Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdo by si mohl myslet, že Donnie Darko je typický puberťák. Jenže Donnie je zklamaný kluk, trpící vizemi o obrovském králíkovi, který se ho snaží dostat pod svůj zničující vliv. Aby tomu zabránil, dopustí se činů, které ho přivedou až na psychoterapii. Přežije nesnáze středoškolského života i lásky a unikne bizarní smrti, která mu hrozí při pádu motoru z letadla. Donnie bojuje se svými démony, v přeneseném i skutečném slova smyslu, a prožívá příběhy, související s putováním v čase, s fundamentalistickými guru, osudem i machinacemi s vesmírem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 859)

lu-cinka 

všechny recenze uživatele

nemám ráda Sci-Fi.. ale tohle bylo zvláštní, navíc jsem se na to musela podívat znovu , abych si to lépe celé uvědomila. ()

JakeG 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přece pecka, nebo ne?? Nechce už se to někdo chytit a vydat to s českými titulky v nejěké edici?! SAKRA! i v půjčovně jsem se dopracoval jen k originální verzi bez titulků. Juchů! Konečně jsem se dočkal a chce se mi říct: "Já to věděl!" :D ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nudné a divné. Herci mi nepřišli vůbec sympatičtí a děj je natahován jak fusekle. Jedině králíček byl opravdu divně strašidelný. A jako sci-fi mi to opravdu nepřišlo. Uff, některé filmy jsou zkrátka málo stravitelné. ()

Lars 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězdička je pouze za Patricka Swayzeho, ta druhá vizuální stránku, jinak bych tento film pohřbil v hlubinách odpadu. Opravdu nechápu, v čem je tento film tak úžasný. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Jsou dvě roviny, na kterých film plyne. Ta první je herec hlavní role, režie, hudba. Druhá rovina je scénář. Mně se tyto dvě roviny neprotly a bohužel i přes takřka nadlidskou soustředěnost jsem vše asi úplně nepochopil. Jsem odkojen Lynchem a tak ne vždy pátrám po smyslu každé minuty ve filmu, ale tady mi atmosféra děje tento nedostatek nenahradila zcela. Přesto i tak se snímku podařilo namíchat vkusný koktejl hustého očekávání s lehkým milostným motivem a jemným metafyzičnem se scifi aroma, který byl ovšem završen (mým) nepochopením ani ne tak děje, jako spíš jeho smyslem. ()

Smejdik 

všechny recenze uživatele

Možná jsem čekal víc, možná jsem jen nebyl v tom pravém rozpoložení mysli. Možná to pro mě bylo moc složité, možná jsem v tom nenašel to, co jsem měl. Každopádně si to budu muset pustit ještě jednou. Prozatím můžu jen říct, že kvůli vynikajícímu konci nemůžu odpustit zbytek filmu, který, i když je herecky a režijně tak bravurně zvládnutý, je v podstatě jen přípravou na to, co přijde bez jakékoliv hlubší myšlenky či emoce. ()

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Úchvatný film. Plný tajemna, nadpřirozena a skvělé hudby. Jake Gyllenhaal to zahrál skvěle a i když efekty někdy nic moc, kladů je 95% ()

Gismo.kv 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé dokoukal tento film, měl jsem z něho tak divný pocit. Nevěděl jsem, jestli je to opravdu tak výborný film nebo si na něj jen hraje. Teprve druhé shlédnutí mě utvrdilo, že Donnie Darko si opravdu zaslouží 5 hvězd. Ta atmosféra celého filmu je něco nezapomenutelného a Gyllenhaal zahrál svou roli naprosto dokonale. Nemám co k filmu vytknout a rád tento film doporučuji ostatním. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vidět direktorův cut. Každopádně před takovým autorským sebevědomím (v takovém věku) klóbrc dolů. Ale něco mi v tom pečlivě vystavěném a bez zaváhání odvyprávěném příběhu chybělo - snad nějaký přesah? Našly se pěkné satirické nástřely, ale jako celek mi to smysl moc nedává. - - - Jinak souhlasím s názory, že je třeba vidět film víckrát - sám bych rád ještě jednou zhlédl, jestli to měla Drew Barrymore slaboulinké plusky, nebo se mi to jen zdálo :} ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Tak během prvních 15 minut jsem si říkal: "To bude blbost." Nakonec velmi dobrý film se skvělým závěrem. Prvotní zhodnocení bylo ovlivněno černým králíkem (takového strach nahánějící králíka jsem ještě neviděl). Koncept filmu je zajímavý, ale jistě ne originální (přesto jen hrátky s časem jsou i v jiných filmech). ()

Troll 

všechny recenze uživatele

Skvost! Vynikající temná atmosféra, fantastický hlavní hrdina Donnie, zajimavé dialogy a konec k zamyšlení, který si každý může vyložit trochu jinak. Film je nespoutaná psychologická podívaná. Někdo obdivuje Lynche a jeho Twin Peaks a Lost Highway, ale já zvedám palec rozhodně pro Kellyho a jeho Darka! ()

J. T. Kirk 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Jak hudba, režie tak i herecké výkony. Příběh byl dokonalý, nevím co bych k tomu měl dodad, nemám slov. Prostě se na to podívejte a pochopíte. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Bylo, nebylo, za sedmero horami, devatero řekami a jedním oceánem se narodil rejža, který jakoby Davidu Lynchovi z oka vypadl - a to v dobrém slova smyslu:-) 85% ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Nudný blábol absolutně o ničem tak asi na úrovni 350. dílu španělské telenovely. Kupodivu podobné rádoby intelektuálské filmy s nesouvislým dějem a řadou zbytečných uspávacích scén jsou velmi oblíbené. Uvažuji, jestli si ty dvě hvězdy vůbec zaslouží. ()

voresprut 

všechny recenze uživatele

Geniální film u kteráho jsem se bál že Kelly pokází konec ale ten byl naprosto skvělý.Jake Gyllenhaal ve své nejlepší roli,ať už stírá Swayzeho nebo si povídá s králíkem.Co by se mělo na filmu pochválit je to že bruslí mez žánry a co víc že to zvládl.Jedním slovem NÁDHERA!!! ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Ne, nepřijde mi to ani originální, ani působivé, ani "cool" pro mládež. Co fakt hodně nesnáším je, když na mne někdo ve filmu dělá že je drsňák, dělá že je krásný, a nebo dělá že je jiný než ostatní. Většinou není ani jedno, a to dokáže naštvat. Donnie Darko mi nepřijde zas až tak divný, jak se z něj dělá. A taky, Jena Meloun rozhodně není krásná, nikdy nebyla, a nikdy nebude! ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama