Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Mikey dostane posilu v podobě roztomilé sestřičky Julie, jejíž komentáře si v ničem nezadají s jeho. James a Mollie musí řešit běžné manželské starosti, jako jsou jedovaté poznámky tchyně, problémy se šéfem, kterému se nelíbí, když si Mollie musí vzít Mikeyho do práce, nebo Jamesova nová práce pilota u soukromé společnosti. Ani jeden si však neuvědomí, že jejich vztah míří k první vážné manželské krizi. Její rozbuškou se stane Molliin bratr Stuart, psychicky poněkud labilní nezaměstnaný účetní, který se k nim nastěhuje. Nejenže ruší rodinný život, ale navíc nosí Jamesovo oblečení, tahá z Mollie peníze, a na Jamese vytáhne dokonce pistoli, když ho při pozdním příchodu považuje za zloděje. Hádky se stupňují, až nakonec James odejde z domu. Zatímco Stuart se překvapivě sbližuje se sestřinou kamarádkou Ronou, Mollie marně doufá, že se James, který se netají svou láskou k ní i dětem, vrátí domů. Jejich usmíření tak musí dopomoci náhoda, špatné počasí a překvapivě také Stuart. (TV Nova)

(více)

Recenze (148)

lennyd 

všechny recenze uživatele

James (John Travolta) a Mollie (Kirstie Alley) si pořídí dalšího potomka, mladou slečnu Julii, která zdědila po svém bratříčkovi schopnost vše komentovat. Celou rodinu postihne několik živelných katastrof (od manželského odloučení, přes Mollinýho bratra Stuarta až po požár v bytě), což (v kombinaci s vnitřním hlasem obou dětí) přináší velkou legraci (nebo snad ne?)... Kdopak to mluví 2 nese tradiční znaky všech dvojek (touha producentů vydojit ještě nějaké prachy ze známého jména, natahované scény, hloupej (nebo radši vůbec žádnej) děj, nudu a šeď). Podívat se na to dá, semtam - tak dvakrát třikrát se dá i zasmát (hádky malého Mikeyho s Julií jsou docela cool), ale toť zhola vše... maybe next time... ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jak už to bývá, po úspěchu filmu, musí zákonitě následovat jeho pokračování. Tentokrát se nedá říct, že dvojka jde kvalitou dolů. Spíše už není tak originální a jen navazuje na nápad z jedničky. Sice přibylo druhé dítě, ale ani tahle "inovace" film nikam moc neposunula. Sice stále slušná rodinná zábava, ale přesto jdu o hvězdu dolů. ()

Reklama

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Jako malej capart jsem to měl na VHS a vzhledem k omezeným zdrojům - do videopůjčovny mě ještě rodiče nepustili - jsem koukal na to co bylo, a tak jsem to viděl asi víckrát než bych chtěl. Pamatuju si otravný dabing "mluvících" děcek a otravnou malou sestřičku, peripetie s panem nočníkem a Travoltův tanec ve školce. Ale že bych si to dobrovolně pustil dnes, to asi ne. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Amy Heckerling se podruhé pokusila oživit dvojici John Travolta, Kirstie Alley. Napodruhé ovšem platí, že opakovaný vtip není vtipem, ačkoli se režisérka pokusila přinést nové zápletky. Přichází bratr, James hledá práci a Mikeymu se dostává sestry. A právě komentáře a vzájemné soužití sourozenců je na snímku to nejzábavnější. Jinak totiž autorka nepřišla s ničím novým. Naštěstí výše zmiňovaná dvojice je natolik komediální dvojící, mezi kterou to funguje parádně, že jejich vzájemné herectví je pořád koukatelné a dostatečně zábavné alespoň na těch šestasedmdesát minut. Ne nadarmo se říká, že partnerství je jiné, když spolu dva chodí, ale když mají dítě, které propláče i noci, přebaluje se a přes den je třeba se mu věnovat. A když se k tomu připočte únava z práce. Ovšem ti dva se poznali už v době, kdy Mollie dítě měla. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Kde jednička byla příjemnou novinkou na filmovém plátně (originální námět a především nápad), je dvojka otřepaným klišé, které se snaží navázat na originalitu prvního filmu, ale bohužel...s jedničkou mělo vše skončit, ovšem snahy o dvojky,trojky,čtyřky moc dobře známe.......moje hodnocení = 3 z 10. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • V čase 9:43 schovají děvčata malého Mikeyho (Lorne Sussman/Bruce Willis) pod stůl. Mollyina kolegyně je obutá, pak střih, nemá boty a Mikey ji lechtá, ale když se šéf podívá pod stůl, je opět obutá. (Proste..Jana)
  • Natáčelo se od 11. června do srpna 1990 v New Yorku (USA) a v Kanadě. (Varan)

Reklama

Reklama