Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Poprve me to moc nebralo, ale podruhy uz jsem si film docela uzil. Mladej nabusenej Van Damme bez boule, rychlej uvod a trenink a sup, sme v Hong Kongu a je to jen sled bitek. Je fakt, ze natoceny nejsou nic moc, choreografie misty taky pokulhava a nektery souboje jsou zbytecne sestrihany a mistama pak kuli tomu i lehce smesny, ale da se to docela pochopit, protoze co se prostoru sebere ostatnim bojovnikum, tolik ho dostane Van Damme. Zaporak je taky dostatecnej, hudba nenastve a pribeh je presne takovej, jakej byste od tohohle druhu filmu cekali, takze ve vysledku naprosta spokojenost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z najlepších Van Dammových filmov. Zo súčasného pohľadu je síce celkové natočenie trošku "čudné", ale v tých časoch mi to nevadilo. Jednotlivé súboje v ringu pobavili, a čo nestihli súboje, stihol sympatický hláškujúci Američan. Jednoducho príjemná nostalgická spomienka na mladosť, ktorá sa oplatí pozerať pravidelne v 5-ročných cykloch :) 80/100 ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mladý J.C.v D. v plné kráse... Hm. Vypadal sladce. Zjevná lahůdka pro všechy ty chlapce a hochy, trpící potřebou dívat se na hekající a mlátící se zpocená mužná těla. Tak jo kluci, vzhůru do posilovny... "Vynikajíci ukázky bojových stylů" - a o to tady prý přece jde. No, já jsem si vždycky myslel, že v hraném filmu jde hlavně o ten film. Tenhle film ovšem jako film stojí za dvě věci... Navíc s debilním českým nováckým >hekacím< dabingem záležitost fakt pro uchyláky. Knock-out... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kultovka, dnes ale podľa mňa vtip. Tie spomalené zábery na mimiku, výkopy, natiahnuté laby, hlavne posledný súboj je ako tá videohra, čo tam hrali. Slávny kopačkár sa zapísal ako legenda, ale dnes by sa kvôli tomu filmu na bojové športy prihlásil len posadnutý vlkolakom, alebo neviem, čo to bol za Van Dammov rev v závere. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bojovníci rozličných stylů, ras i národností si přijeli rozmlátit drštičky do Hongkongu na fulkontaktové kumite. Z toho plyne, že než pokerová tvář zákeřného žlutého šampiona Chong Li pozná chuť pěstí, loktů, chodidel či kolen ultraférového vojáka Franka Duxe, stanou se z mnoha bijců nedobrovolní dárci krve a jejich těla poznají tvrdou podlahu arény. Nic lepšího karatistický žánr v době vrcholné slávy na VHS nenabídl. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (37)

  • Videohra, kterou spolu hrají Van Damme a Donald Gibb se jmenuje Karate Champ. (Divočák)
  • Paulo Tocha, který hraje zapásníka Muay Thai, je ve skutečnosti šampión v Muay Thai. (KucC)
  • Jean-Claude Van Damme (Frank Dux) na veľmi krátky čas pracoval na filme Predátor (1987), čo sa mu nečakane pomohlo stať sa akčnou hviezdou. Keď pracoval van Damme ako čašník, tak si všimol v reštaurácii producenta Menahema Golana a urobil pred ním kop z otočkou bez toho, aby vylial kvapku z misky polievky, ktorú mal v rukách. Golan bol fascinovaný a pozval van Damma na oficiálny konkurz. Počas konkurzu van Damme ukázal jeho slávny rozštep nôh na dvoch stoličkách, čo ale na Golana nezapôsobilo. Keď opúšťal sklamaný konkurz, jeho kamarát, ktorý prišiel s ním, spomenul, že van Damme práve nakrútil film Predátor (1987) s Arnoldom Schwarzeneggerom. Golan mu neveril a išiel si to overiť, či je to pravda a na šťastie, meno van Damme ešte nebolo odstránené z účastného listu filmu. Golan sa mu rozhodol ponúknuť hlavnú rolu, ktorá sa stala van Dammovým kariérnym veľkým zlomom. (Raccoon.city)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama