Reklama

Reklama

Architekt Paul Kersey hájí v Los Angeles zákon po svém. Najde si přítelkyni, jejíž dcera zemře na předávkování drogami. Kersey se vydává do soukromé války. Má v plánu rozbít drogový kartel. (Ouwen)

Recenze (63)

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #82” - Paul Kersey má pasivní schopnost přinášet smrt svým blízkým. Když se totiž ve čtyřce vrátí do L. A., předávkuje se dcera jeho přítelkyně drogami. Tentokrát se režie ujal J. Lee Thompson, dvorní Bronsonův režisér. Děj je trochu komplikovanější, kdy vigilante Kersey spolupracuje s tajemným magnátem. Tahle série měla skončit u jedničky, ale vzhledem k tomu že Bronson byl jedna z hlavních hvězd stáje Cannon films, tak s ním sekali béčka jak na běžícím páse. Čtyřka je asi lepší než trojka s gangy, hlavně kvůli prostředí a mafii. Vidět tento film anglicky s titulky dalo neskutečnou práci, musel jsem přes VPN založit účet na britském Prime. 3* ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Architekt Paul Kersey má stále co dělat. Ve čtvrtém příběhu se postaví drogovému kartelu, a to jenom proto, že dcera jeho přítelkyně zemře na předávkování. Akční výplach jako v předchozím snímku se však tentokrát nekoná. Snímek je pevněji postaven na příběhu, kde je stále zvýrazněn osamocený hrdinný bojovník, jaký byl v osmdesátých letech populární. Příběh plný hlášek, i na dnešní dobu výborných akčních scén a s osobitým charizmatem Charlese Bronsona. Hláškou to celé začne, hláškou to také skončí. Akční filmová zábava a hlavně akční stará škola se vším všudy. ()

Reklama

Knor 

všechny recenze uživatele

Tahle série má dokonalou sestupnou tendenci. Přiveďte si do rodiny Charlieho Bronsona a máte jistotu, že to někdo z vašich milovanejch odsere aby se mohl Charlie mstít a vybíjet hajzli, v tomto případě drogový kartely včetně jejich bosů. A jde mu to, i přes to, že by už měl jen luštit křížovky a přepočítávat důchod. Chybí mi tu krvavost a přece jen efektnější likvidace grázlů. Je to už přece jen čtvrtej díl a opakování toho samého do nekonečna nikoho moc bavit nebude. Každopádně to pořád ještě celkem jde, ale z celé série je to největší slabota. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Holt, musíme si to přiznat.Hispánský architekt Paul patří spolu s Rambem, Rockym, Matrixem(jméno Arnieho v Komandu) ke kulturnímu dědictví vzniklého za úřadování Ronalda Reagana (od 1980 do roku 1989).Bronson, i když se to nezdá kosí protivníky řádně jako za starých dobrých časů a může se ve svých 66 letech vyrovnat i takovým mladíčkům jakými jsou (či spíše byli) "Džudykof" nebo Chuckie. Ale zatímco Chucka a spol. posílají vypořádat se s diktátory někde v Africe a v SSSR, na starého důchodce zůstanou ti parchanti doma.Takže tentokrát to budou drogoví dealeři, což by bylo sado.Ale těch explozí a toho ufuněného běhání je tu trochu dost. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

- "Kdo jsi?" - "SMRT" Vtipná úvodní hláška Bronsona v ne moc povedeném thrilleru, který bych dnes viděl spíš jako podprůměrný. Zápletka mi nepřišla dvakrát věrohodná, Bronson jako civilista a střelec amatér postřílí dva silné drogové gangy a na konci mu je v podstatě jedno, že už o něm všichni vědí, že on je tím oním Mstitelem, co střílí zlé hochy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Jediný film zo série, v ktorom sa neobjaví odhalené ženské poprsie. (m.a.t.o.)
  • Gail Morgan Hickman prepisoval scenár počas natáčania, pretože Charles Bronson mal neustále problémy s dialógmi. (m.a.t.o.)
  • Podľa výpisu, ktorý číta policajt, sa dá zistiť, že Kerseyho adresa je 8200 Wiltshire Boulevard, Los Angeles. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama