Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

movie 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že mi tento klenot, režijní debut Belgické pumy unikal celé dětství. Na dřeň ohoblovaný příběh soustředěný především na scény zápasu, které JCVD točí značně na rychlo a největší pozornost věnuje vlastnímu zápasu s mongolskou stepní šunkou. Hudbu složil zcela bezpochyb jeden z nejhorších skladatelů naší éry - Randy Edelman, horší rádoby organický zvuk synťáků snad neexistuje. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taková slabší verze Krvavého sportu. Samozřejmě že oba filmy mají rozdílné příběhy, ale strašně jsem měl nutkání oba neustále srovnávat. Jean-Claude Van Damme se tentokrát vrhl i na režii a nebylo to v jeho podání zrovna nejhorší, ale mě spíš srala celá ta omáčka okolo těch soubojů v klášteře. Zbytečně zdlouhavé pasáže o ničem, spousta kecaní a stejně se každý těšil jen na to, jak si dají další drsňáci pořádně přes držku. Což se nám nakonec splní a ani tentokrát tu nechybí hlavní záporák, který je samozřejmě „ctnost sama“ – to je samozřejmě myšleno ironicky. Představitelé jednotlivých národů si to rozdají pěkně na férovku – no to slovo není zrovna nejsprávnější a konečně poteče krev… ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Newyorčan Christopher Dubois okrade s přáteli mafiána a rázem jsou mu v patách jeho zabijáci. Je potřeba po sobě bleskurychle zahladit stopy a dát se na útěk. Shodou okolností se na svém útěku ocitne na pirátské lodi. Chris v touze dostat se do New Yorku se k pirátům přidá, ale netuší, že bude následně vysazen na ostrově a prodán mistrovi bojových umění. Tomu se dobře stavěný muž zálíbí a spatřuje v něm potenciál nadaného žáka bojových umění, který by se mu mohl hodit v chystaném kontestu nejlepšího z nejlepších. Van Dammova režijní prvotina se v podstatě láme na dvě poloviny. V první polovině je dobrodružným filmem se sympatickým hrdinou a s několika originálními nápady a tedy tím lepším, co snímek nabízí. Druhá polovina se smrskne na standardně odvednou přehlídku bojů, ve kterém nedá práci vsadit si na vítěze. Právě od Van Damma bych čekal větší režijní nasazení v bojích muže proti muži, ale tady jsem si na soubojích moc "nepošmákl", protože se převážně odehrávaly v mizerném nasvícení scény a s neobratnou kamerou v zádech. Mechanické střídaní bojů mělo dost jednotvárný rytmus a z filmu se vytratila svěžest první poloviny. Van Dammeho režijní rukopis nebyl v konečném hodnocení nijak mimořádný, ale dal mu zřejmě nezbytný pocit uspokojení, že se ani jako režisér neztratí. I když to nemusí platit stoprocentně, protože tenhle film nebyl zrovna na jedničku dramaturgicky zvládnutý. Mé hodnocení: 60% ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Neveril by som, že aj arénovka sa dá zmršiť, ale Van Damme nemá ako režisér ani tú štipku talentu, ktorú má ako herec. Súboje, ktoré tvoria základ filmu, sú strašne sterilné a často sa skončia skôr než začnú. Nefunkčné spomaľovačky tej trápnosti už len nasadzujú korunu. Hlavný záporák je tupá hora mäsa, ostatní bojovníci sú šablónovité národné karikatúry (Škót bojuje s kiltom, Japonec sa snaží vyhrať so sumom!). A ešte horšie to dopadá, keď postavy prestanú bojovať a otvoria ústa. Ako jediné pozitívum vidím snáď len to, že film je aspoň celkom prehľadne natočený, inak už fakt neviem čo vyzdvihnúť. 2+/10 ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Není to Van Dammova špička ale takový lepší průměr s trochu kolísající kvalitou. Mám moc rád úvodní úsek z New Yorku 20. let, to se povedlo, pak je to ale trochu nahoru a dolu a závěrečná třetina soubojů je spíš takovou zeměpisnou turistikou po vzhledových i bojových archetypech bojovníků z jednotlivých zemí. Van Damme se tu také poprvé a naposled posadil na režijní židli. Dá se říci že celkem úspěšně a vnesl do svých akčních filmů i trochu jiného ducha. Roger 007 Moore je tu pak zajímavým zpestřením. 3,5* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Postavu mladého Chrisa Duboisa (Jean-Claude Van Damme) si zahral hercov syn Kristopher Van Varenberg. (Raccoon.city)
  • Jean-Claude Van Damme v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)

Reklama

Reklama