Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Duchovný rozmer bojových umení je prežitok. Nastupujú kráľovské disciplíny ako toporná "dramatickosť", vytesaná do tvrdej gumy hereckých tvárí, komicky nadužívaný slow-motion, akčné scény užívajúce si vyšportované telá, obzvlášť prsné svalstvo, trošku špliechancov krvi a to najdôležitejšie, tóny ďalšieho nezabudnuteľného soundtracku rokov 80-tych. Bloodsport sa hádama ni nedá hodnotiť z hľadiska toho, čo sa odohráva mimo ringu (neodohráva s anič, čo by sa dalo nazvať "dianím"). Je to číra slasť nízkorozpočtového, oproti svojim postavám až k zaplakaniu neohybného kĺzania sa po maskulínnej telesnosti, idiotských výrazoch tvárí, kmitaní končatín a veľmi, veľmi prvoplánových emóciách (resp. ich neúmyselnej karikatúre). ........... Navyše Dobové Elektronické muzicírovanie drží nad väzom všetkej tej svalnatej hovädnosti nezlomnú ochrannú ruku. Pre mňa osobne zlatým klincom filmu nie je záverečný súboj, ale Van Dammova naháňačka s dvoma agentmi, ktorí majú za úlohu priviesť ho neporušeného späť do USA. Celá scéna neobsahuje ani štipku akcie, dramatickosti, svižnosti, dynamickosti.... Srdiečko. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo jo to byly casy... dneska na to leckdo nadava ale ted priznejte barvu kdo jste na tom nevyrustal? jedna z JCVD kultovnich zalezitosti pravda scenar nic moc nektery ty zpomaleny bitky uz pusobi po tech letech trochu smesne ale na to kaslu ty ctyri hvezdice si tohle dilko proste zaslouzi a je po diskuzi! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Všechny tyhle filmy s Van Dammem jsou hodně podobný, až skoro totožný, ale troufám si říct že tenhle první film ve kterým se poprvé pořádně prosadil a proslavil je z nich asi nejlepší. Van Damme samozřejmě zase nehraje, ale za to je v těch zápasech hodně dobrej, žádnej pomalej chudáček jako v Questu, ale pekelně rychlej a tim to vypadá mnohem líp. Hlavní nepřítel je taky v pohodě, Bolo Yeung neni žádnej nazdárek a na záporáka se skvěle hodí, jediný co mi trošku vadí jsou ty pořád se opakující zápletky, typu zranění či zabití kamaráda, ale jinak je to jeden z nejlepších Van dammových filmů ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Společně s Univerzálním vojákem mnou nejsledovanější filmy s Jean-Claude Van Dammem. Už snad ani nespočítám, kolikrát jsem je viděl. Souhlasím s názory, že tady se jedná hlavně o nostalgické vzpomínky a prožitky, které jsem u toho jako malý cítil. Frank Dux coby neohrožená mlátička v nelegálním turnaji byl prostě cool. Každý chtěl vidět, jak konečně dá přes držku tomu slizkému Chong Li. Bolo Yeung a ta jeho držka mi coby malému naháněla doslova hrůzu. Sice si musíme počkat, ale ty vyřazovací souboje, při kterých na sebe narazili vyznavači různých bojových sportů, byli taky super a to hlavně co se „choreografie“ týče. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tohle ani nejde popsat slovy,mnoho lidí se jistě vysmívá a ať se klidně vysmívají,tohle je pro mě všechno,Van Dammovo proražení a jeho největší hrdost ve všem.Můj vzor,nehodlám to nikomu ospravedlňovat,i kdyby třeba špatně hrál,ale on hraje skvěle.Sem dospělej člověk ale tohle pro mě znamená všechno,tohle je pro mě důkaz,že můžete dosáhnout toho co chcete,když v to věříte.100% Hudba,hrdost,záporák,Van Damme,splněné sny..... Milý Ráďo99 a vám podobní...naserte si jo? :) ()

Galerie (87)

Zajímavosti (37)

  • Ve scéně, kdy Chong-li (Bolo Yeung) eliminuje Jacksona (Donald Gibb) a mává jeho čelenkou Frankovi (Jean-Claude Van Damme) nad hlavou, v záběru horní kamery je vidět, jak Victor (Ken Siu) drží Franka jednou rukou kolem krku a druhou přes hrudník, kdežto v následujícím záběru má Viktor kolem jeho krku obě ruce. (Armin82)
  • Během závěrečného souboje mezi Chong-lim (Bolo Yeung) a Frankem (Jean-Claude Van Damme) Frank Chong-liho přeskočí a dopadne daleko od něj. Přesto však v dalším záběru stojí bojovnící u sebe a Chong-li navíc inkasuje kop špičkou nohy. (Armin82)
  • V úvodu filmu Frank (Jean-Claude Van Damme) vzpomíná na náročný trenink, který absolvoval a ve kterém mu v jeho závěru mistr předával rodinný meč. Když mu Senzo Tanaka (Roy Chiao) meč předává, podává mu ho tím stylem, že je meč opřený o mistrovo rameno. Poté Frank stiskne rukojeť, aniž by se meč nějak hnul, avšak v následujícím záběru meč o mistrovo rameno opřený není. (Armin82)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama