Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Slogan na plakátě nelže. To mi teda fakt ten dech vyrazilo! Chtěla jsem si dokázat, že dokážu překonat svou fobii z hadů, obzvláště tlustých a vlastně se mi to i povedlo. Anakondě jsem fandila, byla tam nejlepší. Škoda, že nesežrala Lopezovou. Nebo jo? Já jsem to totiž nedokoukala, takový masochista zase nejsem. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Anaconda je solidním zářezem do žánru amerického trikového hororu. Vlastně by se dnes dal označit za jednoho z průkopníků nové vlny. Co k němu říct: Anakondy se neleknete, pokud nejste plašmušky, na druhou stranu film poskytuje řadu pěkných momentů a scén - a navrch, pokud jste si tohle půjčili/koupili a tedy jste příznivcem - několik opravdu napínavých okamžiků. Co dodat, filmový podprůměr, monster-hororový průměr. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $65,885,767Tržby Celosvetovo $136,885,767 ║ Veru v dobe vzniku to bol fakt zážitok v kine,... nuž aj keď sa k tomu vraciam (2012) to nie je vôbec najhoršie, slušné obsadenie so sexi Jennifer Lopez, nechutným Jon Voightom, slušnými trikmi a samozrejme s dobre prepracovanou Anakondou, na daný žáner spokojnosť. /videl v kine: 70%/ ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Solidní oddechovka v hlavní roli s obrovskym a hodně nasranym hadem. Pro mě jeden z top zvířecích hororů. Skupinka mladejch filmařů se vydává na Amazonku aby našli Lidi z mlhy. Bájnej domorodej kmen jehož existenci ještě nikdo neprokázal. Po záchraně trosečníka však události nabírají spád když na ně zaútočí obrovská anakonda a domnělý zachráněný se jí chce pokusit chytit. Živou. Pozdě zjišťujou že se jedná o šílenýho lovce hadů kterej je zavedl do jejího teritoria jenž si tahle potvora hlídá. Podaří se jim přežít a splnit svůj cíl nebo se stanou obětí obřího škrtiče ? Film se dočkal dalších 3 pokračování. Bohužel silně pochybných kvalit. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tu obrovskou kritiku tohoto snímku jsem nikdy tak úplně nepochopil. Je pravda, že efekty stojí za staru bačkoru a ani příběh si s kvalitním scénáristou zřejmě nepotykal, ale jinak je Anakonda poměrně svěží a místy dokonce i napínavá dobrodružná podívaná, která hraje víceméně jen na efekt. Ať už je to efekt v podobě zabijáckého hada, jenž je i přes svůj digitální vzhled poměrně často na očích, nebo v podobě krásného pozadí Jennifer Lopez, jejíž skrovný obleček dostane pořádně zabrat. Největším esem je ale z mého pohledu ďábelský výkon Jona Voighta, z jehož záporáka mi až přebíhal mráz po zádech a okamžitě si získal všechny mé sympatie. Bohužel, anakonda v roli zloducha ani zdaleka nedosáhla na jeho úroveň a celkový dojem paradoxně hodně kazí. I tak ale naprosto poctivých 60%. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Film je uveden v seznamu 100 Most Enjoyably Bad Movies Ever Made v knize THE OFFICIAL RAZZIE® MOVIE GUIDE od zakladatele "Golden Raspberry Award" Johna Wilsona. (PußyMagnet)
  • Během natáčení jedné scény zkratoval pult na ovládaní počítačem řízené anakondy a had byl zcela mimo kontrolu filmařů. Některé záběry jsou použity ve filmu. (PußyMagnet)
  • Když Terry (Jennifer Lopez) střílí na anakondu, drží v ruce odstřelovačku, kterou je potřeba před každou další střelbou ručně nabít. Ona vystřelí třikrát, ale ani jednou nepřebije. (Guilemot)

Reklama

Reklama