Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I zkušený kriminalista může uváznout v síti spletitých rodinných vztahů obklopujících oběť vraždy... Kapitán Malina (I. Prachař) má za sebou hezkou řádku vyřešených kriminálních případů. Je to zkušený odborník! Když řeší případ party, jež kradla, dostává anonymní udání na Jindru Krále (O. Kaiser), který má údajně u sebe hledané peníze. Celou partu má u soudu obhajovat Králův švagr, doktor Jansa (Z. Ornest). Ten Malinovi ukazuje anonymní dopisy, které dostává on, o nevěře své ženy. Všechny dopisy jsou psány na jednom stroji. Zakrátko je ale Jansa nalezen mrtev a pitva prokáže, že nešlo o nešťastnou náhodu. Helena Jansová (K. Fialová) ví, že její manžel koupil plachetnici a chatu, ale nikdy na ní nebyla. Do hry vstupuje i Jansova milenka… Při zkoumání zdánlivě průhledného motivu vraždy úspěšného advokáta odkrývá kapitán Malina komplikované vztahy lidí, neschopných najít si v životě své místo. Je pachatelem vraždy někdo z rodiny zavražděného? Nebo někdo další? (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Průměrně zkušený divák odhadne kdo vraždil ještě před polovinou této celkem obstojné inscenace, která spíš než na zvraty a pointu sází na kvalitní herecké výkony a slušnou atmosféru, z níž - ačkoliv se příběh odehrává v několika papundeklových dekoracích - přímo čiší deprimující nevlídné a sychravé počasí za okny. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Název asi vyplivl generátor náhodných slov a jak byla produkce v ráži, tak mu dala napsat i scénář. Jedině to by vysvětlovalo, proč ze slušně zahraného filmu se zajímavým námětem a stylovou, sychravou atmosférou vznikla taková patlanina. V paměti mi zůstane jen výtečný Ilja Prachař a kupodivu slušná Květa Fialová. Potenciál tam byl, ale bohužel zůstal nenaplněn. Zdá se mi, že to o snímcích v režii Pavla Háši píšu vcelku často. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Strašně rád bych tento starý československý film vychvaloval do nebes, ale pravdou je, že kdybych u sledování této detektivky ležel a neseděl v křesle, usnul jsem u toho. Děj je strašně vleklý, ukecaný a ani ne moc „živelný“. Objevují se tu jen náznaky slušné atmosféry, které však vždy záhy zmizí a následuje řada nepříliš záživných dialogů. Co však můžu pochválit, byl herecký výkon Ilji Prachaře. Ten zcela dominoval zbytku zúčastněných. Fialová už předvedla lepší výkon, Kaiser jakbysmet a především Lábus a Brousek nedostali zas až tolik prostoru…Znám mnohem lepší detektivky… ()

GIK

všechny recenze uživatele

Fenomenální Prachař. Předvádí tzv. absolutní civilní herectví. Nic civilnějšího jsem v životě neviděl. Jak kdyby ho jeho loutkovodič zhypnotizovat do vegetativního stavu nudného esembáka a po natáčení pouze napočítal do tří, lousknul prstem a hle opět je tu náš starý dobrý veselý Iljík. 80 % Název po shlédnutí i pro méně bystrého diváka bez problémů dešifrovatelný. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Stejne jako ve snimcich Jak prijit o zivot(1974) ci Jak znicit vlastni muzstvo (1977) se i zde setkavame s tremi kamarady,kteri si pri obcasnych navstevach pro sve poteseni vyhravaji na ruzne hudeni nastroje. Vsechny vzesly z pera Josefa Eismanna cimz bych timto rad slozit tvurci poklonu. Dalsi detektivni pribeh s vrazdou podle jeho nametu je Jak se ztratit ve zlem svete (1993), zda vsak uz tri kamarady - muzikanty nepotkame. Prvni dva jsou cernobile,posledni dva barevne..Tento snimek je postaven na zdatnych hereckych vykonech vysetrovatele Ilji Prachare a do posledni chvile z vrazdy podezrele Kvety Fialove.Mezi temito dvema protagonisty to zajiskri i jinak nez jenom ve vztahu vysetrovatel-obzalovana. Zdarne jim sekunduji mladi Vaclav Postranecky, Jiri Labus a Oldrich Kaiser.V podstate neni co kritizovat,avsak ve srovnani s predeslymi snimky je zde patrny urcity posun dolu a nezbyva mi nez hodnotit hvezdami tremi. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Květa Fialová 1929 - 2017

Květa Fialová 1929 - 2017

26.09.2017

Po dlouhé nemoci zemřela ve věku 88 let herečka Květa Fialová. Narodila se v české kolonii u slovenského Fiľakova do rodiny plukovníka letectva. Spolu se sestrou Blankou navštěvovala katolickou školu… (více)

Reklama

Reklama