Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Všechny Van Dammovi filmy jsou postavené na akci. Příběh je jen taková omáčka okolo. Ani v tomto případě to není jinak. Van Damme si tentokrát vystřihl dvojroli bratrů, které od sebe oddělila smrt rodičů. Obě role se mu podařilo zvládnout velmi slušně, a to i charaktery postav. Vždycky jsem měla pro tenhle film slabost. ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Akoby to bolo včera 24.december zhodou okolností vianoce,darčeková opojenosť,dozvuk zemiakového šalátu na záchode a do toho pripitý hlas môjho otca" už to ide decká!" Akčný trhák s J.V.Dammom a tým druhým,ktorého by som vtedy určite neúspešne hladal na csfd v prípade vlastnenia internetu a vlastne aj počítaču... Ale k veci na svoju dobu prepracovaný akčný thriller s pompéznosťou a netradičným prostredím Hongkongu,ktorý bol pre mňa fascinujúci a vzdialený,no zároveň najviac uveritelný aký som zažil dodnes,nebolo to len tým že hlavné postavy neboli aziati,z čoho vyplýva rasová ztotožnenosť,ale krásne a uveritelné scenérie,ktoré ma spravili jeho obyvatelom! Pribúdajúcimi rokmi sa stal z toho pre mňa kult a určite nejsom sám! ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych lepsich filmov s Van Dammom, ktory bol v kine asi v roku 1992 kompletne vypredany. K nezabudnutelnym zaberom patria pre mna zaverecne bitky v tieni, ale hlavne hadzanie tazkych sudov svalnateho Bola Younga, ale celkovo sa mi pacili aj niektore humorne dialogy. Chapem nizke hodnotenia, ale pre mna je to nostalgia. V roku 1992 jednoznacna stovka, dnes 80%... 12.09.2010 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Přepadla mě nostalgická akční nálada. Jenže akce "dva v jednom" tentokrát nebyla dobrou volbou a Van Damme mě z akční nostalgie zase na čas vyléčil. Prostinká story plná nesmyslů, navíc špatně natočená i zahraná. Ani ty akční scény to nějak neměly čím zachránit, a to i když dvojitého JCVD dovybavily tak těžkým kalibrem jako je Bolo Yeung. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Strašná hovězina, která kdyby se vykašlala na snahy (opravdu jen snahy) o psychologii, vsadila přímočaře na bruselskou svalovinu a přišla o 20 minut stopáže, mohla být i nadprůměrnou bezmozkovou zábavou na novácké noční maratony. Takhle 5/10 s guilty pleasure potenciálem pro ty, kteří si na JCVD fanouškovsky ujíždějí. "Splits... no problem." ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Van Damme se podílel i na námětu a scénáři. (Eldrick)
  • Ve jedné ze scéně, Alex (Jean-Claude Van Damme) popadne dvě láhve od alkoholu a praští s nimi protivníka do obličeje. O chvíli později ho však praští ještě třetí flaškou. (Chris Masters)
  • Van Damme, jehož honorář za film činil 600 000 amerických dolarů, byl za svou dvojroli nominován v soutěži MTV Movie Awards v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)

Reklama

Reklama