Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přece neutekl od pařížských mafiánů, aby se stal terčem pro amazonské zabijáky! Francoisi Perrinovi se vždy podařilo nějakým způsobem své dluhy z karet zaplatit. Život na vysoké noze přece jen něco stojí. Ale tentokrát těch sto tisíc dolarů ne a ne sehnat. Mafiánské dluhy bývají mnohem nebezpečnější než dluhy u banky. První výstraha se ještě přežije, ale druhá… Perrin má starostí až nad hlavu, nebo lépe řečeno o hlavu, a tak, když si ho v noci uprostřed Paříže vybere polonahý Indián jako muže, který má zachránit jeho duši kdesi v Amazonii, je to pro něj jen špatný vtip v nejméně vhodnou dobu. Avšak velmi brzy a rád přijme závazek, který mu pomůže zbavit se mafiánských vymahačů. Čeká ho cesta k brazilským indiánům, kde má, uprostřed deštných pralesů, najít šamanovu duši. V té chvíli ještě tento lehkovážný pohledný muž zdaleka netuší, že při záchraně duše toho druhého je jen krůček k nalezení duše vlastní... Hvězdami filmu režiséra Francise Vebera jsou Jean Reno a herec a zpěvák Patrick Bruel. (Česká televize)

(více)

Recenze (117)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takhle dotěrného indiána jako v tomhle filmu jsem ještě neviděl a to jsem viděl všechny díly s Vinnetouem. Stejně tak ovšem je těžko k vidění i film, který v sobě misí prvky komedie a velmi vážného tématu / kácení deštných pralesů /. Hudební doprovod Vladimíra Cosmy mě připomněl jak moc je tenhle výborný hudební skladatel světově nedoceněn. Patricia Velasquez mě zase připomněla, že nejen v Evropě, ale i v hlubokých amazonských pralesech jsou překrásné ženy. Pokud bych si měl vybrat mezi autem a filmem s názvem Jaguár vyberu si film. Pro ty, co kritizují tento film, rád zařídím pobyt u jaguára v ZOO. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jaguár, tak trochu jiná Veberovka než by každý čekal. Víc dobrodružné než komediální a proto možná pro někoho tak průměrné na druhou stranu konverzační humor kvete hlavně v první polovině velice zdárně a tak jedinečně jak Francis Veber umí. Přitom k ruce mu jsou herci vysokých kvalit, při které mě potěšil Jean Reno, Danny Trejo a naopak překvapil Patrick Bruel jako stín jaguára. Mám na tuto dobrodružnou komedii příjemné vzpomínky. Už jako malý jsem na to koukal s radostí a v dnešní době se k ní opět vracím a stále se u ní dokážu pobavit i když humorných stránek není příliš tolik. --- Kácí stromy po tisících, je to katastrofa pro celou planetu. - Dobře dobře, nejde mi o ekologii. Zajímá mě ta malá, její zadeček. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $17,200,000║ Jean Reno takmer ani nemôže sklamať pokiaľ mu je úloha napísaná na mieru. Podarená dobrodružná oddychovka, ktorá občas zakopne o akciu. Ten indián bol podarený. /70%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Vladimir Cosma: 1. Le Jaguar (overture) ,2. L'Indien ,3. Thème de l'Aventure ,4. Incantation de Wanu ,5. L'Arrivée en Amazonie ,6. Les Ruelles de Matupa ,7. Vengeance de Kumaré ,8. Maya ,9. Trois sur la pirogue ,10. Tabaris ,11. Brinquedo de Amar ,12. Perrin et Maya ,13. Fin de Kumaré ,14. Thème de l'Amitié ,15. Le Jaguar (final), ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tím, že budete špatným filmem volat: "Zastavme kácení amazonských palesů," či: "Respektujme odlišné kultury," jej vznešenějším neučiníte. Nakonec vám zůstane totéž, co jste měli předtím - naivní vyprávěnka o chlapíkovi, co v pralese dík moudrosti indiánů najde své správňácké vlastnosti a sexuální vybití. Oblíbené zasazování děje do exotického prostředí mi připomíná heslo kolejního gurmetství: "Když se to zalije dostatečným množstvím kečupu, půjde to sežrat." Slabé **. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Reno umí utáhnout film zcela sám, vždyť se mu už několikrát povedlo udělat z nadprůměrných filmů dokonalé a z vyloženě špatných pak koukatelné. Jaguár je bohužel ten druhý případ a bez charizmatu vyhlášeného drsňáka by v něm nezbylo dobrého skoro nic (snad jen vedlejší role Patricie Velasquez a Dannyho Treja). Obstojná dobrodružná komedie by se z něj možná stala, kdyby Bruelův Perrin nebyl pořád takový had a nesnažil se ze všeho zbaběle vykroutit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo mám robiť teraz?“ – „No čo. Chyťte ho za nos.“ Príjemné akčné humorné dobrodružstvo, ktoré nemá práve najoriginálnejší scenár. A otravnému Patrickovi Bruelovi budete priať kopanec medzi nohy. Našťastie ho zozadu istí spoľahlivý Jean Reno. Ten tu síce má bohužiaľ iba málo takých výrazných scén, ako je tá na WC, ale beztak to svojou charizmou ťahá dopredu. Nečudo, že si ho tvorcovia vybrali, v polovici 9O. rokov bol absolútnou megahviezdou, diváci ho milovali a každý režisér mohol sám seba uznanlivo potľapkať po pleci, ak sa mu do svojho nového filmu podarilo obsadiť tohto sympatického Francúza. Poteší aj krásna amazonská výprava a Danny Trejo. Ten síce stvárnil neprekvapivo negatívnu rolu, na aké bol v tom období pre zmenu vyhľadávaným expertom on, ale iba málokedy sa stalo, že to bola hlavná záporná rola tak ako tu. V čase uvedenia do kín a následne na VHS šlo o solídny, nenápadný hitík, ktorý mnohí chceli vidieť. Réžia bola stávkou na istotu, Francis Veber mal ako scenárista a režisér na konte hity ako Muž z Acapulca, Veľký blondín s čiernou topánkou, Otec a otec alebo Hračka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedinej vaznej film Francise Vebera, ale poradil si s tim docela dobre a hlavne to pojal po svym a vymyslel celkem slusnej pribeh. Prvni pulhodinka je sice drobet zdlouhava a spis pripomina ne moc povedenou komedii, ale jakmile se dej presune do pralesa, tak uz je film v pohode. Sice ne nejaky veledilo, precejen akce tu prakticky neni, velkolepejch zaberu naprosty minimum a hudba taky jen misty, takze se vetsinou jen mluvi, ale presto film dokaze zaujmout. Taky tomu napomahaj herci, Reno sice nicim neprekvapi, ale odehrava svuj drsnackej standart. Co se tyce Bruela, misty uz byl lehce otravnej, ale jinak vicemene pohoda. Ale nejvic me prekvapil Danny Trejo, ne tak jeho role, ktera je jednak minimalni a navic ne moc vyrazna, ale uz samotna jeho ucast, v takovymhle filmu jsem ho fakt necekal. Celkove se jedna o prijemnej film, ale nic extra, takze dobry 3*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jaguár je docela milá dobrodružná komedie, ale řekl bych, že podstatně zábavnější je v první, městské části. Příběh se pak přesune do džungle a tam už to taková legrace není. Francis Veber se ostatně pravidelně osvědčuje v konverzačních, bytových scénách. Odborníkem na džungli je ve francouzské kinematografii Phillipe DeBroca. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je tedy večer - jdu shánět peníze a co si přivedu? Starýho Indiána. To jsem celej já." Jestli mě nějaký indián někdy chytí ve výtahu za nos a bude po mně chtít, abych vyhledal jeho duši v pralese, tak mu vyhovím. Podmínkou je zaplacení letenky 1. třídy, mistryně světa v plavání s mačetou Maya v posteli, Campana jako bodyguard a 50 let na splnění mise. Francois Perrin si takto skvělé podmínky zapomněl vyjednat a proto musel pohřbívat hlavu kněze, nechat se okousávat komáry, spát s prasetem či bojovat s mimořádně nepěkným Kumarem. Mě to chvílemi bavilo, občas nudilo, ale amazonská příroda a Maya mi po celou dobu nedovolili odejít od obrazovky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chcete-li zažít elegantní jízdu v produktu (kdysi) britské automobilky, mít v lokti ukousnutou ruku americkou kočičkou, či vidět dobrodružství Made in France bez Belmonda - šáhněte po Jaguárovi! Mléko milující zabiják, mladej Mačeta, egyptská královna a kadeřavý zpěvák v nenáročné a přitom vnitřně absolutně čisté komedii z pera Francise Vebera. Jestli někdy potkáte ve výtahu scvrklého šamana, co se na vás bude usmívat jako by vás chtěl právě sbalit, připravte se na veliké dobrodružství. A i kdyby náhodou nepřišlo, co vám brání chytnout někoho za nos..? ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

I dobrodružný žánr může prolomit úzké hranice svého záběru, dotkne-li se silným příběhem a pečlivým scénářem i propracovanou výpravou-výpravností obecnějších problémů. Problémy brazilské Amazónie a jejích indiánských autochtonních obyvatel nesporně takovým obecnem jsou. Výsledkem - pro diváckou duši nadmíru hladivým a potěšujícím - je kvalitní, skutečně thrillerová podívaná, na kterou se tak snadno nezapomíná. A hercům bez rozdílu stačí - jako kdysi Jeanu Maraisovi - hrát to své. To přelidské mnoho. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jean Reno v roli přátelského tlumočníka, Patrick Bruel coby mrzutý dlužník, nádherná Patricia Velasquez jako místní divoženka, či Danny Trejo, opět v jedné ze svých četných rolí "Badasse" (I když zde se dočkáme nečekaného zvratu, kdy i sám velký Trejo strachy prchne před protivníkem:). Velmi příjemná komedie se spoustou vtipných hlášek i situací. "Vy věříte, že to tak je?" - "Nevím, jestli věřím, ale rozhodně o tom sním víc, než o tom Ferrari za pět miliónů", "Je Vám něco?" - "Ne, promiňte, poprvé pohřbívám hlavu kněze." :) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Patrika Bruela mám ráda, ale v tomhle filmu mě nebetyčně vytáčel! Nenávidím za to Vebera, že mu napsal roli debilního, do sebe zahleděného, umanutého, ukřivděného, samolibého, hysterického vola jménem Francoá Perrin, za kterou by ho jeden, s prominutím, vyliskal! Obdivuji neskutečně pevné nervy, které s ním Jean Reno jako Campana měl. Trochu si to u mě vyžehlil tím závěrem, kdy ho patrně osvítil Svatý Jaguár a jako mávnutím kouzelného proutku se z něj stal normální člověk. Tuto indiánskou pohádku hodnotím jinak docela uspokojivě. U nás máme Krtečka a jinde se na dobrou noc vypráví legendy o šelmách kočkovitých, navracející uloupené duše zpět. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, ale skoro ničím výjimečný. Z těch, které Francis Veber napsal a zároveň režíroval, zatím nejslabší. Jean Reno tedy perfektní, ale téměř do konce jsem nevěděl, co si myslet o Perrinovi ztvárněném Patrickem Bruelem. Po většinu času byl tak nepříjemný a nesympatický až jsem si říkal, je-li to Veberův záměr, nebo se chyba stala někde jinde. Vladimir Cosma tentokrát při skládání hudby sice opisoval ze Vzpomínek na Afriku Johna Barryho, ale zase na druhou stranu opisoval dobře. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se mi daří narážet na kvalitní filmové kousky, jimž ale stejně k lepšímu hodnocení něco chybí - jako by u nich nebyla ona esence "lepšího" filmu, která jde zaregistrovat na několik metrů filmového pásu daleko a kterou do sebe lze příjmně nasávat při sledování samotném... Nejinak je tomu i u Jaguára, kterému jsem se dlouho vyhýbal, jen abych si ho posléze o to více užil. Obal samotný mne navnadil na akční film s Jeanem Reno, takže jsem byl mírně překvapen, když jsem již od prvních minut sledoval zábavnou komedii. Hodně povedenou komedii. Určitě to nebylo perfektní, ale dokáži ocenit, když se ve snímku nenacházejí hluchá místa a děj dokáže člověka připoutat k obrazovce. Všem příznivcům vtipných dobrodružných komedií nelze nedoporučit. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek Francise Vebera, který je více dobrodružným než komediálním. Že to režisér myslí vážně dokázal při scéně useknuté hlavy a ruky. Jean Reno hraje vlastně takového bouráka jako v 80. letech Depardieu. Souhlasím s tím že film měl mnohem větší komediální potenciál v první části. 40% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, dobří herci.. Slušná hudba a skvělý režisér, člověk by myslel, že to bude extra movie, nicméně splňuje parametry spíše uspokojivého snímku. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Veber už natočil lepší a zábavnější snímky a Jean Reno ztvárnil mnohem ikoničtější postavy, ale i tak má Jaguár jisté kouzlo, které ho činí tak pohodovou a neotřelou dobrodružnou komedií. Možná je to tou nádhernou amazonskou přírodou, tím někdy poněkud bizarním smyslem pro humor, půvabnou Patricií Velasquez nebo prostě jen mou slabostí pro Vebera a Rena. Každopádně já se u toho bavil velmi dobře a ty 3* značí tentokrát mnohem víc zábavnou jednohubku než upachtěný průměr:-) 65% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +několik zábavných scének a situací, pěkný příběh -Patrick Bruel mi docela lezl krkem, hodně jsem se nudil/// Čekal jsem příjemnou zábavu, bohužel jsem se po celou dobu dost nudil. Fakt mě to moc nebavilo. Neustálá změna v chování hlavního hrdiny byl dost protivná. Jean Reno se taky moc nepředvedl. Z filmu mám hroznej pocit, ale možná je to únavou./// Celkem 42%/// ()

Reklama

Reklama