Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Vždy bylo mým snem vypravit se do džungle, ale spoustou dokumentů jsem byla přesvědčena, že to není až tak dobrý nápad. Kdo by řekl, že je tam tolik nástrah? To si tak jedete po řece a támhle na vás vybafne banda domorodců, pak zas nějací senzacechtiví dokumentaristi s vyšinutým průvodcem. Jeden by řekl, že bude mít klid. Jenže to není to nejhorší. Prý tam močály obývá hrozně nebezpečná Anakunda. Údajně má ale moc ráda lidi a je hravá. Já už bohužel na takové blbiny nejsem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, musel jsem se smát těm vý...tvorům, kteří se plazí po obrazovce. Dal bych -odpad-. Ale něco se zlomilo, odstupem času jsem film viděl znova a už bych hodnotil víc. Jon Voight už mi nepřipadal jak Indianajones a Jennifer Lopez se zas nechovala tak špatně. Možná jedna hvězda. Po dalších asi dvou letech jsem zjistil, že na tento film myslím a že si ho musím pustit. To už jsem znal i herce, který "skape" hned na začátku (Danny /Machette/ Trejo).A z přimhouřenýma očima ,abych neviděl ty hady, jsem hodnotil za dvě hvězdy. Pak jsem viděl Anakondu 2 Honba za krvavou orchidejí, a bylo rozhodnuto.Jednička dostává tři hvězdy!!!! SSSSSŠŠŠŠTTTicho. Dnes 3.8.2011 po shlédnutí dokumentu Nigela Marvena jsem přidal další hvězdu. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

U podobných filmů mi vždycky vadilo, že kromě nějakého monstra jdoucího po partě dobrodruhů, se ve skupince vždycky najde i nějakej záporák, kterej jim boj s nestvůrou ještě zkomplikuje. Scénáristická berlička pro zvýšení napětí, množství akce a hlavně aby mohla nestvůra pěkně sežrat nějakýho padoucha! No a Anakonda není výjimka ani omylem, spíš naopak. Hrozný film, jedna hvězdička za tehdy ještě krásnou Lopezovou a druhá za výtečný slogan na plakátech „Když nemůžete dýchat, nemůžete ani křičet.“, nebo tak nějak. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tu obrovskou kritiku tohoto snímku jsem nikdy tak úplně nepochopil. Je pravda, že efekty stojí za staru bačkoru a ani příběh si s kvalitním scénáristou zřejmě nepotykal, ale jinak je Anakonda poměrně svěží a místy dokonce i napínavá dobrodružná podívaná, která hraje víceméně jen na efekt. Ať už je to efekt v podobě zabijáckého hada, jenž je i přes svůj digitální vzhled poměrně často na očích, nebo v podobě krásného pozadí Jennifer Lopez, jejíž skrovný obleček dostane pořádně zabrat. Největším esem je ale z mého pohledu ďábelský výkon Jona Voighta, z jehož záporáka mi až přebíhal mráz po zádech a okamžitě si získal všechny mé sympatie. Bohužel, anakonda v roli zloducha ani zdaleka nedosáhla na jeho úroveň a celkový dojem paradoxně hodně kazí. I tak ale naprosto poctivých 60%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Naozaj ďalší z tých prihlúplych katastrofických filmov, kde v hlavnej úlohe je zvieratko. Takýchto filmov ako je Anakonda už tu bolo veľa (o krokodílovi, pavúkoch, včelách, žralokoch a neviem čo ešte) a ani jeden nestál za bohviečo. Snáď keď uviedli prvý diel Čeľustí, tak sa do kín nahrnuli tisíce ľudí, pretože to bolo v čase, kedy sa u nás nepúšťalo veľa hororov a vlastne ani v zahraničí nie. Možno by stálo za zamyslenie, prečo sa stále chodia ľudia baviť na takéto filmy. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Tvůrci dali královně, kterou „ztvárnila“ samice anakondy, mírně červený nádech, aby vypadala ještě děsivěji. (Žralok)

Reklama

Reklama