Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdo by si mohl myslet, že Donnie Darko je typický puberťák. Jenže Donnie je zklamaný kluk, trpící vizemi o obrovském králíkovi, který se ho snaží dostat pod svůj zničující vliv. Aby tomu zabránil, dopustí se činů, které ho přivedou až na psychoterapii. Přežije nesnáze středoškolského života i lásky a unikne bizarní smrti, která mu hrozí při pádu motoru z letadla. Donnie bojuje se svými démony, v přeneseném i skutečném slova smyslu, a prožívá příběhy, související s putováním v čase, s fundamentalistickými guru, osudem i machinacemi s vesmírem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 857)

zimi 

všechny recenze uživatele

To je opravdu super filmek, takovou nudou se prokousat, jen pro krapet zajímavější závěr, to je film u kterýho by mi snad ani nevadilo, aby mi jej někdo odvyprávěl a já ušetřil, můj vzácný čas, lidi neblázněte max. 30% víc nééééé!!!!! ()

lotr222 

všechny recenze uživatele

Najlepšie čo som zatial videl. Obsahuje všetko čo mám na mysterióznych filmoch tak rád. Z počiatku nevysvetlitelnú záhadu a na konci dokonalé rozuzlenie, nad ktorým sa však treba zamyslieť, aby sme si uvedomili ako všetko do seba dokonale zapadá.Postavy aj tie vedľajšie sú prepracované. Po viacerých pozretiach je film stále rovnako dobrý, ak nie lepší. ()

in flames 

všechny recenze uživatele

Byť filmu uberá je dobovosť niektorých postupov, ktoré sa už dnes považuujú za prekonané (pesničkové scény) a efekty sú niekedy také prvoplánové, a jack posobí asi trošku staro na dieťa aké hrá, ...tak príbeh a ten je prvoradý, ostáva úplnym originálom vo svete filmov, v ktorom ( pochopil som až po zhliadnutí) je citovaný a napodobovaný naozaj často. Atmosféra je tajomná a miestami až desivá (bez násilia) a myšlienka obetovania sa čo by úniku z reality je a bude vždy charakterizvaná už týmto filmom. ()

PersilVanish 

všechny recenze uživatele

Docházejí mi slova. Je to jako když koukáte na obraz, na mistrovské dílo nějakého velikána a vidíte v něm věci jen ty, co chcete vidět. Myslím, že tento film jako jeden z MÁLA a mála myslím tak 2-3. Donnie Darko je opravdu UMĚNÍ v pravém slova smyslu. Nemám slov. ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Je to skvělý psycho film, který nenudí, pořád se něco děje. Má to zajímavý konec, který jsem vůbec neočekával. ()

Ether 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým príťažlivo bizarný temný humor, ktorý balansuje na hranici medzi spontánnou reakciou hlavnej postavy a odhalením toho, čo sa už nepripúšťa. Jake Gyllenhaal sa naozaj hodí na túto rolu s tak lákavo grandióznym osudom. Na pomedzí roztomilého psychopata a ponurého génia zahral perfektne. A ten jeho potuteľný úsmev sám pre seba - no nemajte radi tohto hrdinského pošahanca. ()

tvurce 

všechny recenze uživatele

Po 4.shlédnutí...nemohu jinak... než se prosoukat červí dírou zpět do ... prdele já ten film zbožňuju... a zbytek příště... ***** ()

gfrusvk 

všechny recenze uživatele

Žiadna šialená psychadélia sa nekoná, ale to Donniemu len prospieva, jedná sa skôr o ľahšie mysteriózny film, s trochou viac mystérie na konci. Mimo to, čo bolo good, tak im vyšli tie vtipné hlášky a vtipné scény hlavne v prvej polke. Neviem čo k tomu viac dodať, bavilo ma to. ()

Annienkaaa 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov v ktorom sú otázky dôležitejšie ako odpovede... Režisér vytvoril priam strhujúce dielo, ktoré sem-tam zabaví, prinúti rozmýšľať a taktiež poriadne zneistí. Je mierne podobný Lynchovým filmom-jednoducho viete, že ho stopercentne nepochopíte a ešte niekoľko dní ho nemôžte dostať z hlavy.95% ()

hybridcz 

všechny recenze uživatele

Pokud budete tento film pochopit tak budete zklamaní ....prostě je to nelogická slátanina ,která nemá řešení.Na druhou stranu je to tak špičkově udělaný film,že jsem dal okamžitě 5* prostě zážitek doporučuji vřele :) ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

Dějově je to pěkná pitomina, ale celkově, postavy, atmosféra a herci, prostě fajn. I trošku jsem se bála, králík má styl. ()

Critical odpad!

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie :-D Moment....aha, v popisu filmu to není, asi to tam chybí. Nejvíc mě rozesmály dvě věci: Název města (Middlesex) a ten zhulenej jelen, kterej komunikoval s hlavní postavou. Film na mě působil težce béčkově. A to vysoký hodnocení je tu ze srandy, že jo? :-D ()

pekos 

všechny recenze uživatele

Film D.D. je zmesou nielen časopriestorového posunu príbehu hlavného hrdinu, ale aj psychologickou sondou do života dospievajúceho, inteligentného chlapca, ktorého bravúrnym spôsobom, sebe vlastným, stvárnil Jake Gyllenhaal. Tento skvelý herec dokázal z tohoto zvláštneho mixu sci-fi a psychologického filmu vytvoriť takmer dokonalý príbeh s (ne)uveriteľným dejom. Napriek tomu, že ani predĺžená režisérska verzia nedokázala vysvetliť paradox časových posunov, je tento film klenotom filmárskeho umenia, ku ktorému sa vždy rád vrátim, a to nielen kvôli skvelému hereckému výkonu Gyllenhaala. ()

Mazmen 

všechny recenze uživatele

Film je to zajimavý, o tom žádná, ale že bych se na něj chtěl podívat ještě jednou - to asi už ne. Uznávám, že režijní a herecké výkony jsou obdivuhodné, ale samotný film mě moc nebavil. ()

Zsir 

všechny recenze uživatele

Děj mě nevtáhl, přemyšlel jsem nad jinýma věcmi. Řekl bych, že jeden z nejnudnějších filmu co jsem teď viděl. Třeba se na to jednou podivám znovu a změním názor. ()

Neo83 

všechny recenze uživatele

Nie je ľahké sa dostať do deja,ale pri konci sa mi to konečne podarilo. Veľa hluchých pasáží na kvalite veľmi nepridali a ktomu zvučné mená ako Schwayze, Barrymore vo vedľajších bezvýznamných úlohach. Nudný film ktorý ma ani nemal čím ohúriť. ()

RyuzakiSE 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší film, co jsem kdy viděla. Skvělé herecké obsazení, prostě skvělé výkony. Musím se přiznat, že jsem se v některých částech docela bála a byla v napětí, zvlášť z toho králíka Franka (z kterého jsem měla v noci bludy), měl opravdu strašidelnou podobu a jeho odhalení mě ještě více vyděsilo, ani nevím proč. Také mi párkrát i ukápla slza. Za mne 5*. ()

Coumway 

všechny recenze uživatele

Aj keď Kelly nemá veľa filmov môžem kľudne skonštatovať,že Donnie Darko je jeho typická pôda.Skvelá povedal by som moderná hudba (hehe) a výborné herecké obsadenie. To však nie je ten pravý dôvod prečo som tomuto filmu dal bez váhania 5 *.Je to proste skvele natočený príbeh o klasickom paranoidnom schyzofrenikovi a tak trošku to celé aj okorenil tým,že film nedáva zmysel hneď na prvé zhliadnutie.Skvelá práca Richarda Kellyho jednoducho je to jeden veľký talent len škoda,že o ňom nepočuť viac,ale on určite vie čo robí a hlavne kedy to robí. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama