Reklama

Reklama

Divotvorný hrnec

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nestárnoucí muzikál v režii Francise Forda Coppoly se skvělým Fredem Astairem je založen na brodwayské show ze 40. let. Tajemný Ir se přestěhuje do malého jižanského městečka. Má v plánu zakopat kouzelný hrnec zlata, který ukradl skřítkovi Ogovi, a vypěstovat si tak bohatou "úrodu". Ale jeho plány jsou zničeny ve chvíli, kdy jeho dcera Sharon vysloví nesprávné přání ve chvíli, kdy stojí nad kouzelným hrncem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový hezký, pozitivní muzikál, který má to štěstí, že zde má Petulu Clark, která má prostě nádherný hlas, ale také legendu Freda Astaira. Francis Ford Coppola dokázal, že zvládne i muzikál, i když ten je trochu moc roztahaný a některé zábavné scény zase tak zábavné nejsou a přijdou vám skutečně jen jako natahování děje. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dneska už lze jen obtížně najít v Divotvorném hrnci okouzlení Voskovce a Wericha právě pro tuhle látku. Pro uvedení v ČSR bylo ale zásadně nutné vyměnit reálie, protože problémy amerického jihu a broadwayské písně by u nás asi jen těžko v roce 1948 zaujaly. Nicméně právě díky této filmové verzi máme alespoň jakous takous představu o původní podobě díla. Za 20 let odpočaté zpracování se stalo ideální rozlučkou pro Astaira, kterému už táhlo na 70. Filmové muzikály 60. let jsou si sic podobné jako vejce vejci, ale ta referenční výpověď o jedné epoše a žánru zůstává. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Už Jan Werich si všiml, že jde o činoherní muzikál vhodný pro naše česká malá jeviště. I v mém rodném městečku ho na prknech kulturního domu inscenovali ochotníci. Bohužel, to co nevadí na jevišti, je mínusem pro film. Ani duo snů - Fred Astaire a Petula Clark - nemohou tuto družstevnickou pohádku o napravení zlého kapitalisty pozdvihnout výše. Krátké a spíše nahozené choreografie, čísla skončí dříve než začala. ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Roztomilá, trochu i angažována pohádka. Imigrant Ir (Fred Astair) ukradl skřítkovi Ogovi hrnec plný kulaťoučkých, žlutých zlatáčků, který zakopal v USA. Láska ke zlatu bývá prosta postranních úmyslů. Krásné taneční kreace, pěkné písníčky, vizuálně koukatelné. Co mě iritovalo: upištěný Og a roztahaně, utahaná stopáž. 65% ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Slyšíš? To je skřivánek jako u nás v Čechách.... tedy v Gloca Mora :) Nádherné obrazy, pohádka irsko-americká, krásné písně, které u nás přebásnili W+V. Kdo by neznal: Množení, S čertem si hrát, Když z chudáka náhle se stane boháč..... jó hold to bylo tam, tam, tam za tou duhou, za modrou oblohou a snad ještě dál. Do dnes mám před očima tu nádhernou choreografii s výborným tanečníkem Fredem Astairem. Tichá (němá) Susan, která bosá tančí v potoce a objeví divotvorný hrnec zlata. Jen si říkám, škoda, že se u nás neuchoval záznam s Werichem a Soňou Červenou a česko-americkou pohádkou, kde skříta Ouga nahradil neméně kouzelný vodník Čochtan, okres Třeboň. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Petula Clark, která hraje Sharon, je jediná zpěvačka, která své výstupy do francouzštiny nazpívala sama. Ostatní herci jsou dabováni francouzskými umělci. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Finian´s Rainbow" Edgara Yipsela Harburga a Freda Saidyho. (Terva)

Reklama

Reklama