Reklama

Reklama

Bouřlivý příběh legendárního Jerryho Lee Lewise, hvězdy rokenrolu, která dobyla celý svět... Zpěvák, skladatel, pianista, významná americká rock’n’rollová legenda Jerry Lee Lewis (narozený 29. 9. 1935) byl velkým konkurentem Elvise Presleyho. Stále patří mezi velké osobnosti světové populární hudby, kterou výrazně ovlivnil. Díky síle jeho zvuku a dynamické hře je označován za zakladatele tzv. piano rocku. Někdy během svých bouřlivých vystoupení odkopnul stoličku, na níž seděl, a hrál ve stoje. Prsty nechal dopadat z velké výšky, což vytvářelo dramatický akcent. Občas hrál i nohama či se na klavír rovnou posadil... Film zachycuje Jerryho Lee Lewise od jeho nastěhování se do rodiny bratrance, s kterým chce prorazit u známého hudebního vydavatele Phillipse. Přichází vydání prvního úspěšného singlu a rychlé stoupání po americkém hudebním žebříčku, následuje tajný sňatek s třináctiletou Myrou, dcerou svého příbuzného a spoluhráče z kapely, u něhož bydlí. Dopad tohoto rozhodnutí však podstatně ovlivní jeho popularitu… Ve filmu Jerryho Lee Lewise ztvárnil známý americký herec Dennis Quaid. (Česká televize)

(více)

Recenze (98)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me naprosty prekvapeni a totalni pecka. O Lewisovi jsem nic moc nevedel, mozna jsem jen nekdy nekde zahlid jeho jmeno, ale po skouknuti filmu jsem mel chut si hned sehnat nejaky jeho cd. Tohle je sice zivotopisnej film, ale hlavne je to komedie a to naprosto dokonale svizna a zabavna. Navic to nejede podle klasickejch koleji looser, hvezda, kaslani na kamose, drogy a pad. Lewis je celou dobu ultimatni sympatak a jediny, co proved, ze se ozenil se sestrenici. Takze se sice taky kona pad, ale neni to to klasicky schema, coz je hodne prijemny. Navic celej film zni perfektni pisnicky v podani samotnyho Lewise a ten hral na piano a zpival fakt jak dabel, ze by zved z zidle i chromyho. Navic krome roztomiloucky Winony a vtipnyho Baldwina si celej film pro sebe krade Quaid v jedny ze svejch nejlepsich roli, kterej ma ultimatni blondaty haro, neustale hazi na vsechny strany xichty a hlasky a to, co predvadi za pianem, sem snad jeste nevidel. Pro me jeden z nejlepsich zivotopisnejch filmu, u kteryho jsem se i pres trochu smutnejsi zaver celou dobu skvele bavil. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Jestli mě čeká peklo, budu tam taky hrát na piano !" ----- Dravá a živelná, divoká a pobuřující ... víc než zdravě sebevědomá - až arogantní ... a především VELICE rytmická záležitost, která svůj výraz vědomě připodobňuje naturelu své ústřední postavy. Nicméně - jak všichni dobře víte - každý svého štěstí strůjcem, jiný kraj, jiný mrav a pýcha předchází pád ... nebo - lépe řečeno - nikdo není nedotknutelný, moc médií je nezpochybnitelná (někdy až trochu děsivá), hlad po bulvárních informacích neutuchající a přízeň fanoušků i štěstěny povrchní a nestálá. Víte ... nebyl prvním ani posledním, kdo si do sytosti užil letu v oblacích i tvrdého a nedobrovolného návratu na pevnou zem ... mezi obyčejné smrtelníky - poté, co se provokativně přiblížil ke slunci. Ovšem -.prodělanému karambolu navzdory ... jeho nespornou výhodou zůstalo MLÁDÍ - deviza, kterou si za peníze nekoupíte ... a NADÁNÍ - dar, který můžete přičíst na vrub Bohu stejně jako Ďáblu ... záleží toliko na úhlu pohledu. Ale ... ruku na srdce: Kdyby tím nejúspěšnějším a nejznamenitějším Ďáblovým počinem bylo vynalezení rock´n´rollu a následné vyslídění vhodných adeptů, kteří ho uvedou na světovou scénu, byla by Země dobrým místem pro život ... tím nejlepším. ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

Životopis extravagantního Jerryho Lee Lewise v extravagantním provedení... Denis Quaid byl opravdu dokonalý, nikdy bych do něj neřekl, že se dokáže takto odvázat a Winona Ryder? To jsem se zase musel trošku zasmát, na 13 vůbec nevypadala, i když naivitou ano... - květen 2011 - 65% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ja som Jerry Lee Lewis a keď si sadnem za piáno, žiarim ako diamant...!" Jeho songy poznám z výberoviek oldies, ktoré doma mám a na film o ňom som bol zvedavý zvlášť po tom, čo som zistil, že hlavnú úlohu hrá spoľahlivý D. Quaid. Ešte viac ako jeho výkon ma prekvapila mladučká W. Ryder. J. L. Lewis je svojský, trochu bláznivý chlapík, ale i talent od Boha. Za piánom je skutočne fantastický. Jeho supertalent som najviac ocenil pri scéne koncertu, kde si sám podpálil piáno a ďalej v hre pokračoval! Fakt skvelá show! Videl som už 100x rockerov trieskať gitary o zem, ale horiace piáno... Jerryho vzťah a neskôr i manželstvo iba s 13 ročnou Elison(W. Ryder) mu takmer pochovalo kariéru a táto zaujímavá epizóda z jeho života je tiež jednou z liniek príbehu. V jednej z menších rolí možno vidieť A. Baldwina ako posadnutého kresťana a kňaza, ktorý ďakuje Bohu za všetko. Za nové auto i skvelé hity by sa však patrilo poďakovať Jerry Lee Lewisovi. 80%. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Let´s go. Sing with us this song. Elektrizující, vzývaná, stržená hvězda /z/ pódia. Už ne na kroutivé boky v rytmu Elvise, ale na hudbu Jerryho Lewise se třeste. Vybral si...svou cestu. Showman oddaný své lásce. Ruce božské, s pianem už navždy srostlé. Jeho koncerty jsou maximálně ďábelské. Génius s provokací umělce se nezapře. Se svatozáří na něho nechoďte. Očitá pikanterie vystupňovaných privátních vášní, spuštěná do éteru tu je, nic pro sucharskou elitu, konzervativní a naškrobené jedince. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Winoně Ryder bylo v době natáčení téměř dvacet let a od její filmové matky, kterou ztvárnila Lisa Blount, ji tak dělilo pouze necelých čtrnáct let. (Cherish)
  • Jerry Lee Lewis pro tento film znovu nahrál a nazpíval některé své písně. (StarsFan)
  • S výjimkou několika složitějších scén Dennis Quaid ve filmu skutečně hrál na piano. Nicméně aby svou postavu realisticky zvládl, učil se od Jasona D. Williamse, který ho právě v těžších partech zaskakoval. V době natáčení uměl Quaid hrát na piano sotva dva roky, zatímco na kytaru hrál 20 let. (StarsFan)

Související novinky

Není Kravitz jako Hendrix

Není Kravitz jako Hendrix

01.04.2006

Se životopisnými snímky se poslední dobou roztrhl přímo obrův pytel. Kinohity Frida, Walk the Line, Capote, Ray a starší neméně úspěšné Doors, Elvis Presley nebo Great Balls of Fire! se prostě musely… (více)

Reklama

Reklama