Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Josef Somr a František Němec v příběhu banálního sporu, přerůstajícího v neúprosnou tragédii. Podle povídky Johna Galsworthyho napsala B. Zelenková. Odehrává se v Anglii za první světové války. Dva statkáři, svérázné postavy anglického venkova, se dostávají do sporu ze zdánlivě prostého důvodu. Jeden z nich byl napaden psem druhého. Vrátil se do domu pro pušku a psa bez vědomí majitele zastřelil. Ze zdánlivě banální situace se stává dramatická historie. Oba muži si nedokáží vysvětlit svou situaci, uzavřou se do své hrdosti a stanou se nepřáteli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Trošku teď hřeším proti pravidlům csfd a svým zvyklostem. Film jsem sice nedokoukal, přesto mi to ale nedá a musím ohodnotit aspoň Klářiny kozy. ()

lsd 

všechny recenze uživatele

Vynikající adaptace, kde své herecké mistrovství předvádí nejen Somr s Němcem, ale i výborný Rašilov. Příběh je dostatečně silný a scénář je taktéž kvalitní(Nenávist má hlavně ke konci opravdovou gradaci). Škoda jen že spolu nemají více dialogů Somr s Němcem, pořádně se jejich rozdílné povahy vlastné setkají až na konci, a to ještě k tomu fyzicky. Chybělo mě tu právě víc kvalitních a nenávistných dialogů mezi hlavními postavami. Takto byl ten přechod v absolutní nenávist zničeho nic(tedy až po smrti syna). Kdyby bývalo bylo lépe zpracováno právě toto, bylo by to možná 5hvězdičkové drama. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Galsworthyho příběh ve velmi dobrém televizním provedení, zejména díky výborným hereckým výkonům Josefa Somra, Františka Němce a dalších s krásnou Klárou Issovou jako ženským elementem příběhu nenávisti dvou rodů vedoucí k tragickému vyústění, které nikdo nechtěl... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama