Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zaneprázdněný a často chybějící otec se musí postarat o své dva syny poté, co jeho žena zemře. Všichni žijí v Tunisku kvůli otcově práci. Starší chlapec se s novou situací jen obtížně vyrovnává na rozdíl od svého mladšího bratra. (sator)

Recenze (4)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh o hledání cesty otce k synovi si vystačil s prostinkou výpravou, která svou jednoduchostí evokovala až divadelní provedení. Henry Thomas předvádí úctyhodný výkon, který je rozhodně zapamatovatelnější než ten z E:T. Mimozemšťana. Bez potíží se vyrovná jako vždy skvělému Hackmanovi. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Je něco neobyčejného na těchto starých filmech s obyčejným jednoduchým dějem. Hlobuka vyprávěného a přetrvávájící hodnoty mezilidských vztahů dělají z podobných komorních příběhů nádhernou záležitost. Schatzbergův snímek oscilující mezi filmem pro děti a mládež a dramatem pro dospělé tohle všechno v sobě obsahuje. Nacházení vzájemného pochopení mezi ovdovělým otcem a dvěma syny má skoro až poetický nádech, doplněn o malá klukovská dobrodružství v exotické krajině Tuniska, a vše i navzdory smutným okamžikům spěje k zábleskům naděje. Z vícera kouzelných scén kromě závěru vzpomínám na tu, v níž se tatínek se svým švagrem odhodlá před očima dětí v pusté přírodě k malé rošťárně, a získává si pozornost zejména staršího syna. Opravdu krásné, i díky takovým filmům mám v nesmírné oblibě Gena Hackmana. To, že se zdaleka nejedná jenom o herce z akčních filmů a jiných drsných thrillerů, a že Hackman zde roli otce hledajícího opětovnou cestu ve vztahu k dětem zvládl znamenitě, snad nemusím nijak zvlášť zdůrazňovat. Překvapením ovšem můžou být povedené výkony dětských herců. 95% ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh o vztazích dospělých s dětmi je podán citlivě a přesvědčivě, Hackman výborný, ostatní taky. (Bohužel nikde nejsou žádné titulky). (70%) ()

Reklama

Reklama