Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli zadek J-Lo do kterého se celej film bude snažit zakousnout gigantická anakonda mimochodem velmi dobře udělaná. Známých herců je tu na horor poměrně dost a křivdil bych jim, kdybych neřekl že hrají v pohodě. Jon Voight hraje slizkého mizeru opravdu dobře a celej film jsem si přál , aby si ho anakonda dala k obědu. Had má bohužel asi jinej názor na to koho sežrat protože si vybírá všechny kolem ale nakonec se měření sil dočkáme. Když jsem to viděl poprvé bylo mi 12 let a film mě bavil, teď po letech musím uznat, že mě baví méně, ale stále to je slušná porce zábavy s několika dobrýma scénama. Akorát už by lidem někdo mohl vysvětlit že had opravdu hystericky neřve ani když mu hoří kebule. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo asi 10 let, tak to byla totální paráda. V dospělosti z pěkných vzpomínek zbyla jenom parodie na film. Neuvěřitelné obsazení (na takový počin) se absolutně míjí účinkem a celý scénář je průhledný od první do poslední minuty. A k tomu samozřejmě obří had s IQ větším, než celý tým lidí. 25% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Omotajú vás ako vášnivé milenky. Zrazu počujete praskanie. Praskanie kostí. VAŠICH kostí." Spoiler. Legendy o obrích anakondách nie sú výmyslom scenáristov. Od nepamäti sa plazivo zákerne šíria povodím Amazónie (dokonca o nich písal John Fawcett) a keby ste sa tam vybrali, určite vám najbližší starec za polliter hnusného piva v zapľuvanej krčme porozpráva o 20-metrových veľhadoch. Pravda, dôkazy neexistujú. V minulosti rôzne ZOO vypísali odmeny za hmatateľné dôkazy o existencii obrovských anakond. Odmenu nevyplatili ani raz. A film? Vynikajúca syčiaca výprava za dobrodružstvom, ktorá sa ako to už chodí (plazí) zmení v boj o holý život uprostred temne mútneho povodia fascinujúcej veľrieky, kde vám ozaj nikto nepomôže. Podtrhuje to režisér Luis Llosa (Špecialista), ktorý vie, čo chce a ako to dosiahnuť. Dusnú "prírodnú" výpravu (rieka, vodopád, džungľa) skvele dokresľuje pár pozoruhodných architektonických objavov, aké by ste možno v džungli nečakali. K tomu plno parádne si to užívajúcich hercov (Stoltz, Voight, Trejo, Castellanos), niekoľko pôsobivých drobností (požieranie nasnímané zvnútra, diera v krku, ohnutá puška) a digitálne/animatronické/živé hady. Vďaka tomu sa hneď lepšie ignorujú prehrešky voči logike (prečo Voight zachráni Stoltza, keď sa ho pavúkom v dýchacej trubici snažil zabiť?). Sadnite si na tento ošarpaný - ale stále účelu funkčný - hausbót. Ale pozor, hmlisté noci tu bývajú nepokojné. Čo sa čísel týka, film bol vydávaný za hit, ale zas až také ružové to nebolo, pri rozpočte 45 miliónov nie je celosvetová tržba 71 fakt žiadny zázrak. . Kino Považan 1997 (2x) ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Anaconda je solidním zářezem do žánru amerického trikového hororu. Vlastně by se dnes dal označit za jednoho z průkopníků nové vlny. Co k němu říct: Anakondy se neleknete, pokud nejste plašmušky, na druhou stranu film poskytuje řadu pěkných momentů a scén - a navrch, pokud jste si tohle půjčili/koupili a tedy jste příznivcem - několik opravdu napínavých okamžiků. Co dodat, filmový podprůměr, monster-hororový průměr. ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Nejenom umělecká hodnota (kterou by ostatně od filmu s JLo čekal jen krajní optimista, člověk neznalý popové scény nebo naopak beznadějný fanoušek pozadí zmiňované divy - tímto zdravím Oliho.G:)), ale i zábavnost filmu se blíží bodu mrazu. Jen drobná výtka směrem k Tylerovi - komické figurky jsou vypsané v titulcích, hned na začátku:) Ve chvílích jako je tato si člověk musí položit otázku - co přiměje takového herce jakým Jon Voight bezpochyby je už od dob Hlavy XXII ke ztvárnění role v něčem takovém??? ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Tvůrci dali královně, kterou „ztvárnila“ samice anakondy, mírně červený nádech, aby vypadala ještě děsivěji. (Žralok)
  • Film byl nominován na šest Zlatých malin, a to v kategoriích nejhorší film, nejhorší herec, nejhorší režie, nejhorší scénář, nejhorší nová hvězda a nejhorší pár na obrazovce, na který byl nominován John Voight a anakonda. Snímek nakonec neproměnil ani jednu z nominací. (Terva)
  • Během natáčení jedné scény zkratoval pult na ovládaní počítačem řízené anakondy a had byl zcela mimo kontrolu filmařů. Některé záběry jsou použity ve filmu. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama