Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonathan "Mox" Moxon (James Van Der Beek) je akademicky nadaný hráč týmu West Canaan. Přes svou relativní popularitu ve škole se snadno spřátelí s ostatními hráči a taky s inteligentní módní přítelkyní Jules Harbor (Amy Smart). Přesto všechno je Mox se svým životem nespokojen. Chce odejít z Texasu do školy na Brown University, nemá rád svého fotbalem posedlého otce a děsí ho představa hrát fotbal pod legendárním trenérem Budem Kilmerem (Jon Voight). Kilmer totiž musí za každou cenu všechno vyhrát. Jeho bezohledná filozofie si nakonec vybírá svou daň na nadějném Lancu Harborovi (Paul Walker), Moxově nejlepším příteli. A právě od Moxe se čeká, že svého přítele v týmu Coyotes nahradí. Povede se Coyotes vyhrát 23. divizní titul? (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

dudo24 

všechny recenze uživatele

Verná ukážka toho ako to vyzerá v niektorých amerických komunitách, ktoré mali to šťastie a nakúpili všetkých sedem smrteľných hriechov. Možno by som aj odobral v popise k tomuto filmu žáner komédia, lebo drvivá väčšina z humoru vo filme bola smutná satira na toxické športové a sociálne prostredie. Moc som nepochopil prevedeniu zvádzacích scén medzi hlavnou postavou a roztlieskavačkou. A sakra, vždy keď vidím Walkera, tak mi príde smutno. ()

Cerebrum 

všechny recenze uživatele

Já též, nesnáším omezenou texaskou mentalitu, která vám zajistí nenenávist svého okolí pouze v případě, že jste za a) quarterback nebo za b) roztleskávačka. Občas méně tlačit na pilu a bylo by to dokonalé. Skvělá satira, i když v některých momentech bohužel sklouzává ze své cesty a americký Patriotický Špekáčkov až oslavuje, čímž si podráží nohy. ()

Reklama

Ostra 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale na sportovních filmech se mi strašně těžko hledá něco špatného. Dokážu jim odpustit všechna klišé i občas umělou pohádkovost. A ač moc nemusím americký fotbal (rozuměj jako sport), tak miluju filmy o něm, zvlášť pokud se odehrávají v tom krásném státě jménem Texas, kde nic není důležitějšího. Z toho důvodu jsem si oblíbil Friday Night Lights a z toho důvodu jsem se tolik těšil na Varsity Blues. A opět jsem si to nad míru užil. Trenéra Kilmera jsem nenáviděl snad víc než Louisu Fletcherovou v Přeletu, obsazení žáků střední školy bylo velmi sympatické a všechno to podtrhla vkusně vytvořená atmosféra fanatického Texasu. Celkově musím hodnotit jako jeden z nejlepších filmů o americkém fotbalu. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Příběh je trochu klišé, ale dá se to přehlížet a užívat příběhu. Zajímalo by mě, jestli tyhle filmy, kde je trenér fotbalistů tyran, vycházejí z nějaké události, protože takovéhle téma jsem už nejednou viděl. Herecké obsazení bylo příjemné a někdy i vtipné (třeba Billy Bob). Filmy, které poukazují životy středoškoláků v Americe je dost, ale přesto jsou pokaždé odlišné a já si je užívám. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Další filmeček o americkém fotbale. Tentokrát je to takové povrchnější, ani do jednoho žánru se nejde nějak moc do hloubky. Nebo aspoň mi to tak přišlo. Filmu to ale na kvalitách rozhodně neubírá. Škoda, že u nás na středních nic takového není. Při příštím shlédnutí dám šanci titulkům. Two Faces od DOTN tam podle originálního soundtracku měla být a zas nic. Závěrečné titulky nelžou. Někdo si ze mě už poněkolikáté dělá srandu. 3* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Ali Larter v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Ford z plakátu nebyl ve filmu použit. (Cheeker)

Reklama

Reklama