Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dočetl, že tato karate fraška některé uživatele v mládí motivovala, aby byli jako afektovaný pubescent Jason Stillwell a honili po ringu Van Dammeho. No a ti samí se nyní honí už pouze za body - osud je holt vachrlatý a sebevědomí křehká věc.. Mezi žánry postrádám popisek komedie, jinak stejně staromilsky tupoučké jak Tygří srdce s T.J.Robertsem. Hezká červená kravata, Jeane-Claude, ta snad stála víc, než dělal tvůj honorář.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velky Van Dammov debut v ktorom hra ruskeho zaporaka a pod azijskym vedenim (rezia, choreografia) prvykrat a mozno aj naposledy vyzera ako ultimativny karatista a nie baleťák. Bitky su fakt vydarene. Maju spickovu choreografiu, su dostatocne dynamicke, drsne a su aj perfektne prehladne natocene. Finale je proste lahoda. V HD rozliseni som si dokonca vsimol, ze pri tom zaverecnom salte rozbije Van Dammovi hubu môj oblubenec Meng Hoi, ktory dubloval Kurta McKinneyho. Pokial sa bojuje, tak je to za 4*. Bohuzial akonahle nie je Van Damme na scene, tak sledujeme taku trosku dospelejsiu verziu karate kida. Cize je to trosku menej trapne ale stale je to strasne naivne. Esteze hlavny hrdina v podani Kurta McKinneyho je sympatak a korejska kopia Bruca Lee je zase nechcene vtipna. Zvysok tvoria doslova neherci a hlavne kopa karatistov, ktori sa pekne predvedu vo finale, ale ked maju predniest nejaku repliku tak to trha uši. To by mohol trochu napravit dabing ale ani jeden z toho mnozsva, co vznikli za vela nestoji. Vysledkom je roztomile becko so spickovymi bitkami a s Van Dammom vo vrcholnej forme. Pre jeho fanusikov je to povinný film. 6/10. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Možná dávám 4* z nostalgie, ale tohle béčko je naprosto zábavné. Jean-Claude Van Damme je jako záporák dokonalý a hudba, zvuk úderu, herci, vlasy, vše jak se patří na 80 léta. Trénink Jasona zábavný a věrohodný a choreografie bojových scén je na jedničku. Jestli od tohoto filmu nebudete čekat kdovíjak výbornou podívanou, tak možná budete spokojení, já hodnotím 4 hvězdičky... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....v časoch synchronnych dabingov,piratsky skopírovaných VHS kaziet z Rakúska,toto bolo niečo -hmm karate,americký film,akcia.... no hooodne naivné to je - videl som minule na satelite....tie pózy,vyrazy tvare i súboje ....neviem či i dnešní tinedžeri toto tak hltajú ako my vtedy.........ja už iste nie len zhovievavý úsmev. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen je rozhodně dobrý režisér , ale v tomhle případě se asi chtěl zavděčit amíkům . Jako bitky mají šmrc a sou efektivní i do dnes , ale chybí tomu ta posvátná jiskra . Hlavní hrdina je od začátku do konce , prostě hadr na podlahu se kterým každý vytře . Veškerou pozornost , na sebe totiž strhává mladičký Ran Tan Vandam , se svým provazem . A ona finální bitka ? Ta je vyloženě smíchu , něco podobného nabídl Stallone Hulku Hoganovi , "Takže chvíli tě budu honit po ringu já a pak zase ty co ty na to "? , jinak řečeno McKinneho chvíli tříská do Van Damma , ten se nechá a pak zase Van Damme chvíli tluče do McKinneyho , a nakonec Van Damm na pokyn režiséra z ničeho nic padne . Nakonec se všichni radují a tleskají , víc patetické a přehnané to snad být nemohlo . PS viz Rocky vs Thunderlips https://www.youtube.com/watch?v=e1_uCeBCYtU ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Scény s duchem Bruce Leeho (Tai Chung Kim) a Jasonem Stillwellem (Kurt McKinney) byly natáčeny s oběma herci hovořícími různými jazyky, aniž by si navzájem rozuměli. Oba se drželi nápovědy v pozadí kamer a Kimův (Tai Chung Kim) hlas byl později nadabován anglicky. (Herr_Flick)
  • Při scéně, kdy Jasonův (Kurt McKinney) otec vystupuje z vozu se sádrou, má na sobě tak úzké rifle, že by je přes sádru v životě nepřetáhl. (Nathaniell)
  • Když se Jasonovi (Kurt McKinley) prvně zjeví Bruce Lee (Tai Chung Kim) a vysvětluje mu první údery, objeví se nad jeho hlavou přibližně na 10 vteřin zvukařův mikrofon. (Stejšn)

Reklama

Reklama