Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starý rančer Ike Clanton se se svojí bandou pokouší za každou cenu ovládnout arizonské město Tombstone a jeho okolí. Tento záměr před nikým příliš netají, všechny nepohodlné přitom rychle a neúprosně odstraňuje z cesty. Proti němu stojí uznávaný šerif Wyatt Earp, jenž se marně a téměř osamoceně pokouší zastavit rozpoutané bezpráví a násilí. Spolehnout se přitom příliš nemůže na zbabělé zástupce ve vedení města, ani na úplatného soudce Hermana Spicera. Ve chvíli, kdy hrozí, že by mohl ztratit svůj vliv, se Clanton pokusí zasáhnout Wyatta na tom nejcitlivějším místě. Proto chce zákeřně zabít jeho bratry. Šerif Wyatt Earp se odhodlá složitou situaci řešit po svém. Pomoc proti přesile zločinců mu přitom nabídne známý pistolník, věčný opilec a hazardní hráč Doc Holliday... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

sud 

všechny recenze uživatele

John Sturges po deseti letech podruhé zavítal do Tombstonu a navázal tak na "Přestřelku u ohrady O.K.". A právě v této chvíli začíná "Hodina pušek". Co se týče scénáře, mohu pochválit, že se drží skutečnosti a faktů. Fanoušek westernů jistě pozná, že jde o typický film Johna Sturgese. Jemu se rovněž nedá nic vytknout, film je to svižný, napínavý, přestřelky uvěřitelné. Menší výtky mám k hereckému ansámblu. Zatímco James Garner byl coby Wyatt Earp opravdu skvělý a přesvědčivý, Jason Robards (ač ho mám hodně rád) se na roli Doca Hollidaye vůbec nehodil. Za celý film navíc zakašle jenom párkrát a vypadá zcela zdráv. Ale i tak v každém případě mohu prohlásit, že "Hodina pušek" je nadprůměrný western. 75%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídna earpovka, ktorá prestrelkou pri OK Corral nevrcholí, ale naopak začína. Dôsledne chlapský, emocionálne strohý film bez náznaku ženskej postavy. Sturgesova réžia efektívna, Garner v hlavnej úlohe dostatočne ikonický, Robards ako Doc nonstop sucho hláškuje. A k tomu výborný soundtrack od mladého Jerryho Goldsmitha. 7/10 ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Divný názov, dobrá hudba, skvelé obsadenie... A stále len priemerný western. Rozoberá udalosti po smrti Morgana Earpa, čiže likvidáciu jeho vrahov. Na filmových i knižných earpovkách som vyrastal, preto ma zamrzelo, že všetci záporáci sú len figúrky, ktoré treba odstreliť, aby sa mohlo ísť ďalej. A pri tom veľa času zaberajú papierovačky - zatykače, súdy, voľby šerifa atď.... Robert Ryan (DIVOKÁ BANDA, STRÁŽCA ZÁKONA) ako Ike Calton má síce svoju charizmu, ale nemá priestor a tak ani finálny stret nevyznieva tak dobre ako by mohol. Skvelý Jason Robards (Cheyenne z VTEDY NA ZÁPADE) ako Doc Holliday... Keďže Jamesa Garnera som doteraz poznal len ako starého páprdu (MAVERICK) dosť ma prekvapil, aký bol kedysi drsný suverén... TOMBSTONE, WYATT EARP a VÝSTRELY PRI O.K. CORRALE sú lepšie filmy... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem standardní western, kdy třeba u Jasona Robardse máte pocit, že měl ve westernech jednu pozici a tu používal. Ale přesto je to poloha, která mu sedí a díky které jsou jeho postavy více jak snesitelné. Na western mi to místy přišlo až příliš ospalé, což trochu kazilo zážitek z filmu a jeho celkový dojem. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Dobrý western. Namýchaný osobními spory, komunální politikou a pár střeleckými souboji. Skvělý James Garner, jakožto Wyatt Earp, vystupující jako čestný muž, dodržující zákony, jenž si svou cestu pomsty ještě posvětí zákonými prostředky. Sturges tak naservíroval další ze zajímavých westernů s pěknou hudbou. Trn v oku je tu pouze Robards, jehož postava Doca Holliday pro mne byla velkým zklamáním a připravila tak tento snímek o jednu hvězdu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Ještě před začátkem natáčení dali producenti Sturgesovi na vědomí, že nesmí obsadit nikoho z herců, kteří hráli v jeho předchozím filmu Přestřelka u ohrady O.K., aby bylo dáno jasně najevo, že se jedná o jiný film. Sturges však zamýšlel alespoň do menších rolí Virgila a Morgana Earpových obsadit jejich původní představitele Johna Hudsona a DeForesta Kelleyho. Producenti s tím souhlasili, ale Hudson v té době již s hraním skončil a o roli neměl zájem a Kelley zrovna pracoval na natáčení Star Treku a nemohl se pro tento film uvolnit. (liquido26)

Reklama

Reklama