Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký muzikál Pomáda z roku 1978 patřil v době svého uvedení k nejnavštěvovanějším snímkům ve všech zemích. Vznikl podle úspěšné jevištní předlohy Jima Jacobse a Warrena Caseyho. Děj nás zavede do střední školy Rydell v padesátých letech. Danny Zucco, žák posledního ročníku, se po prázdninách opět setkává se svými kamarády. Ohromí je líčením svého milostného dobrodružství u moře. Mezi dívkami se objevuje nová žákyně Sandy. I ona se pochlubí svým prázdninovým setkáním s fantastickým chlapcem, s nímž prožila krásný milostný příběh. Když se "letní milenci" náhle setkají na Rydellu tváří v tvář, téměř ztratí dech. Jenomže láska v novém prostředí školy a spousty kamarádů má úplně jiná pravidla než na osamělé mořské pláži. V hlavní roli zpívá, hraje a tančí populární dvojice John Travolta a Olivia Newton-Johnová, kteří se tímto snímkem stali idoly mladé generace. (Česká televize)

(více)

Recenze (706)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jéé, tak na Pomádu mi nikdo nesmí šáhnout:-)). Jak jsem tolerantní, pokud jde o názorovou škálu a filmový vkus, tak kdo dá úžasně šlapající muzice, té nejbáječnější choreografii (snad neznám lepší, než je sen o autíčku) ještě podpořené dynamickou kamerou a střihem, absolutně božskému obsazení a vystupňovanému finále s vytuněnou Olivií míň jak 3*, tak ten ať mi nechodí ke hrobu :-)). ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Já si taky myslím, že tenhle muzikál patří k těm nejlepším. Opravdu trošku blbý příběh, ale vše vyrovná naprosto dokonalá hudba, atmosférá "sweet young 70's" a sympatičtí herci. Pozitivnější muzikál snad neexistuje. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Muzikálová klasika, a to říkám navzdory tomu, že jsem milovník Red Dwarfa;) V tomhle případě muzika opravdu stojí za hřích a vizuální ztvárnění je úžasně dobové (míněno jako plus;)), obojí je spojené ve skvělých tanečních číslech, prostě paráda. O to větším propadákem se stal druhý díl... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru jde o jeden z nejlepších muzikálů všech dob. A přestože se jedná vpodstatě o generační film, má své příznivce i dnes, a nejen kvůli spoustě skvělých písniček. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $188,389,888Tržby Celosvetovo $394,589,888Tržby za predaj DVD v USA údaje od roku 2006 $23,277,428 //počet predaných kusov 1,768,696/75%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pomáda.... proč ji všichni milují :o)) a dávají si ji na vlasy? Vždyt v tom každý vypadá jako Travolta, každá blondýna jako Newton Johnová a každý si pak myslí, že je skvělí zpěvák vážně je nechápu.... Klasika, kterou nemá cenu komentovat :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Olivia Newton-John, Stockard Channing, Warren Casey, Jim Jacobs, Sha Na Na, Grease (Related Recordings) a John Travolta: 1. Grease - Frankie Valli [3:25] ,2. Summer Nights - John Travolta/Olivia Newton-John [3:36] ,3. Hopelessly Devoted To You - Olivia Newton-John [3:05] ,4. You're The One That I Want - John Travolta/Olivia Newton-John [2:49] ,5. Sandy - John Travolta [2:35] ,6. Beauty School Drop-out - Frankie Avalon [3:59] ,7. Look At Me, I'm Sandra Dee - Stockard Channing [1:40] ,8. Greased Lightnin' - John Travolta [3:14] ,9. It's Raining On Prom Night - Cindy Bullens [2:52] ,10. Alone At The Drive-In Movie [2:25] ,11. Blue Moon - Sha-Na-Na [2:23] ,12. Rock N' Roll Is Here To Stay - Sha-Na-Na [2:02] ,13. Those Magic Changes - Sha-Na-Na [2:18] ,14. Hound Dog - Sha-Na-Na [1:25] ,15. Born To Hand Jive - Sha-Na-Na [4:39] ,16. Tears On My Pillow - Sha-Na-Na [2:03] ,17. Mooning - Louis St. Louis/Cindy Bullens [2:15] ,18. Freddy My Love - Cindy Bullens [2:48] ,19. Rock N' Roll Party Queen - Louis St. Louis [2:11] ,20. There Are Worse Things I Could Do - Stockard Channing [2:23] ,21. Look At Me, I'm Sandra Dee (reprise) - Olivia Newton-John [1:30] ,22. We Go Together - John Travolta/Olivia Newton-John [2:59] ,23. Love Is A Many Splendored Thing [1:23] ,24. Grease (Reprise) - Frankie Valli [3:24], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

muzikálová klasika.. oblíbený film moji babičky... oblíbený film mojí mámi.. oblíbený film můj.. a jistě bude oblíbený film mé dcery, na které se ještě ani nepracuje =o) našlo by se na něm tolik chyb.. ale já je hladat nechci.. ba je ani nevidím.. protože to pozlátko okolo mě tak unáší.. k tomu úžasný písničky.. a sexy Travolta se svým ďolíčkem.. no co víc si ženská může přát :-D ()

tron 

všechny recenze uživatele

Muzikály nie sú moja srdcovka, ale ak sa nejaký vydarí, tak je to samozrejme rovnako dobrý film, ako dobrá dráma alebo dobrý horor. A Pomáda sa vydarila. Prvý raz som ju videl až v roku 2007, potom som si ju zopakoval po menšej prestávke v roku 2019 a hoci to nie je môj najobľúbnenejší film života (a nikdy nebude), faktom je, že je to veselý, optimistický, utrsaný a zábavný film s fantastickým hereckým obsadenému, ktorému prirodzene najviac dominujú Travolta s Newton-John, ale výborní sú všetci (a že ich je, okolo každého z nich sa združuje skupina priateľov rozdelených podľa pohlavia). Mnohé pesničky ma nebavili, ale minimálne jedna z prvých a jedna z posledných sú geniálne a bez debaty kultové. Poteší, že hoci od vzniku ubehli desaťročia, stále niektoré vtipné scény nezostarli a zostali rozkošnými a milými (Dannyho bez debaty strašné pokusy o športovú kariéru alebo bleskovo sa šíriaca správa o tehotenstve). Zároveň na vás z Pomády dýchne pocit bezstarostnej (a je smutné, že niektoré veci z našej minulosti sa už nikdy nevrátia) doby amerických 60. rokov. Ktoré v skutočnosti vôbec bezstarostné neboli, ale vďaka filmom, ako je tento, máte pocit, že boli. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

John Travolta pro mně nebyl nikdy tím pravým teenagerovským idolem a to ani po Horečce sobotní noci. Sice z něj vyrostl skoro přes noc nový idol tehdejší mládeže, ale u mě, bohužel, tato dnes už nostalgická broadwayská muzikálová slátanina s jasným poselstvím o nejrůznějších ganzích mladých, zkouškách odvahy, dokazování dospělosti, prvních láskách nikdy až tolik nezabrala. Krom evergreenů samozřejmě:-) Muzikály opravdu ne až na malé vyjímky jako Hair, My Fair Lady, West Side Story, i když nepopírám fakt, že se dnes už kultovní Pomáda stala jedním z nejúspěšnějších filmů přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, přestože kritika přijala film s velkým opovržením. Svého času se dokonce vyšplhala mezi deset nejziskovějších filmů v historii. Takže za choreografii, úvodní píseň od Bee Gees a za celkové studentské prostředí za 3*. "Neříkám, že se mně film v určitých částech nelíbil, ale už mě to tak jako před lety neoslovilo a to ani v částečném nostalgickém duchu." ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Kultovní filmový muzikál se spoustou nádherných písniček, který udělal hvězdu jak z Johna Travolty (i když on už si udělal jméno na Horečce sobotní noci), tak z Olivie Newton-John. Tohle musel vidět zkrátka každý...... ()

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Prequel Pomády našel režiséra

Prequel Pomády našel režiséra

23.07.2020

Studio Paramount našlo režiséra pro svůj oznámený prequel muzikálu Pomáda. Snímek Summer Lovin’ natočí Brett Haley (V rytmu srdce, Všechny malé zázraky) scénáře od Leah McKendrick (M.F.A.). V… (více)

Pomáda se dočká prequelu

Pomáda se dočká prequelu

10.04.2019

41 let od premiéry slavného muzikálu Pomáda se studio Paramount Pictures rozhodlo pustit do práce na prequelu. Scénář píše John August (Velká ryba), příběh by pak měl pojednávat o létě, během kterého… (více)

Reklama

Reklama