Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pašování drog. Vydírání. Lichva. Vítejte v Hollywoodu! Vymahače dluhů Chiliho Palmera (John Travolta) už jeho kšefty přestávají bavit. A tak když přijíždí do Los Angeles, aby dostal peníze ze zkrachovalého filmaře Harryho Zimma (Gene Hackman), sype ze sebe Chili tak drsné historky, až z toho má Harry filmový svénář. V několika okamžicích se Chili ocitá ve víru Hollywoodu: vede řeči s filmovou hvězdou Martinem Weirem (Danny DeVito), začíná si s kálovnou béčkových filmů Karen Flores (Rene Russo) a večeři v těch nejmódnějších restauracích. Novému úspěšnému producentu by vlastně všechno mělo jít jako po drátkách, kdyby ho konečně nechali na pokoji pašeráci drog a rozzlobení gangsteři! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čau Harry, ty vypadáš, jako kdybys přišel rovnou ze svýho hororu." Vždycky jsem měl podezření, že polovinu hollywoodskejch filmů produkujou mafiáni, aby se před světem ukázali v lepším světle. A o jednom takovým tenhle snímek je. O pohoďákovi Chili Palmerovi. Dluhy vymáhá lidským přístupem, ubližuje jenom gaunerům, miluje filmový klasiky a ještě k tomu vypadá jako Travolta. Prostě sympaťák, se který se kdykoli rád podívám na Dotek zla. Ti kolem něj byli taky poměrně zábavní sympaťáci, ale na můj vkus mi tam na komedii chyběl nějakej pořádnej výbuch smíchu. I když jednou jsem se málem zasmál při vyhrožování, že bude mrtvej jako disco. A taky při zmínce o prašivý housence, i když ta už tak dobrá nebyla. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Mafiánské praktiky ve filmovém průmyslu v Hollywoodu? Vskutku zajímavé téma, natočené takovým způsobem, že by tomu jeden uvěřil. Plejáda filmových hvězd rozehrála příběh gangsterského tipu o přípravách natáčení jistého filmu. Je to obchod jako každý jiný. Když je vše na úrovni a s obrovskou profesionalitou vše zrealizováno tak, že je úspěch bezpochyby neodvratitelný, penízky se jen sypou. A o to jde především. Příběh zcela obyčejný, bez špetky dramatizace, napětí, či aspoň náznaku akčních scén. A proto z toho tak vyniká ona obrovská reálnost. Nakonec, jenom jestli to tam občas opravdu takhle nechodí. Každopádně je snímek spíše odpočinkový, takže v tom nic zvláštního nehledejme. ()

Reklama

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Todle mě strašně bavilo. Trochá klišé v příběhu co vůbec není klišé a má to spád jak sviňa. Klasické situace s nečekanými rozuzleními, to mě ve světě nudejch hollywůdskech předvidatelnejch scénářů vždy osvězí. A ten kdo si do toho chce cpát toho svýho Tarantina, ten může jít do zadele, protože todle není žádnej křupanskej tarantinovskej biják. Todle je pěkně svižná chytrá vymazlená fajnovka, která nemá potřebu se matlat krví, násilím a nadávkama. Jednohubka, kterou si dám rád kdykoliv znova. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Místní hodnocení nelže. Na to, jak hvězdnou sestavu film má, tak vůbec nenaplnil moje očekávání. Travolta hraje svého typického machýrka (a ještě padne fórek na jeho roli v Kdopak to mluví), naopak Hackman tentokrát nehraje až tak slizkého hajzla, na jaké jsem od něj zvyklý. Děj filmu začíná hodně zhurta, hned je divák vržen doprostřed problémů a jelikož se úvodní titulky objeví celkem pozdě, měl jsem do té doby podezření, jestli mi náhodou neunikl začátek filmu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Režie se měl původně ujmout Quentin Tarantino, který místo toho udělal fanouškům Elmora Leonarda radost o dva roky později Jackii Brownovou. A nejspíš tomu tak mělo být. „Esence“ námětu v podobě svěží komedie v pohodě obstává, těžko si však totéž představit jako základ hutné tarantinovky. K ní chybí pár mrtvol a hodně flashbacků. Právě Tarantinem z filmového zásvětí přivolaný John Travolta ale musí i pod vedením Barryho Sonnenfelda udělat radost všem znalcům historek z podsvětí. Bez zaškobrtnutí ztvárňuje kvintesenci filmových mafiánů a obecně cool chlápků, kteří jsou se slovem „zločin“ obeznámeni i prakticky (zasloužený Zlatý globus). Nejvíce aluzí, včetně blbinek jako je nasvícení záběru, vyvolává vzpomínku na Kmotra. Opodstatnění přítomnosti Doteku zla nebo Rio Brava má již méně co dělat s obsahem filmu a nejspíše souvisí s obdivem tvůrců k těmto dílům. Sledování Chyťte ho! vám krom znalosti pozadí (drby ze zákulisí) i popředí (konkrétní filmy) filmového světa zpříjemní také dobrá znalost angličtiny. Některé slovní hříčky utkví v paměti („It's chilly outside and it's Chili inside. It's a regular fuckin' chili-fest!“). Na odbyté DVD titulky (z Doteku zla je Dotek ďábla) v tomto ohledu nelze moc spoléhat. Ne u každého dialogu, protože na dialozích film stojí, máte jistotu, že bude dost vtipný, jistojistě ale bude veden dost zajímavými herci. Menšími, většími či zapomenutými hvězdami. O hvězdách, o tom, „dostat prťavce“, vlastně celá tahle nebezpečně svůdná branže je. 75% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (3)

  • Poslední film ve kterém si zahrál Vito Scotti. (Pumiiix)

Reklama

Reklama