Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si nemohl pořádně zvyknout, ale na konec jsem spokojen. Je to takovej akční bonus, že se na obrazovkách ukážou hned dva Van Dammové a o zábavu máte postaráno. Akce je tu celkem dost, i hlášky jsou super. Je to další pecka s JCVD tentokrát v dojitém provedení > Já jsem velmi úchvácen:-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě perfektně béčkoidní film, ale před mnoha lety jsem byl na něm v kině a musím uznat, že zase taková nuda to nebyla. Pak jsem tento film viděl vícekrát na VHS. Mělo to povedený dabing, Van Damme byl na vrcholu, spoustu akce a nuda se nedostavovala. S odstupem času se film dá brát jako dynamická podívaná a nejvíce se mně vybavují totálně nepovedené scény s dvojníky, kteří Van Dammovi nebyli vůbec podobní. Za příval akce i příjemných humorných scén, ke kterým docházelo zejména při záměně obou dvojčat a sympatickou hereckou snahu Van Damma, si to 80% zaslouží. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych lepsich filmov s Van Dammom, ktory bol v kine asi v roku 1992 kompletne vypredany. K nezabudnutelnym zaberom patria pre mna zaverecne bitky v tieni, ale hlavne hadzanie tazkych sudov svalnateho Bola Younga, ale celkovo sa mi pacili aj niektore humorne dialogy. Chapem nizke hodnotenia, ale pre mna je to nostalgia. V roku 1992 jednoznacna stovka, dnes 80%... 12.09.2010 ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

V životě mladého muže je několik momentů, které si člověk pamatuje celý život. První polibek, první láska, první sex, první ligový (Je jedno, jaká liga to je) gól, úspěšně složená maturita a pětistý komentář na čsfd. Přes všechny milníky jsem se dostal až k posledně zmíněnému a rozhodl jsem se pojmout ho opravdu slavnostně a věnovat ho své platonické lásce (Bez homo podtextu) Jean-Claudu Van Dammovi, k jehož filmům mě to bude vždy táhnout a opravdu jsem s tímto komentem čekal několik týdnů, aby mi to vyšlo přesně na magickou ,,pětibabku“. Dvojitý zásah je první ze série filmů, kde začal božský Belgičan rozmnožovat svojí hereckou účast na více rolí a rozhodně to není na škodu. Jasně, Jean není nikterak úchvatný herec, ale konfrontace mezi rozdílnými bratry přináší zřejmě nejzábavnější pasáže filmu. Škoda, že se to nedá říci o upachtěné akci a ani o samotném vrcholu filmu, kdy si to Van Damme rozdává s Jean-Claudem. Tři hvězdy z nostalgie ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme a jeho další solidní nářez. Tentokrát si ho užijeme rovnou „dvakrát“. Když byli ještě v peřině, zabili jim rodiče a rozdělili je. Chad a Alex se však po letech opět potkávají a nadešel čas na jejich krevní mstu. Každý z nich je však jiný a to nejen povahou…Já si tento filmeček nesčetněkrát jako teenager pouštěl na VHSce. Samozřejmě že hlavně kvůli slušným soubojům, ale hlavně i kvůli pohledné Alonně Shaw. „Měkčí“ verze Van Damma v hedvábných slipech mi sice místy lezla neskutečně na nervy, ale jeho drsnější dvojče – to už byla jiná kávička. Navíc zde nechyběla ani držka Bolo Yeunga. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Opuštěný objekt, ve kterém se Chad, Alex (oba Jean-Claude Van Damme) a Frank (Geoffrey Lewis) ubytují, je již dlouho uzavřený Jockey Club Mong Tung Wan Hostel ležící na pobřeží Mong Tung Wan na hongkongském ostrově Lantau. (ajaxx)
  • Ve filmu si zahrála svou první zápornou roli šestinásobná Ms. Olympia v kulturistice Cory Everson. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama