Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Komedie, která je určená především dětským divákům! Když jsem byl malý, film mi poskytl bezvadný zážitek! Myšákova chytrost a vtip mě jako dítě pobavili! Čím starší jste, tím více vidíte film jako kýč, příběh a scénky ohrané s chytáním slabšího silnějším! Jak jsem řekl, pro děti ideál a pro nás je to film, který si dvakrát nepustíte! ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Povedenej Verbinskiho debut a sympatická zábava pro celou rodinu. Dostatek gagů, kvalitní filmařina a herci dokážou udělat fakt hodně. Je pravda, že závěr s myškou na ramenu moh být o něco míň patetickej popř. uplně jinej, ale to už holt byla nutná úlitba dětskýmu publiku. Za Christophera Walkena čtvrtá slabší hvězda. ()

Reklama

Magenta 

všechny recenze uživatele

Asi půjdu proti proudu, ale co. Tohle je jednoznačně moje nejoblíbenější komedie a ani neumím vysvětlit proč. I když Hon na myš vidím po sté, připadá mi pořád stejně vtipný jako poprvé. Herci jsou neokoukaní a role jim sednou, myš, která uklízí nepohodlné lidi do kufru na půdě, je úžasná, vtipy jsou vtipné, film odsýpá a pro mě nemá hluché místo. Co na tom, že je to dětinské a naivní. Pro mě za pět. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Solídna rodinná komédia počas vianočných sviatkov alebo na lenivé tiahnúce sa nedeľné dopoludnie, ktorá deti pobaví, zaujme a staršie publikum neurazí. Princíp príbehu je nám veľmi blízky, pretože oštaru s nepríjemným škodcom sme mali všetci (myši, mravce, muchy a iná háveď) a preto tých dvoch pitomcov aj chápeme aj nechápeme. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela, jak Hon na myš ohodnotit ... Jako dítě jsem byla z filmu totálně unešená a mohla jsem se na něj dívat pořád dokola. S postupem času ale "opadly" ty dětské oči a zůstaly jen ty dospělácké ... I když je film vlastně v podstatě "hovadina", nakonec jsem se přece jen rozhodla dát to nejvyšší hodnocení, protože i teď se při některých scénách směju přesně tak, jako jsem se smála, když jsem byla dítě ... A jako dítě bych pěti hvězdičkami určitě hodnotila ... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)
  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)

Reklama

Reklama