Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ketki se vdává. Její manželství bylo tradičně dohodnuto rodinou, ale Ketki i její manžel se do sebe brzy zamilují. Pohádka se ovšem nekoná, jelikož ženichova rodina se topí v dluzích a ve vesnici, kterou obývají, de facto vládne zkorumpovaný Tirpat Singh. Postupem času se manžel Ketki, Vinay, dostane do jeho vlivu, což manželka sleduje se vzrůstajícími obavami, ovšem na rozdíl od jiných žen ve vesnici odmítá obětovat svůj rozum a důstojnost jeho změnám nálad a nelogickým rozhodnutím. Když se jí téměř docela odcizí, vyhlásí Ketki osobní válku Tirpatovi a jeho poskokům. (Gaja Gamini)

(více)

Recenze (2)

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Silný a snad až znepokojivě realistický film o tom, že tyrani by se měli bát těch, které utlačují, protože dříve či později se mězi utlačovanými a opomíjenými najde někdo, kdo jim pěkně zavaří, je zároveň také hereckým koncertem známých jmen. Shabana Azmi i Om Puri jsou vynikající, jak je jejich zvykem, nicméně Mrityudand patří od začátku do konce Madhuri Dixit, která tímto snímkem provždy dokázala, že není jen krásná panenka, co umí hezky tančit, ale jedna z nejtalentovanějších indických hereček všch dob a nebojí se dělat filmy bez velkých producentů a "mimo mísu". ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Agitka o právu žen na spravedlnost, respekt, úctu a rovný přístup. Proti tomu nelze nic namítat, ale musí to být podepřeno něčím silnějším. Zkažená vesnice s převážně zkaženým obyvatelstvem (zkažení byli samozřejmě jen muži) a postavy, které až na vyjimky příliš nenadchnou a často se chovají dosti podivně. Příběh je žel nevýrazný a místy až nudí. A. Khan mi jako herecký partner k M. Dixit vážně vůbec neseděl. Navíc to závěrečné zúčtování ve stylu „ženská fackovací síla“ bylo více než nevěrohodné, až přímo směšné. Hudba jen průměrná. Tři hvězdy. ()

Reklama

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Madhuri Dixit si za natočení filmu neúčtovala žádný honorář. Nejenže hrála zadarmo, ale navíc si i z vlastní kapsy platila vše, co jinak přísluší produkci. Sama tak financovala make-up, šaty či výdaje za cestování. (Gaja Gamini)
  • Muži v některých částech Indie zakázali svým ženám dívat se na film, aby je také nenapadlo rebelovat. (Gaja Gamini)

Reklama

Reklama