Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

Figu 

všechny recenze uživatele

Ale jo, s odstupem času přihazuju o hvězdu navíc, asi taky trochu skrz nostalgii. I když teda ten had v té době devadesátek nebyl ještě tak úplně top počítačově vymazlenej, kdy jednou je dlouhej, jak tejden před vejplatou, jindy zase stěží velikost užovky, tak to není zase takovej propadák, jak procenta naznačujou. Obsazení těžce béčkový, každopádně se anakondě nedivím, že šla po Jennifer, jelikož ta byla opravdu doslova k sežrání. 55% ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Kilogramy hlášok, opojne zvrhlé deväťdesiatkove CGI, slizoun Jon Voight, fajnšmekerská kamera Billa Butlera, slušne rozbehnutá JLo a nesmie chýbať Ice Cube. Danny Trejo? Je tam. Má to všetko, čo od filmu s názvom Anakonda očakávam. Hrať tu na serióznu notu, s mladým Owenom Wilsonom v partii, by bola predsa hlúposť. Odporúčam do pozornosti imdb koment "Brilliant Saturday Matinee Classic" od squilla. ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

No, je to sice nebeská pí*****a, ale mě to já se na to po delší době teď klidně kouknul podruhý a zase jsem se bavil, i když pohříchu tak, tak bych se u toho filmu asi bavit neměl. Digitální anakonda je opravdu dost špatná a nerealistická, ale i díky tomu se člověk baví. Velkým plus je pak Jon Voight, který je i v šedesáti ve formě a já mu to žeru. Naopak Jennifer Lopez se mi tu moc nelíbila, víc jí to sekne v pozdějších filmech:-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slušně natočená skrumáž motivů a scén, které v podobném filmu očekáváte, ale bez výraznějšího napětí. Jak jsou anakondí killy počítačové, tak jsou efektní, utkví různé nápady a detaily (třeba vyskakující hřebíky při úvodní Trejově smrti) a Jon Voight je hajzl par excellance (a upomíná na jiný slavný říční biják, kde hrál opačnou roli). A kdo by nechtěl podniknout podobnou výpravu po zamlžené řece do nitra tajemné džungle s totemy, vraky, přehradami... a obřími anakondami. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem na Anacondu chtěl jít dokonce i do kina, ale neměl jsem ještě ony povolené dospělacké roky, takže jsem měl k mému vzteku útrum. Po několika letech se film objevil na obrazovkách komerční televize a já si film mohl konečně vychutnat plnými doušky. Opravdu na mě tehda udělal kladný dojem a líbil se mi, jak nenáročný scénář, tak hlavně animace plaza, které když se ohlédnu za následujicími pokračovaními jsou jasně nejlepší. Z hereckého obsazení přísně vyčnívá Jon Voight a pokaždé když uslyším jeho jméno vybavím si právě jeho roli drsného lovce v tomto filmu. Ostatní máničky by se daly naházet do jednoho pytle a hodit hadovi k snídani, protože od toho tam vlastně taky jsou. Z dnešního pohledu film vnímám jako další z řad průměrných zvířecích vyvražďovaček, kterých najdeme už stovky, ale pokud hledáte něco koukatelného o plazech, tento film vám směle poslouží. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Film je uveden v seznamu 100 Most Enjoyably Bad Movies Ever Made v knize THE OFFICIAL RAZZIE® MOVIE GUIDE od zakladatele "Golden Raspberry Award" Johna Wilsona. (PußyMagnet)
  • Postava Jennifer Lopez se původně jmenovala Terri Porter. (PußyMagnet)
  • Tvůrci původně chtěli ve filmu použít skutečné hady. Nakonec od nápadu upustili, jelikož se jim jejich využití nezdálo příliš bezpečné. (Žralok)

Reklama

Reklama