Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdo by si mohl myslet, že Donnie Darko je typický puberťák. Jenže Donnie je zklamaný kluk, trpící vizemi o obrovském králíkovi, který se ho snaží dostat pod svůj zničující vliv. Aby tomu zabránil, dopustí se činů, které ho přivedou až na psychoterapii. Přežije nesnáze středoškolského života i lásky a unikne bizarní smrti, která mu hrozí při pádu motoru z letadla. Donnie bojuje se svými démony, v přeneseném i skutečném slova smyslu, a prožívá příběhy, související s putováním v čase, s fundamentalistickými guru, osudem i machinacemi s vesmírem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 857)

XpointCZ 

všechny recenze uživatele

WTF ??? Tohle je velke sousto! Jedine co mi je jasne po skonceni filmu, ze Jake Gyllenhaal ma poradny koule! Pane Kelly klobouk dolu! Poctive **** ()

fero12 

všechny recenze uživatele

WOW. Pre mňa je to 90% film. Práve som ho dopozeral a mám s neho skvelý zážitok. Skvelá réžia a skevelý herecký výkon Jaka Gyllehaala. ()

missteeque 

všechny recenze uživatele

Mě to nebavilo!! Proč je tohle kultovní??? Proooooč?? Celou dobu čekáte na vysvětlení a ono nikde, jen si můžete domýšlet! Rádoby Lynchovka jak hrom, ale zdaleka né tak precizní. ()

J.MacReady 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který u mně dokázal vyvolat neskutečný koloběh emocí. Možná to bude tím, že jsem se dokázal velmi rychle a silně ztotožnit s hlavním hrdinou :-) nicméně při první projekci jsem se nemohl odtrhnout od obrazovky a zdá se mi že ty další byly stejně poutavé a o to zajímavější když mi začaly docházet všechny souvislosti. Celý film graduje ve svérázné projekci podivného světa jednoho nepochopeného mladíka, v klidu a plynule nabírá obrátky až do vyhroceného finále, které dokáže vyrazit dech. Musím říct, že to byl jeden z filmů, po kterém jsem ještě 3 hodiny přecházel a byl jsem v náladě "co jsem to sakra právě viděl"...U mě je plný počet zasloužený a bez debaty. ()

WitchKing 

všechny recenze uživatele

Dlho som čakal s komentárom, no po piatom zhliadnutí (4x to bol Directors cut) už ďalej nebudem. Uchopenie vysvetlenia po každom videní iné, ale isté je, že film ako komplex je brilantne zrežírovaný, zostrihaný a herecké výkony v žiadnom prípade nezaostávajú. Toto je jeden z tých mála filmov, ktoré si divák so sebou nesie ešte veľmi dlho. Zaujímavé na ňom je práve to, že jednotlivé jeho časti dávajú určitý zmysel ako celok, pričom sami osebe ich majú omnoho viac. ()

Kulikulo 

všechny recenze uživatele

Hodne podivný filmík, ale to je na tom skvelé, že napriek tomu si dokáže zachovať inteligentný dej plný zaujímavých myšlienok. Podarené efekty a celá mysteriózne prešpikovaná nádherka so svojím sviežim nádychom nadúva moje mozgové bunky inšpiráciou, ktoré hladím ako dobre namastený pupok. ()

adam7 

všechny recenze uživatele

Zopár hodín po zhliadnutí som nemal potrebu film hodnotiť a chváliť. Hlavne preto, lebo som samotný záver celkom nepochopil. Ale deň potom mi v hlave začali behať otázky hľadajúce odpovede k filmu (prečo?, ako?, keby?,...) a to sa mi stáva málokedy. Nechcel som dávať 5* filmu, ktorého záver mi ušiel, ale teraz nechcem dať 4* filmu, ktorý mi rezonuje v hlave tak dlho po jeho prehratí. Rozhodol som sa dať filmu ešte šancu, preto hodnotenie odkladám. ... prikláňam sa k 5*. ()

MagicMan 

všechny recenze uživatele

Typický film, jenž není určen masám diváků, ale nýbrž filmovým labužníkům. Snímek od začátku graduje a snaží se diváka donutit k zamyšlení. Některé hluchá místa zalepí skvělé výkony herců. Zvláště Jake Gyllenhaal se s rolí duševně narušeného sžil naprosto bravurně. Tenhle snímek patří u mne do kategorie "vidět ještě jednou". Naprosto dokonalý konec kdy si až po skončení uvědomíte, jak do sebe všechno a o co tu vlastně šlo. ()

Paulli 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tomhle snímku je to, že když se vás někdo zeptá, o čem to vlastně je, tak nevíte, kde začít. :-) ()

Caravagio odpad!

všechny recenze uživatele

O čom to vlastne bolo, čo tým chcel režisér povedať, kde je príbeh , zápletka a to kde a prečo by som menoval do nekonečna. Milujem scifi žánre, no tu som bol úplne vedľa. Nemám problém s náročným filmom, ale toto bolo naozaj veľa... Hľadal som to kvôli kvalitnému hodnoteniu, no môj komentár mu určite neprospeje. Z môjho pohľadu úplná strata času. ()

Vero 

všechny recenze uživatele

Podivuhodný příběh, ve kterém jsem se místy ztrácela, nezanechal až tak silný dojem. Asi by to chtělo zhlédnout ještě jednou, ale moc se mi do toho nechce. ()

NEAL 

všechny recenze uživatele

Totální nářez a uhrančivost. Richard Kelly se opravdu předvedl - jen co je pravda. Pevná režie, úžasný výkon Jake Gyllenhaala. Jeho chování v psychedelických pasážích bylo něco neuvěřitelného. Patrick Swayze si musel vyzkoušet roli proti svému image - perfektní. Navíc dostáváme jako bonbónek neuvěřitelně sexy Drew Barrymore a Maggie Gyllenhaal. ()

Metju96 

všechny recenze uživatele

Tento film som po prvom pozretí hodil do skrinky a myslel som si, že si ho už nikdy nepozriem. No opak bol pravdou. Problém bol ten, že som mu úplne na prvé pozretie neporozumel. Keď som ho pozeral druhý krát tak ma začal fascinovať aj keď som stále nechápal nejaké súvislosti. Až po treťom pozretí som tušil o čo v tomto filme ide a stal sa jedným s mojich obľúbených filmov. Jake Gyllenhaal v tomto filme zahral podľa mňa skvelú rolu. Odporúčam tento film všetkým, ktorí majú radi zložitejšie filmy.... ()

kacenkin 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem chodil okolo tohodle filmu, pořád jsem hledal tu správnou chvíli, kdy si ho pustit a řádně vychutnat... Jako bomba ! námět, kterej miluju. Pro mě neznámý režisér, hvězdný výkon J.G. a parádní soundtrack... song Gary Jules - Mad World je prostě boží !!!! Jednoduše báječná pocitová záležitost, po shlédnutí zůstává ten správnej feeling...slzy na krajíčku a pocit, jako když Vám to nejdůležitější protéká mezi prsty... povinný biják pro scifi blázny, kterým je realita prokletě ubíjející :) ()

VohenF78 

všechny recenze uživatele

S tohoto filmu mám velmi rozporuplné pocity. Děj filmu 2* (nejsem fandou tohoto žánru a tímto se mi to potvrdilo), avšak herecké výkony i přes to 4*. Možná to chce ještě alespoň jednu šanci, jak tu téměř všichni píší. Já mám ale problém si film prostě pustit znovu. ()

cogliostro 

všechny recenze uživatele

Od začátku až do konce naprosto perfektní film. Po každém shlédnutí se mi líbí víc a víc. Jak už bylo zmíněno níže, působí toto dílo na každého naprosto odlišným způsobem. Podivně unikátní charaktery postav, časoprostorové anomálie a hledání sebe sama v obrazu komické společnosti na pozadí zdánlivě obyčejných událostí. Donnie Darko patří k těm filmům, které musíte vidět minimálně dvakrát, buď pro ujištění, že není pro vás, nebo aby se stal vaším oblíbeným. Určitě doporučuji podívat se také na directcut verzi. Celý snímek tady má daleko větší hloubku…přesto si nejsem jistý, stejně jako mnoho ostatních, co tím vším nám Richard Kelly chtěl doopravdy sdělit. Kdykoli mám tu správnou náladu rád se na Donnieho podívám znovu. ()

CreepyDoe 

všechny recenze uživatele

psychopoliticky nekorektní počin, za který by se nemuseli stydět i vysokorozpočtový producenti, protože jenom na "kráse" filmu samozřejmě nezáleží ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama