Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Nudný, trapný, infantilní a nezajímavý příběh, kde ´´excelují´´ mladí Estevez, Cruise, Dillon a Swayze. Ach bože, jenž nejsi na nebesích... ten Coppola je vážně asi nejpřeceňovanější režisér všech dob. Tahle směšná báchorka plná drsných drsňáků je pro mě jen dalším důkazem. Po hodině už jsem to víceméně moc nesledoval, protože je to vážně katastrofa!!! A ono to má 76%!(?????) Ale to bude asi tím, že to hodnotilo tak málo lidí... V tuto chvíli 397. Zapadlý a zaprášený film, který by i zapadlý a zaprášený měl zůstat... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ztracenci jsou o partě velmi mladých kluků, které trápí spousta problémů s dospíváním. Bohužel to nejsou uhry, ani ochlupení na místech, která dříve zůstávala holá. Jsou o válce dvou gangů, kde se spolu perou zazobaní a chudí. Hlavními hrdiny jsou Ponyboy a Johnny, kteří patří do party nagelovaných chuďasů. Celkově bych film označil za velmi slabý, hloupý a tak trochu pro teplouše. Neustálé srdceryvné scény, které ostře kontrastovaly s drsnými zevnějšky a chováním většiny herců, ve mne vyvolávaly ambivalentní pocity a objímající se chlapci se slzami v očích zas návaly odporu, zvracení a pocit neodbytné trapnosti. Neustále jsem se nemohl rozhodnout, jestli si ze mne Franta Coppolů náhodou nedělá prdel, nebo jestli to skutečně myslel tak, jak to natočil. Jediné klady, které jsem zde našel, byly básně Roberta Frosta, kterými se ohánějí téměř v každém filmu pro náctileté a plejáda skvělých herců, které svět teprve objevoval. Jinak je to kýčovitá sračka, u které se budete neustále ošívat. 35% ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Coppola potvrzuje, že umí (víceméně, že uměl). První hodina je nadprůměrná, závěr je doslova grandiózní. Výborní jsou jak hlavní dva mladí představitelé, tak zbytek hereckého ansáblu v čele s Patrickem Swayzeem, Estevezem,Cruisem, Dillonem a Lowem. A přitom už ten film léta neběžel v televizi. Škoda. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Mnoho lidí se cítí být strašně drsných, ale až příjde na věc, tak to celé zmizí. Zůstane pouze křehká lidská slabá kostra, která se ubije výčitkami sama až na smrt. Rvačkám jsem nikdy neholdoval - k čemu to ? Někdo třeba vyhraje, má z toho radost, ale je o zuby chudší, má jizvy a bůhví co ještě. Prostě takový film o dospívání kluků v muže a cenně života. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Skvělý film pro milovníky teenagerů mužského pohlaví. 1) Tuctový melodramatický příběh zasazený do roku 1965 se odehrává ve stylu amerických dramat let padesátých. Po nevýrazném začátku film ve druhé hodině získal poněkud koule, i tak však jeho hlavní předností je dávka pěkných odžínovaných kluků. K tomu autorka knižní předlohy: The Outsiders was a lot of fun to shoot because of the cast, who were ordinary, goofy, sweet teen-agers off-camera and serous artists in front of it._____ 2) 45letý režisér Francis Ford Coppola už měl za sebou první dva Kmotry i Apokalypsu a vrhl se do dosud neprobádaných končin. V teenagerovských dramatech se mu moc nedařilo, ale alespoň přivedl před kameru squadru dosud neznámých herců, z nichž mnozí se posléze stali hvězdami první velikosti v americkém filmovém pašalíku. Uplatnil zde i svou rodinu: 12letá dcera Sofia si zahrála malou roličku dítěte, otec 73letý Carmine se postaral o hudbu a 18letý syn Roman pomáhal v produkci._____ 3) Hvězda dětského rodea, podle dobového tisku jeden z nejslibnějších mladých herců, 17letý Christopher Thomas Howell (Ponyboy) své ambice příliš nenaplnil. Rovněž 18letý filmový debutant Darren Dalton (Randy Anderson) se později příliš neuplatnil._____ 4) Pak tu ovšem je 19letý Matt Dillon (rváč Dallas), 22letý Ralph Macchio (vrah Johnny), 31letý Patrick Swayze (nejstarší bratr Ponyboye Darrel), 19letý Rob Lowe (Sodapop Curtis), 21letý Emilio Estevez (Two-Bit Matthews), 21letý Tom Cruise (Steve Randle) a 34letý tehdy už velmi známý zpěvák Tom Waits (Buck Merrill)._____ 5) Susan Eloise Hintonová (aby nebylo patrné, že je žena, psala své jméno S. E. Hinton) načrtla svou prvotinu The Outsiders v 15 letech. V 17 knihu dopsala a v roce 1967 (bylo jí 19) se i dočkala vydání. Děj autorčiných děl se odehrává v Tulse v Oklahomě. Díla se stala velmi oblíbenou četbou na středních školách v USA._____ 6) Pozorný divák zahlédne autorku v malém cameu - uklízí Dallasův pokoj._____ 7) A nyní trocha poesie - verše Roberta Frosta, které Ponyboy recituje Johnnymu: Nature´s first green is gold, her hardest hue to hold. Her early leaf´s a flower, but only so an hour. Then leaf subsides to leaf, so Eden sank to grief. So dawn goes down to day, nothing gold can stay._____ 8) Celkové vyznění filmu však není příliš povzbudivé, protože Greasers will still be Greasers and Socs will still be Socs. Angličtinářům připomínám, že socs je zkrácenina od social. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Francis Ford Coppola chtěl vyprovokovat nenávist mezi dvěma gangy i mimo natáčecí hodiny. Členové zámožnějších Socs dostali během natáčení lepší pokoje a větší příděly na denní výdaje, zatímco členové Greasers museli spát v podřadných špeluňkách a příděly na denní výdaje měli podstatně nižší. (candy_daze)
  • Rob Lowe v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama