Reklama

Reklama

Červi

Trailer

Obsahy(1)

Dne 29. září 1975 zasáhla pobřeží Georgie prudká bouře. Poblíž městečka Fly Creek se zřítilo vedení vysokého napětí a do půdy se dostalo obrovské množství elektřiny. Vzápětí na městečko zaútočily miliony slizkých červů. Vypadá to, že lidé nemají šanci... (Allan)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

3.6/10 na imdb a 56% na csfd ma od projekcie dlhšiu dobu odradzovalo, nakoniec som však bol príjemne prekvapený... Squirm je osobitý animal horor o vraždiacich červoch, ktoré si napriek tomu, že majú čoby hororoví predátori v porovnaní s iným zástupcami fauny nižší potenciál, predsa len na plátne ukrojili svoj kus koláča a ich svojrázne útoky ma bavili. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mě hodně bavila. Sice je to blbé až hrůza (obzvláště dementní je těch několik scén, v nichž červi zabíraní zblízka vyluzují jakési směšné zvuky, které znějí přibližně jako kvičení astmatických prasat) a některé herecké výkony jsou dost slabé, ale jako celek je to znamenitě pokleslá zábava. Nasmál jsem se u toho dost a občas přemýšlel, jak asi natočili tu lavinu červů a podobně. Strašidelné mi to ovšem nepřišlo ani trochu, spíš takové typicky sedmdesátkové. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem rozkošný béčkový horor s úsměvnými hereckými výkony, kdy vám zúčastnění chvílemi přijdou jako z jiného filmu a horor to není, třeba šerif seladon mne potěšil, škoda, že nedostal víc prostoru, jeho archetypální povýšenost mohla vytvořit další dramatickou zápletku podobně jako přeměna nesebevědomého místního blba ve zrůdu, ale možná by už toho na tenhle malý film bylo až přespříliš. Triková stránka je poplatná své době, ale v ničem neruší, opakované obrazové detaily na až kakofonicky řvoucí červíky byly naprosto skvělé, na jaře vyrazím s mikrofonem do přírody a to by bylo, abych nenašel nějakého zpívajícího hlísta, na druhou stranu možná nebudu muset ani do přírody,ale nevím jestli roupi taky řvou . Navíc práce štábu s tím vozem kalifornských žížal asi nebyla ničím příjemným. Jsem rád že jsem si to pustil, protože málokde je k vidění omračující rána dobře hozeným a pomalu se snášejícím papundeklem či přeměna člověka v lidského červa. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Viděno kdysi v tv kdy mě to jako náctiletýho dost vyděsilo. Když jsem si to po letech připomněl, tak už to na mě pravda tolik nepůsobilo, ale má to svoje momenty. Hlavně scéna na loďce je fakt best. Není to taková gore pecka jako Slimáci, ale pořád dostatečně slizké nechutné a přiměřeně zábavné. Zkrátka oldschol.65% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Z těch všech levných hororů, které v sedm desátých a osm desátých letech, vznikali jako houby po dešti, se nebojím červíky označit za jeden z těch lepších hororů. A to hlavně díky děsivé atmosféře, režisér v tomhle směru s ní bravurně pracoval a během sledování sem měl fakt nepříjemný pocit. A byť na filmu je vidět nízký rozpočet, divný filtr na kameře a taky to, že herecké výkony nejsou úplně to pravé, tak je to fakt dobrý horor. ()

Galerie (35)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama