Great Balls of Fire!

• CZ název

Jerry Lee Lewis: Great Balls of Fire!

Great Balls of Fire!

Drama / Hudební / Životopisný

USA, 1989, 108 min

Jim McBride

Životopis kontroverzního zpěváka Jerryho Lee Lewise je skvělý. Winona byla opravdu k sežrání, ale na těch filmových 13-14 let vážně nevypadala. Ale možná skutečná paní Lewisová vypadala ve 14 taky na 18 let. Kdo ví.(13.8.2002)

Jeden z nejlepších hudebních hraných autobiografických filmů, co jsem kdy viděl. Jerry Lee Lewis byl skutečně blázen a muzikantský fanatik a v podání sympaťáka Dennise Quaida mu jsem schopen ledacos odpustit, i to, že mimo klavíru objížděl i nezletilé dítě (úžasná Winona Ryder)...(21.4.2007)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $13,741,060Tržby Celosvetovo $-(5.6.2009)

• mandes

rozpočet : ? tržby americke : $13,741,060(2.6.2008)

Pro me naprosty prekvapeni a totalni pecka. O Lewisovi jsem nic moc nevedel, mozna jsem jen nekdy nekde zahlid jeho jmeno, ale po skouknuti filmu jsem mel chut si hned sehnat nejaky jeho cd. Tohle je sice zivotopisnej film, ale hlavne je to komedie a to naprosto dokonale svizna a zabavna. Navic to nejede podle klasickejch koleji looser, hvezda, kaslani na kamose, drogy a pad. Lewis je celou dobu ultimatni sympatak a jediny, co proved, ze se ozenil se sestrenici. Takze se sice taky kona pad, ale neni to to klasicky schema, coz je hodne prijemny. Navic celej film zni perfektni pisnicky v podani samotnyho Lewise a ten hral na piano a zpival fakt jak dabel, ze by zved z zidle i chromyho. Navic krome roztomiloucky Winony a vtipnyho Baldwina si celej film pro sebe krade Quaid v jedny ze svejch nejlepsich roli, kterej ma ultimatni blondaty haro, neustale hazi na vsechny strany xichty a hlasky a to, co predvadi za pianem, sem snad jeste nevidel. Pro me jeden z nejlepsich zivotopisnejch filmu, u kteryho jsem se i pres trochu smutnejsi zaver celou dobu skvele bavil.(22.12.2010)

Po tomhle filmu mám neskutečnou chuť sehnat si někde DVD s koncertem Jerryho Lee Lewise. Protože jestli mu prsty jezdily po klavíru takovou závratnou rychlostí jako Quaidovi (jakože asi ano), jestli házel podobné ksichtíky (jakože asi ano) a jestli byl stejný sympaťák (uvidí se), dokázala bych mu bez problému prominout i aférku s 13ti-letou sestřenicí. Jeden z nejlepších životopisných filmů, co jsem kdy viděla.(15.1.2008)

Vynikající životopisný film s perfektním Quaidem a Ryderovou, možná mohl být víc zaměřen na ten jejich lolitkovský vztah než na jeho keriéru, protože to mezi nima chvilkama tak jiskřilo, že jsem se mu snad ani nedivil!:-)(16.1.2010)

Životopis extravagantního Jerryho Lee Lewise v extravagantním provedení... Denis Quaid byl opravdu dokonalý, nikdy bych do něj neřekl, že se dokáže takto odvázat a Winona Ryder? To jsem se zase musel trošku zasmát, na 13 vůbec nevypadala, i když naivitou ano... - květen 2011 - 65%(11.6.2011)

Paráda, takový hudební filmy mám fakticky rád. Tohle si navíc nehraje na dokument, nýbrž je to skvěle stylizovaný, od Quaidovy blonďatý vlny a geniálně uhozených ksichtů přes rezignujícího Elvise až po Baldwinova bratránka kněze. Taky Winona je krásně legrační, hlavně když se bojí vodíkový pumy (moje oblíbená scéna) nebo při sexu. Hudební čísla tam bezchybně pasujou a soundtrack je skvěle vybranej.(18.11.2006)

Tohle je rock 'n' roll, dámy a pánové.(11.2.2011)

Po všech stránkách skvělý životpisný film. Má nádherný spád a energii, a neztrácí dech až od samotného závěru. A ta muzika!(2.5.2010)

Po dlhom uvažovaní musím ísť na silných 90%. Celý tím na čele s dokonalým Dennisom Quaidom odviedol sakra dobrú prácu. Atmosféra a šialenosť tej doby je nastavená vynikajúco. Navyše by som upozornil na výkon nenápadného Johna Doea (už len to meno :)). Jeho zobrazenie Jerryho bratranca J.W. Browna bolo na jednotku. All in all, vynikajúci biografický snímok o jednom bláznovi, ktorý zmenil hru na piane na dosť dlhú dobu.(13.1.2011)

Explozívny prejav Dennisa Quaida alebo ako sa dá ukradnúť film alebo great balls of DQ. Opomenutá a pritom nezabudnuteľná ONE MAN SHOW.(4.1.2010)

Winona Ryderová byla prostě nádherná a je docela pochopitelné, že se do ní Dennis Quaid tak zamiloval...(19.7.2002)

Ani se nechce věřit, že se jedná o fiklm z r.1989. Jim McBride se vyznamenal ! Ohromná režie, úžasný herecký výkon DENNISE QUAIDA. A hudba - no jedna báseň, bomba, pošmaknutí na rock'n rollu ! Ono každý umělec je tak trochu "rapl", ale moment, kdy jede Lewis v novém autě a naparuje se jako krocan je tak báječně zahráno, že to pochopí jenom ten, kdo auto celý život měl a nevidí v něm nic, co by stálo za pýchu. Film, na který se můžete podívat kdykoliv, protože vám dodá správnou náladu.(9.4.2011)

Spolu s Bobby Darinem zřejmě nejznámější muzikant se slabostí pro mladší ženy. To ovšem nemění nic na tom, že je to jeden z nejlepších rock’n’rollařů všech dob. Jeho hudba je geniální a jeho výstupy plné energie. Věděl jsem, že ho z Anglie vykopali, ale takovýhle velký skandál jsem si zase nepředstavoval. Dennis Quaid Jerry Leeho ztvárnil celkem slušně. Ono u takovýhlech živých osobností je to hodně obtížné. Překvapila mě Winona Ryder, která se 13 lety prala víc než obstojně. I Baldwin jako bratránek kazatel. Příběh mi nepřišel až tolik životopisný, ale nu což. Hned si jdu poslechnout nějakýho toho Lewise. -"Well, if I'm going to hell, I'm going there playing the piano."(4.5.2009)

Miluju hudební životopisné filmy a miluju hudbu Jerryho Lee Lewise.A pokud si dáte dohromady hudbu J.L.Lewise,vynikajícího Dennise Quaida(myslím,že tohle je jeho životní role) a Winonu Ryder,zručného režiséra,skvělý scénář,tak se vám dostane to nejlepší,co v tomto žánru vzniklo.Tohle je prostě dokonalá podívaná,na kterou se hned tak(spíš nikdy)nezapomíná.(25.12.2009)

V mých očích velmi parodický životopisný příběh rock’n’rollové legendy Jerry Lee Lewise. Nevím, jestli to bylo veselým rozpoložením, při kterém jsem film sledoval, ale hltal jsem každou scénku a obdivoval, jak to klape jako švýcarské hodinky. Sebeparodující Dennis Quaid, rozkošná Winonka ( já jí těch třináct let věřil!) a i ostatní nezaostávají. Asi se na to nebudu dívat víckrát, abych si nepokazil ten naivní feeling, který ve mně setrvává(5.8.2008)

Americký rock´n´rollový úlet,kde Jerry Lee Lewis měl pověst "dábelského" muzikanta a on sám s oblibou říkával : " Jestli skončím v pekle,budu při tom hrát na piáno " ! Věčně provokující rock´n´rollovou hvězdu ztvárnil Dennis Quaid..Závěrem :Skvěle ztvárněný životopisný film u mě boduje ****(11.1.2012)

Rock 'n' Roll je hudba mojej mladosti a Jerry Lee Lewis patrí medzi jeho najvýraznejších predstaviteľov. V mladosti sa k nám záznamy ich koncertov nedostávali a tak nemôžem posúdiť, či grimasy a gestá inak vynikajúco hrajúceho Dennisa Quaida boli autentické alebo z nejakého dôvodu preháňal. Cítil som sa pri nich trochu trápne. Inak sa filmu dá ťažko niečo vytknúť. Poskytne dnešným teenagerom predstavu, ako to v tých rokoch vyzeralo. A nabúra vžitú predstavu, že hudba šesťdesiatych rokov je mŕtva.(9.2.2010)