Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na škole nás učili, že před sportovním výkonem si máme zahřát tělo a provést strečink. Tong Po se před zápasem rozcvičuje po svém (strečink jaksi vynechává) a že při tom možná spadne barák mu evidentně nevadí. Dále nám vtloukali do hlav, že ať už je utkání jakkoliv vyhrocené, vždy se musí bojovat fér. Tong Po se ve škole kickboxu učil, kterak loktem zlomit obratle tak, aby soupeř už nikdy nevstal. Jde z něj skutečný strach... Jenže má bohužel smolíčka, protože Van Damme se zde předvádí ve své nejlepší formě. Jak chce asi Tong Po zápasit s někým, kdo má břicho tvrdší než tykev, místo třísel gumový hadice a v lýtkách pružiny?? Van Damme je řezník, tréninkové sekvence v džungli vypadají výborně a kdo by si nepamatoval to mrazení v zádech při kopání do palmy. Příběhem samozřejmě klasické akční béčko s jasně daným koncem, ale jinak dynamické, se spoustou akce a sebevědomým Žánem v hlavní roli. P.S.: těch pět nebo šest kopů s otočkou ve výskoku v Kamenném městě už nikdo tak elegantně nenapodobí... 1,5 miliónů dolarů(rozpočet)/14,5 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Posledním filmem Van Damma, kterej jsem viděl byl bohužel Zástupce velitele. Bohužel proto, že to byla taková nudná hovadina, že mi Jeana bylo líto. Taky, že jsem mu to dal komentem a hvězdama sežrat. Proto přichází povinnost věrnýho fanouška "Džej sího" a trošičku napravím jeho zkraty poslední doby a vypíchnu filmek, kterej byl tenkrát dost rázně namočenej v budování jeho kariéry! Takže - Kickboxera přelepuju tyrkysově třpytivou samolepkou, na které zlatě září zkratka JCVD (Jízda, Cennost, Výhra, Delikatesa)! Celkově je filmek jedna veliká akční jízda, propletená samým drsným soubojem, parádním Van Dammem a mojí nostalgickou vzpomínkou! Kickboxer je pro mě velikou cenností! Moc si vážím tohoto filmu! Stejně tak, jako jde ve sportovních bojových filmech Jean-Claudovi o vítězství, tak i pro fanouška to je otázka zklamání, nebo dobře odvedené práce. Kickboxer je pro mě velká výhra!!! Filmek končící klasickým závěrem v ringu s Tong Poem, kde to "svaly z Bruselu" umí bezvadně a kde mu to zajistilo na dalších x let kariéru, byl tím nejsladším bonbonkem, tou nejdobřejší cukrovinkou, tou nejchutnější delikatesou, na které si rád smlsávám do dneška!!! JCVD = mistr bojovýho umění!!! 80% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Paul Hertzog: 1. To the Hospital/We'll See [1:15] ,2. Groceries [1:47] ,3. Very Stupid [0:45] ,4. Tai Chi [2:55] ,5. First Kiss [0:53] ,6. Stone City [2:34] ,7. Second Stone [0:53] ,8. Hospital [2:21] ,9. Palm Tree [0:30] ,10. Advanced Training [1:49] ,11. Ancient Voices [2:08] ,12. Mylee is the Way [1:32] ,13. Warriors [0:45] ,14. Buddha's Eagle [1:01] ,15. Kidnap [1:01] ,16. You've Done It Before [1:45] ,17. Downstairs [0:54] ,18. Round One [2:12] ,19. Round Two [1:36] ,20. The Hook [1:32] ,21. Round Three [1:32] ,22. The Eagle Lands [4:02], ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Většina se dneska vydává zpátky do budoucnosti, já jsem se vydal zpátky do (mé milé) minulosti. Do časů nejlepšího tanečního čísla akčního filmu a na pohled bolestivého roztahování nohou. Do časů, kdy jsme se svými akčními hrdiny trpěli, úpěli a slzeli. Kickoxer je hrozně fajn a hodně se mi na něm líbí, že to vlastně není vůbec film posledního fightu. Ten je totiž nakonec docela slabej, Tong Po tam chvíli onanuje a pak jen stojí a nechává do sebe mlátit. Ne, ten film je o tom, co tomu souboji předchází a to je podáno perfektně. Což společně s osmdesátkovou hudbou a oblečením dává skvělý zážitek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parádní Van Damme ve filmu, který začátek jeho kariéry nakopl tak dobře a zdárně, že jsem ho (bohužel) viděl až jako jeden z posledně viděných filmů s Van Dammem v současnosti. A to si řikám oddaný fanoušek. Každopádně už je to za mnou a nemůžu jinak než za čtyři hvězdičky (po několikerém zkouknutí měním na pět, pro mě ten film už je jasnej kult). Já se s ním prostě vždycky bavím. Film ukazuje co v něm je a hlavně se snaží, je nepoznamenaný kokainem a celkově díky dabingu vypadá jako nenápadný klučina, který to ale v ringu umí, jako málokdo. No a právě proto ho mám tak rád. Kickboxer je jeden z těch filmů, kde se kope a kope se dobře. Kde dokonce Van Damme kope a kope také hodně dobře no a tím se odráží celá pointa filmu, že když se ve filmu dobře kope, je film hodně dobrý. A to je právě jeho případ. Já jsem se hodně bavil. Sice jsem věděl jaký bude průběh, jak to dopadne, ale prostě fandím a fandím rád. Van Damme je prostě hrdina, nestárnoucí hrdina mého mládí. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Natáčanie trvalo 56 dní (28.6.-23.8.1988). (beso74)
  • Scéna, v ktorej má Kurt mäso priviazané na nohe a prenasleduje ho pes Xian Chow, bola inšpirovaná skutočnou udalosťou, v ktorej mladému Jean-Claudeovi Van Dammeovi jeho učiteľ karate prikázal nosiť ochranný oblek a odolať pokusom vycvičeného psa, aby ho stiahol na zem. (Arsenal83)
  • Na konci titulků nezkrácené verze je nápis "Goodbye to bugs", tedy "Sbohem brouci", čímž se tvůrci loučili s thajským hmyzem z pralesa. (Lorge)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama