Reklama

Reklama

Černý orel

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Inspirací tohoto snímku jsou léta studené války za prezidenta Reagana. Bojové letadlo F-111 je sestřeleno nad Středozemním mořem. I když pilota ani bombardér už nelze zachránit, přesto si americká vláda nemůže dovolit přijít o supertajné laserové palubní zařízení. Závod s časem však vyhrává skupina KGB, vedená nelítostným Andrejem, a ukořistí cenný náklad. CIA povolá experta Kena Taniho, známého pod kódovým označením "Černý orel". KGB se uchýlí k úskoku: unese Kenovy děti i jeho pomocníka. Taniho mise se tak rozšiřuje: kromě hledaného leteckého systému musí zachránit rodinu i přítele. Ale v cestě mu stojí už jen Andrej – nejnebezpečnější ze všech nepřátel. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Aj ked pribeh vyzera neskutocne zaujimavo, je to len klasicka patlanina, akych najdem stovky ....... K tomu Eric Karson je reziserska lama, to viem naisto. A Sikmac Kosugi je cista herecka tragedia, spolu s Van dammem, to si mozu kludne konkurovat, kto poda dementnejsi a primitivnejsi herecky vykon. No ale ze Van Damme kohosi vymlatil, dam 5 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch starších kousků s Jean-Claude Van Dammem, které jsem doposud neviděl, ale na rozdíl od Krvavého sportu nebo Kickboxera na mě zas až takový dojem neudělal. Nešlo vyloženě o špatný film – některé bojové scény byly vcelku vydařené a Shô Kosugi zdatným soupeřem, ovšem to je tak všechno. Přišlo mi, že si z toho dělal scénárista místy prdel, nakoupilo se tu několik nelogických momentů, rusáci se chovali jak debílkové, alespoň mé cestovatelské oko potěšilo okolí Malty coby filmové lokace. Ten závěrečný výbuch modelu lodi byl trapný a do očí bijící… Jan Tříska ve vedlejší roli kapitána lodi Valeryho samozřejmě nepřehlédnutelný pro českého diváka… ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Bitky Kosugiho s Van Dammem jsou to nejlepší co tento film nabízí, ale ani to není zrovna žádný zázrak. A zbytek je vyloženě hrůza. Naprosto zcestné dialogy, dementní příběh (asto posílate na nebezpečnou misi agenta s jeho děckama), hlavní hrdina je nevýrazný a tak jediné co na filmu má šmrnc je Van Damme v roli ruského bijce, ale nemá příliš mnoho prostoru. Akce je špatně natočená a navíc jí je docela málo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Třetí snímek trošku komentářsky ošidím, protože jeho kvality nejsou zrovna kdovíjak vysoké. Jako malého kluka mě hrozně štvalo že se zde ukazuje Van Damme hrozně málo a na konci umře. Byl jsem tím docela šokován, protože jsem fandil pochopitelně Jean-Claudovi a jeho japonského protivníka bral jako záporáka. Úrovní neuvěřitelně špatné céčko a i na svou dobu to bylo považováno za hodně kravský film. 30% ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Ve Středozemním moři poblíž Malty byla sestřelena nová americká stíhačka, která jako na potvoru v sobě měla zabudovaný zcela nový laserový naváděcí systém. Ten chtějí Američané pochopitelně zpátky a vysílají svého nejlepšího agenta Kena Taniho (Šó Kosugi) známého jako Černý orel, aby cenný systém, získal zpět, ale ten chtějí získat také Sověti, závod s časem začíná...No co si budeme povídat, Černý orel je klasický béčkový akčňák z konce 80. let, který je dnes znám především jako jeden z prvních filmů Jean-Claude Van Dammea, který si tady zahrál sovětského agenta Andreje. Zajímavostí je také účast Jana Třísky, který si tady zahrál námořního kapitána a v úvodu dostává aspoň trochu prostoru. Příběh je samozřejmě propleten množstvím žánrových klišé (např. únos Taniho synů) a místy nám logika utekla do jiného filmu, což by nemuselo vadit, protože logiku člověk v akčním béčku nemusí nutně čekat, ale to musí minimálně akční stránka být na úrovni, což se tady moc neděje, Šó Kosugi každého nepřítele vyřidí tak na dvě rány, akorát tady máme dva obstojné souboje Kosugiho s Van Dammem, ale to je tak všechno. Černý orel tak v rámci svého žánru patří k podrůměru, ale vyložený průser se především díky dvojici Kosugi-Van Damme taky nekoná. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na Maltě. (Eldrick)
  • Z celkového rozpočtu 3 miliony amerických dolarů si Van Damme odnesl honorář 70 000 amerických dolarů. (Eldrick)

Reklama

Reklama