Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Cerhenak

Cerhenak (hodnocení, recenze)

O dost lepší Souboj Cti (The Quest)než-li stejnojmenný film v překladu s Jackie Chanem z roku 1980 (Big Brawl) 

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Teraz trošku podrobnejší rozbor. Takže, Van-Damme fakt vie čo robí. Teda, nie ako režisér je mizerný, ale keď dôjde na arénové súboje, to je iná káva. Divák môže sledovať, ako sa Van-Damme v tejto časti filmu vyhral. Zvlášť za pozornosť stoja opakované zábery z iných uhlov, to sa radí k vyššej lige. Pekné zábery na combo a špeciálne pohyby. Takmer každý zápasník tu má osobitý štýl a pohyby. Zaujali ma brazília a čína. Pohyby opice a tigra. To museli byť aj reálne schopní bojovníci, to sa pozná. Van-Damme správne sníma kamerou buď z pohľadu 3. person raz zo strany útočníka, inokedy zo strany súpera, niekedy obidva zábery na ten istý úder. A celkovo, arénová časť nie je taká krátka.

Za pozornosť ovšem stojí aj fakt, že keď dôjde na toho lorda Dobbsa, tak to je väčšinou oničom, nuda. Tá ženská je tam tiež akosi navyše. Van-Damme chcel nejakú šablónu na príbeh, ale moc to nevyšlo. Teda prvá časť na ulici je fajn, potom na ostrove mu-thai, tiež ok, ale nudné časti s Dobbsom tu skrátka sú.

Ešte malý detail, kto dáva pozor a pauzne pri finálnom zábere na knihu "Quest", môže sa začítať do textu. To ani 1 stranu nemohli nejak zbúchať?

V každom prípade, Van-Damme si pri točení isto užíval a to má aj divák. Nostalgia.

cinemag

cinemag (hodnocení, recenze)

Final Battle v aréně a venku  byl skvělý, zbytek je průměrný a nevýrazný. Ocenil jsem účast exbonda Moorea. Kickboxer či Bloodsport jsou ale pro mě o třídu lepší. Horší 4*.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Ešte keď som bol mladší, tešil som sa na každé vysielanie questu, nenechal som si ujsť žiadnu reprízu a vydržal som kôli nemu aj do polnoci hore. Ale niečo nie je v poriadku, keď film pozeráte hlavne kôli koncovému stretnutiu v aréne.

skipercak

skipercak (hodnocení, recenze)

Nie najlepsi film od Van Dammeho ale ani nie najhorsi. Uvod je trochu presladeny, no ked sa Van Damme dostane do ringu tak uz je to ok.

64B

64B (hodnocení, recenze)

Podle mě vcelku originální nápad na film, myslím hlavně jak začínal..JCVD vypráví příběh..a už do toho pomalu padám (proto také tak vysoké hodnocení) a začínám dýchat až na konci filmu.. prostě podle mě krása.

Rocko

Rocko (hodnocení, recenze)

xhc taky mám rád Van Damma i jeho filmy,kdž nějakej běží tak se rád podívám :)

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

Rocko :D a co tak to mat za screensaver, ci pozadie na plochu :-) mne celkom sedia van dammeho filmy ale na druhej strane, nemam ho uvedenho ako oblubeneho herca ... jeho musim brat v ramci celeho filmu ... musim povedat ze ma ani neodradza, vsak ako aj inak

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

van dammeho filmy sa mi okrem akcnosti zdaju, ze je v tom celkom dobry kus cesta pozostavajuceho so schopnym dejom, ktory ma s velkou pravdepodobnostou dokaze zaujat a vtiahnut 5*

McLushi

McLushi (hodnocení, recenze)

Andersis: Není dost podobnej, to JE obrázek ze Cyborga, tvořil to asi nějakej kreten..

Andersis

Andersis (hodnocení, recenze)

Muže mi nekdo říct jakej debil delal ten plakát? Vždyt je dost podobnej plakatu z filu Cyborg.

Dess

Dess (hodnocení, recenze)

Na "vandammovský" film je to dobré, ačkoliv mi to chvílemi připomíná "Kickboxera" a "Krvavý sport".

Reklama

Reklama