Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Sam Gillen narazí při svém útěku na malý domek, ve kterém žije mladá sympatická Clydie se dvěma dětmi. O jejich pozemek má ale zájem důlní společnost a je ochotna použít jakýchkoliv prostředků k vynucení souhlasu s těžbou. Sam se s Clydií a dětmi postupně sblíží, zatímco představitelé důlní společnosti začínají chápat, že proti nim stojí velmi silný a nebezpečný protivník. Po několika pokusech podplatit Clydii a zbavit se Sama dojde ke konečnému účtování, krvavému, bolestivému, ale spravedlivému. Sam se nakonec nechá dobrovolně odvést policií, ale slibuje Clydii a dětem, že se vrátí... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film existují dva pohledy a ani jeden není špatný. Takže je to podle mě velmi nedoceněný a opomíjený film. Pokud bychom tento film hodnotili v době své premiéry, pak zjistíme, že je to jeden ze záplavy akčních filmů té doby s celkem běžnou zápletkou. Jenže je tam JCVD, který tomu dává ikonickou podobu. Pak je tam Arquette, která tomu dodá šmrnc a nakonec tři velmi sympatičtí záporáci: Levine, Ackland a Blatchford. Dokonce se tam v roli mukla v buse mihne i Sven-Ole Thorsen. Tímto vším se podle mě film vyšvihnul nad ostatní díla té doby a dokonce se nebojím tvrdit, že se vymanil i ze škatulky s nápisem "B". Pokud bychom tento film hodnotili z pohledu dnešní doby, pak stačí velmi prosté shrnutí - dnes by něco takového nebyl schopný nikdo natočit, dnes by tento film nebyl schopný nikdo korektně obsadit a pokud by se o to i přes to všechno jmenované někdo snažil, pak máme na světě naprosto příšerné béčko, kde by byli i efekty směšné. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Nelze hrát celej život jen mlátiče a i JCVD se z tohohle stereotypu rád pokoušel vystoupit. Za mě je tohle takovej příjemnej dobře utíkající film o chlapíkovi, co kdysi dávno sice nežil nejspořádanější život, ale má srdce na pravym místě a snaží se svoje chyby odčinit. A já mu tuhle roli věřil, sed mi do ní dobře a jsem rád, že i takovýhle filmy točil. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé první první zklamaní s půjčením nové kazety se u mě dostavilo tímhle snímkem. Kdysi jsem si zase tak spěchal s ještě horkou VanDammovou novinkou ze školy a rovnou jsme to zapíchli u spolužáka, kde se nás sešlo více a já měl ten úkol půjčit film. Takže jsme zasunuli kazetu do videa a ...akce nikde. To byl prostě neodpustitelný průser pro 12leté smrady. Samozřejmě jsme ocenili milostnou scénu s paní Clydií, ale film se půjčoval ze zcela jiných důvodů. Dlouho jsem tomuhle filmu nedokázal nedostatek akce odpustit. Dneska je pro mě Nowhere to Run poměrně kvalitní podívaná, která představuje Van Damma zase malinko v jiném světle. Zkrátka takový ten chlápek do nepohody co se úplně náhodou nachomejtne jedné ovdovělé majitelce velikého ranče s dvěma dětma. Kluk si moc užívá že má zase tátu. Naproti tomu si přestane užívat místní policajt a banda grázlů, kteří mají s pozemky na kterých stojích farma své plány také zrovna neštimuje, že Van Damme spává ve stodole a větrá motorku. Celé to eskaluje k nevyhnutelnému střetnutí, které díky parádnímu Tedu Levinemu a jeho karetnímu kouzelníkovi stojí prostě za to. Pro mě jasný kandidát na nejzajímavějšího záporáka, který se kdy VanDammovkama mihnul. Takže super rodinný pohodový filmík, který mám čím dál raději. 60% ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Príbeh o zločincovi so srdcom matky Terezy má toľko chuťoviek, že ani neviem kde začať. Či už to bude preskok auta motorkou bez nájazdovej rampy, strela z brokovnice, ktorá robí jednu veľkú dieru jak pri hode guľou, alebo ukážkové dojímavé objatie chlapca s putami na rukách, och a áno nezabudnime na nikdy nekončiace posily miestnej vidieckej polície :), proste všehochuť. Lenže aj ja starnem, a všetky tieto lahôdky mi prídu fajne. Dokonca som už časom odpustil Žánovi aj to, že nekopal. Na druhej strane, ak ku všetkému tomu zlatému pripočítam sympatických detských hrdinov a Rosannu v najlepšej fyzickej forme s očami plnými sexu, niet nad čím váhať. Dal by som ju krížom krážom. No dosť bolo, však počkaj v pondelok. Dnes za tri. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Van Dammova slabá chvilka poté, co se mu podařilo prokopat se z videa až do hlavní role hollywoodského blockbusteru Univerzální voják. Jako většinu i mě tenhle naivní provařený slaďák svého času zklamal a ani po letech nehodnotím výše, i když oproti Jeanově současné tvorbě to je aspoň velmi slušně natočeno (rozpočet 15 melounů), mistr je ve formě a na skopání má kvalitního hajzla Teda Levina. A žádný film obsahující scénu přepadení vězeňského autobusu nemůže být úplně špatný. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (4)

  • Van Damme si snímkem vysloužil na MTV Movie Awards svou třetí nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)
  • Když Sam (Jean-Claude Van Damme) řídí terénní motorku 650cc Triumph T120 Bonneville z roku 1969, můžeme si všimnout, že se mění pneumatiky v závislosti na terénu, po kterém zrovna jede – terénní pneumatiky v terénu a silniční na silnici. (Untentrauer)
  • Když šerif Lonnie (Edward Blatchford) zmlátí Sama (Jean-Claude Van Damme), tak Sam zůstane ležet ve stodole na dřevěných prknech, ale když o chvíli později dorazí Clydie (Rosanna Arquette), Sam je stále v bezvědomí před stodolou na prašné zemi. (Untentrauer)

Reklama

Reklama