Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ulice na sídlišti jsou vlastně ulicemi beze jmen, anonymní, nevýrazné, podobné jedna druhé, bez ohledu na nějaké pojmenování. Toto prostředí se odráží i ve vztazích mezi lidmi, kteří tu žijí. Každý je tu sám se svými problémy. Režisér demonstruje neschopnost člověka orientovat se v "ulicích beze jmen" na dítěti, vstupujícím do dospělosti. Patnáctiletý Mário, student průmyslovky, se dozví, že jeho starší bratr je hledaný policií. Nechce věřit, že spáchal zločin, a tak začne pátrat na vlastní pěst po pravdě, po okolnostech, po příčinách i důsledcích. Při hledání pravdy ztratí Mário iluze o blízkém člověku a zároveň získá velké životní zkušenosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si zvolili stejné téma, jako český film Horká kaše, ale na rozdíl od něj jim chybí realizační jistota, schopnost analyzovat příčiny kriminality mládeže ve velkých městech a vykreslit sídliště jako odlidštěné prostředí, které k těmto jevům přispívá. ()

Koloman_R 

všechny recenze uživatele

Áno, film nejde veľmi do hĺbky a o výraznom deji sa tiež nedá hovoriť. Ale ak si odmyslíme tieto parametre, dostaneme pekný film, reflektujúci nie dávno minulé časy. Ale čo je na tomto filme najdôležitejšie - veľmi pekne portrétuje dobovú Bratislavu - najmä však ulice Petržalky. A preto tento film považujem za jeden z klenotov kategórie „bratislavských“ filmov. Naozaj však treba priznať, že sa dalo ísť aj hlbšie a film by bol špička. Pretože atmosféra, tempo, hudba a vlastne aj (ne)herci sú veľmi fajn. Ale i tak som za tento film vďačný a zaraďujem ho do zbierky. Odporúčam podobný film s názvom Iba taká hra, ktorý okrem krásnych záberov na podobné miesta mesta prináša aj živší a dramatickejší dej.  Pozdravujem užívateľa Pavel1000. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Všechno je nakousnuté jen tak napůl, nic není pořádně dotažené, jako by se tvůrci báli více tít do živého. Škoda, třeba rok či dva později by z toho byl říznější film. Takhle jen plácnutí, které chtělo asi něco říct, ale nedořeklo. ()

Zajímavosti (3)

  • Iný variant názvu filmu bol Nevykláňajte sa z okien. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Rozpočet filmu bol 4 590 792 Kčs. [Zdroj: Výrobný list filmu] (rudeboy)
  • Film sa nakrúcal v Bratislave. (dyfur)

Reklama

Reklama