Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

davidek 

všechny recenze uživatele

30 let v dokonale zařízeném protiatomovém krytu. Ještě, že jsou tady dveře za které se dá odejít a zařvat si . . .(samozřejmě, že stále v krytu) Když Vám spadne na dům letadlo a vy si myslíte, že vypukla atomová válka, nezbývá Vám nic jiného než v krytu zůstat. Sissi Spacek- nezapomenutelná řvoucí maminka a Christopher Walken milující otec, kteří vychovají opravdového gentlemana s miliónem znalostí Brendana Frasera. Měli na to čas . Jak to potom může dopadnout, když takto nabitý mladý muž poprvé ve svém třicetiletém životě vyjede výtahem do normálního světa? Sranda, sranda, sranda, občas romantika a zase sranda. Já bych v tom krytu asi nevydržel . . .. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Zvláštní nápad, jak natočit film - o klukovi, co zamrznul v určtiý době a pak se musí smiřovat s okolním světem, co je x let napřed...je krásně ukázaný, jak je nezkaženej a čistej, pro okolí působící skoro jako mentálně na jiný úrovni. I když je do toho zamotaná "náhodná" láska, není to až tak kýčovitě, takže to skousávám. Navíc se mi líbí proměna cukrárny a lidi, co jí potom už v pozměněný podobě obývají:-D Konec je taky hezky udělanej, takže dávám pěkný tři hvězdičky, pohodovej filmeček..:-) ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná a romantická komedie o tom, jak v 60. letech spadne letadlo na dům Webberových, kteří jsou přesvědčeni, že to byl atomový útok. Po 35 letech se jejich synek vydává na nákup zásob do úplně jiného světa, kde potkává svoji lásku. Od doby, co se hlavní hrdina "vynoří" na povrchu, se mi to moc líbilo, hlavně jak poznává svět, který předtím neznal. A strašně moc se mi líbila scénka v baru, kde to rozvalí na tanečním parketu. Ale výborných scén je tam daleko víc. Brendan Fraser zahrál nechápajícího človíčka úžasně. A výborní byli i ostatní: Walken, Spacek a Silverstone. Pro mě minimálně 4*. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Já se bavil vlastně od začátku do konce... sice tam bylo pár hluchých míst, ale ty se dali přežít. Scénář byl skvělý, herecké výkony také.. Jediné co mne moc nesedělo je, jak úplnému neznalému ,,ňoumovi,, vše prochází a happyend je ten, že má fůru peněz a holku, která by o něj nejspíše ani nezavadila = za toto + sem tam to hluché místo dávám 4z5, ale pěkné 4 ani jsme neuvažoval o menším hodnocení. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Brendan Fraser opět nezklamal a od první vteřiny se pohybuje po place s neodolatelným a trochu přitroublým úsměvem muže, který je ve svých 35 letech poprvé vypuštěn do společnosti a ihned se zamiluje do překrásné a zatvrzelé Alicie Silverstone. S tímto nápadem samozřejmě souvisí celá řada vtipných a nezapomenutelných situací. Ovšem není to jen příjemným humorem, proč mám tuto romantickou komedii tak moc rád. Ono je to prostě celé tak krásně režírované a hlavně zahrané, že každé další shlédnutí má stále něco do sebe. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

  • Když ke konci filmu Eva (Alicia Silverstone) a Troy (Dave Foley) vejdou do obchodu pro dospělé, jsou veškeré erotické obrázky rozmazány, aby filmu mohl zůstat zachován rating PG-13. (Chevees)

Reklama

Reklama