Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Já mám tenhe film moc rád. Snaží se být výpravný a opravdu sdělit příběh a i když to kolikrát nehraje a Van Damme je bezpochyby lepší mlátička než vypravěč patří tenhle film mezi lepší kousky "svalů z bruselu". Už jen kvůli tomu v jaké výborné formě se tu samotný režisér předvádí. Ty kousky jaké tady předvádí nepředvedl nikdy předtím ani potom. A samotný turnaj je výborný. Skvělý souboj stylů sice končí tak jak má, ale jeho průběh je nádherný a i velmi dobře natočený ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Najlepší Žán Klád. Keby sa mu táto mašinéria podarila v časoch Kixboxera a podobných "kultoviek", je z toho príspevok do zlatého fondu tohto žánru. Takto to ostáva iba pestrá, tradične teatrálna, ale za to dramaturgicky neskutočne dynamická a výpravná prehliadka svetovýh bojových štýlov a Van Dammovho záverečného "veľkého postavenia sa z prachu". Výborný kasting. ()

Reklama

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená arénovka. Jedna z mála, kde bojují zástupci téměř všech zemí a s bojovou technikou té které zemi vlastní. Škoda, že hodně minutáže zabírá úvod. Kdyby se zápasy nátahly tak ještě o dvacet minut déle, byla by to šupa. Co mi tam dost vadí je ten nepoměr, kdy VanDamme dostane v aréně na budku od prvního skopčáka a porazí ho tak tak na hraně, to samé i u druhého zápasníka, aby po tom ve finále zmastil mongolskou gorilu, které se ani nedotkli lepší bojovníci. Ale poměry sil a logiku bych u tohoto žánru hledat asi neměl. Van Damme si taky zkusil režii a já tak přemýšlím, jestli ten Arnie náhodou není jediné dřevo bez režisérského  talentu? ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

K Souboji cti mám tak trošku zvláštní vztah. Viděl jsem ho několikrát a vždycky jsem úplně ignoroval jakýkoli děj, všechny dialogy a cokoli ostatní. Vždy jsem se však zajímal o sportovní statistiky a nejrůznější turnaje. Ten, který je tu předveden, mně úplně uchvátil. Nedočkavě jsem si zhotovil pavouk a snažil se hezky přehledně zaznamenat utkání a vývoj jednotlivých kol. Je poznat, že Jean-Claude Van Damme je původem Evropan, žádného Američana by nic tak kosmopolitního natočit nenapadlo. Netvrďte mi, že se jedná o vykrádání Mortal Kombat, tam se bily jakési obludy kdoví odkud, tady se však jedná o "normální" lidi, reprezentanty nejrůznějších zemí světa. Jen to zařazení Okinawy jsem úplně nepochopil. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn bojovka s JCVD, ktorého réžia a snaha ma celkom potešila. Celkovo zábavný film s jednoduchým dejom a dobrým dojmom po filme. Bitky sú celkom fajn, no samozrejme niektoré súboje sú dosť prehnané viď súboj s mongolom. Je to jeden z tých lepších Van Dammových filmov, ktorý sa dá pozrieť aj viackrát. 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Postavu mladého Chrisa Duboisa (Jean-Claude Van Damme) si zahral hercov syn Kristopher Van Varenberg. (Raccoon.city)
  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)

Reklama

Reklama