Reklama

Reklama

Divotvorný hrnec

Trailer

Obsahy(1)

Nestárnoucí muzikál v režii Francise Forda Coppoly se skvělým Fredem Astairem je založen na brodwayské show ze 40. let. Tajemný Ir se přestěhuje do malého jižanského městečka. Má v plánu zakopat kouzelný hrnec zlata, který ukradl skřítkovi Ogovi, a vypěstovat si tak bohatou "úrodu". Ale jeho plány jsou zničeny ve chvíli, kdy jeho dcera Sharon vysloví nesprávné přání ve chvíli, kdy stojí nad kouzelným hrncem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Muzikál Divotvorný hrnec nebyl špatný. Nicméně přiznávám, že kupříkladu My Fair Lady, který miluju, nebo některé další, měly ve svém repertoáru jeden hit za druhým. Zde jsme se jich zase až tolika nedočkali. Příběh sám o sobě je jinak docela zamotaný a na můj vkus se snímek zbytečně táhne. Kdybychom viděli hodinu čtyřicet až dvě hodiny, myslím, že by to docela stačilo. Takže jen dodám, nebylo to špatné, a jsem rád, že jsem to viděl, ale jednou mi to stačilo. A ještě jedna poznámka: škoda, že taková legenda, jakým byl a je Fred Astaire nedostal ve snímku více prostoru na předvedení svého umění. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $11,600,000Tržby Celosvetovo $-║ Iba jednu väčšiu chybu má tento muzikál a to že to tvorcovia dosť prehnali z minutážou, o takú pol hodinku menej a mohlo to prispieť k omnoho silnejšiemu zážitku. Takto to časom začne pripadať zbytočne rozvláčne, je vidieť že v strižni to mal Francis Ford Coppola takmer vždy moc ťažké asi sa dosť ťažko lúčil z akýmkoľvek natočeným materiálom, ináč si to vysvetliť neviem. Na druhú stranu to má veľa plusov, či už po takej tanečnej stránke, ktorá je oku lahodiaca, rovnako tak aj neznáme pesničky potešia a pobavia, pekná vizuálna stránka, prepracované kulisy, herci tiež spravia svoje, až na to že mi nepasovala k sebe "zamilovaná" dvojica hercov Petula Clark a Don Francks(vypadal pri nej moc ošumene).... ale každom prípade mi ponúkol Coppola viac než by som od neho v tomto prípade čakal. /75%/ ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Písničky z tohoto filmu jsou mé dětství, u nás doma se často notovaly: "Tam, tam, tam za tou duhou" nebo: "Jakpak je dnes u nás doma?" Paradoxně jsem však film viděl až teď, když vyšel na DVD. Krásné a legendární písničky, několik skvělý tanečních čísel, pohádková atmosféra. Nepatří to k stoprocentním filmům, ani k filmům, které si zamiluje každý, mě se však líbí. Velmi. ■ P.S. Manželka si všimla, že v jedné z úvodních tanečních scén má Petula Clark velmi pěkné punčocháče. Sám bych si nevšiml, ale souhlasím :). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na muzikál od Coppoly jsem byl velmi zvědavý a zároveň jsem se dost bál, co z toho vyleze, protože jsem si tuhle kombinaci nedovedl absolutně nijak představit. Při úvodní ukolébavce se mi podařilo ve 4. minutě usnout. Na druhé pokračování už jsem se dostal do děje a celkem se mi to zamlouvalo. Především mi docela sedl zvolený humor. Je ho k zaslechnutí velice málo, ale když už se nějaký objeví, tak spolehlivě zafunguje. Většina songů byla prudce poslouchatelná. Snad jen se dalo trošku ubrat těch romantických otravností o trošku umravnit toho sexuchtivého skřítka, který hledal útočiště pro svůj skřítčí úd. S intenzivním přivřením obou očí pálím slabé tři kousky. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Kdo občas pročítá moje komentáře, možná si už všiml, že muzikály nejsou zrovna můj šálek kávy..čas od času se ale sem tam něco zkusim..přeci jenom třeba na takové Vlasy nebo My Fair Lady nedám dopustit - jsou to ale výjimky:-) Divotvorný hrnec se dal překousnout, ne že by se mi ta muzika vyloženě nelíbila, ale ani mě nijak neoslovovala. Odehrává se tu pohádkový příběh, což taky není zrovna žánr, co bych vyhledávala, ale určitý kouzlo to má. Fred Astair poskakuje jako mladík a role skřítka byla celkem roztomilá...snažím se odhodit svoje předsudky, vžívám se do příběhu, ale tak jako tak mě to moc nezasáhlo...dávám ale slušné 3* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Petula Clark, která hraje Sharon, je jediná zpěvačka, která své výstupy do francouzštiny nazpívala sama. Ostatní herci jsou dabováni francouzskými umělci. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Finian´s Rainbow" Edgara Yipsela Harburga a Freda Saidyho. (Terva)

Reklama

Reklama