Reklama

Reklama

Hrad bude můj

Trailer

Obsahy(1)

Milostný příběh situovaný do Anglie třicátých let minulého století pojednává o sedmnáctileté Cassandře a jmění její výstřední rodiny, která živoří na rozpadajícím se hradě. Spása přijde ve chvíli, kdy hrad zdědí dva američtí bratři. Děj filmu Hrad bude můj sledujeme očima sedmnáctileté Cassandry Mortmainové (Romola Garai), která ho vypráví prostřednictvím svých deníkových zápisků. Příběh pojednává o její výstřední rodině, která živoří na rozpadajícím se hradě. Navzdory obrovským dluhům a faktu, že jejich otec (Bill Nighy) nenapsal od vydání svého úspěšného románu před dvanácti lety ani čárku, se Mortmainovi snaží hrad zachránit. Cassandra a její nádherná sestra Rose (Rose Byrne) vedou osamělý život, v němž jsou zcela odloučeny od okolního světa. Když jejich hrad zdědí dva američtí bratři (Henry Thomas a Marc Blucas), čeká je nejen vyhlídka na nalezení prostředků ke splacení dluhů, ale bublina nevinnosti, v níž rodina tak dlouhou dobu žila, rázem praskne a v sestrách se probudí pocity lásky, touhy a žárlivosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Taká malá odmocnina z Jane Austenovej, proste ženský romanticko-plačlivý rukopis cítiť od začiatku do konca. Dve sestry, osudoví muži, snaha o pravú lásku bez nejakých šteklivých záujmov, niečo, čo sa nosilo pred desiatkami rokov a dnes už také ženy prezentované dávno nie sú. Čaro anglického prostredia mňa osobne zaujalo viac, ako boj s neplnenými snami. Melodramatická dojemnosť bez prídavku cukru, kde dámy nemôžu očakávať, že im pri žehlení nespadne slzička na horúce želiezko, čo ušetrí vodu pri naparovaní, ale zároveň tie slzičky od šťastia veľmi nebudú. ()

GoldenGecko 

všechny recenze uživatele

Zase jeden kousek z červené knihovny, který si u mně vydobil čestné místo. Zavede vás do originálního prostředí a ukáže svou dobu. Pak vás začne mistrovsky bavit a ponoří vás do sebe. A tak prožíváte příběh společně s Cassandrou, když je šťastná, jste taky, když se trápí, také se trápíte. No a nakonec se s Cassandrou dostanete do bludiště romantického příběhu o lásce, která předvede jak dokáže zabíjet.Ten taky ukazuje, jak se splněné sny a touhy dokážou proměnit ve zlo. A taky oceňuju Billa Nighyho, kterého si teď o mnoho víc vážím - ač hrál ve slanějších filmech, tady se mu dostalo mnohem propracovanější role. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Je to tak - každý niekoho ľúbi, len škoda, že to často nie je vzájomné... Zaujímavý film zasadený do krásneho zámockého prostredia anglického vidieku v 30tych rokoch 20.storočia, keď ešte boli v móde gentlemani a ženy sa ešte snažili o to, aby si získali obdiv aj niečim iným ako krásou. Aj keď trvalo celkom dlho, kým sa to rozbehlo k želanej romantickej dráme s ľahkým britským afektovaným humorom. Zo začiatku sa mi najviac pozdávala poddajná Rose, no škoda, že sa z nej potom stala zlatokopka, a obdiv tak prešiel akoby automaticky k jej sestre - čestnej Cassandre. Ach, normálne by som si prial žiť v tej dobe, keď sa ešte písali listy a Láska bola ešte stále cnosťou. Najviac mi však bolo ľúto Stephena, ktorý sa tak strašne snažil získať srdce jeho Lásky, a napokon napriek všetkej snahe sa dočkal len odmietnutia :( ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Docela povedená romantika se vším všudy, dokonce i s hradem, přírodou, uměním, chudými umělci....ono je to vlastně až moc velká romantika, co se všech těch kulis týče, ty pak tak trochu přebijí postavy, jejich charaktery a vůbec příběh samotný. ta přespřílišná zromantizovanost prostředí by se dala překousnout, kdyby se nejednalo o století 20., ale o století 19., takhle se ten kýč opravdu těžko snášel s realitou doby, zejména pak tou společenskou. Romola je jako vždycky skvělá a role úmyslně naivní dívky/ženy jí vyloženě sedí. Příběhu ale stejně hlavně vévodí Nighy, jehož postava osudem zdrceného otce zastiňuje všechno a všechny ostatní. 65% ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

je to vlastně jednoduchý příběh, který vypráví Cassandra o svém životě, dětství, první lásce, zklamání, problémy s otcem, a vše nějak do sebe dobře zapadá, takže určitě není nějaké velké zkalmání a hodnocení také sedí přesně, není v tom nic navíc, a herci také vše zvládli jak měli, takže jsem nakonec spokojená s tímto filmem. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Rose (Rose Byrne) dáva Casandre (Romola Garai) k narodeninám parfum Bluebell od Penhaligon's, ktorý vyšiel až v roku 1978, zatiaľ čo udalosti zobrazené vo filme sa odohrávajú o 40 rokov skôr. (Arsenal83)
  • Časti filmu boli natočené vo filmovom štúdiu Laxey na Isle of Man, pričom aj vresoviská a rašeliniská, ktoré majú byť v Suffolku, boli natočené na tomto ostrove. Hrad Manorbier v Pembrokeshire vo Walese dodal exteriéry hradu a Eltham Palace v Londýne niektoré interiéry. (Arsenal83)

Reklama

Reklama