nebyl pod vlivem alkoholu. Broderick přiznal vinu a byl obviněn z bezohledné jízdy, za což mu hrozilo až pět let vězení. Po měsíčním pobytu v nemocnici v Belfastu, kvůli kterému chyběl na premiéře, a zaplacení kauce 4 075 USD mohl odjet do USA. Za způsobení nehody později dostal pokutu pouhých 175 USD. (kenny.h)
  • Patrick Swayze (Johny) původně nechtěl roli přijmout, protože mu lékaři po zranění kolena nedoporučovali ve filmech tančit, zaujal ho však charakter Johnnyho postavy. (kenny.h)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama