Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

genetique 

všechny recenze uživatele

Film (alebo aspoň tá myška) si zaslúži percentá úplne presne, no nečudujem sa aj nižším hodnoteniam. U mňa mal film to šťastie, že som ho videl asi ako desať ročný. Kebyže ho vidím teraz, asi idem nižšie, tak to radšej nechám tak. Ale aj tak sa čdujem, že po takejto detskej somarine sa dostal Verbinski tam, kde je teraz. 55%. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru neprávem opomíjená a poněkud podceňovaná rodinná komedie, mající „komiksový“ střih, šmrnc a nadhled. Únosná míra ztřeštěnosti, spousta originálních gagů a pochopitelně - Christopher Walken coby deratizátor, posedlý svým povoláním - posláním… Jeho absolutně úchvatná herecká etuda - to je kapitola sama pro sebe. :-) Jednoznačně za plný počet. ()

Reklama

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie co vskutku pobaví. U mě je každým rokem na vánoce takovým zvykem že si jen osamotě lehnu do postele, zapnu TV a koukám na tento film. Je to jen taková přehnaná třešnička na vánočním stole. Nad banalitou filmu nesmíte přemýšlet, jen se pohodlně usadit a relaxovat, teprve v tom okamžiku se to stává požitkem.Co ale film jako takový? No žádná sláva, pokud budeme tedy rozebírat dějovou linii filmu. Herecké výkony celkem ujdou a děti se skvěle pobaví. Takže jak říkám jednou do roka ten film prostě ,,bodne." 5/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl hodnotit hned po mém prvním zhlédnutí (to jsem ještě chodil na základní školu), dal bych asi 3*. Ale teď s odstupem času v tomto filmu nevidím nic zajímavého. Oba hlavní lidští hrdinové byli spíš trapní než zábavní a jediným světlým bodem filmu byla ta vychytralá (a přiznám se chvilkami docela roztomilá) myš. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

O víkendu jsem to shlédl potřetí a uvědomil si, že hodnoceno zatím nebylo. Jde o mišmaš Toma a Jerryho a "Sám doma", jak už tu několik lidí zmínilo. Myš je abnormálně inteligentní, pády, lety, výbuchy jsou nerealistické až hanba a i jiné drobnosti včetně pitvoření hlavních hrdinů z filmu dělají blbinu. Jenže zároveň je to děsná sranda. Až na ty přehnané škleby jsou herci úžasní, někdy se objeví i náznaky konverzačního humoru a celkově mě atmosféra a groteskový humor prostě dostaly. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)

Reklama

Reklama