Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

lucinka.md 

všechny recenze uživatele

Pro mě komedie století:-))) Chvílemi jsem brečela smíchy. Celou dobu jsem fandila Myšákovi:-))) Nejlepší hláška filmu je pronesena, když si bratři jdou na odchytovou stanici pro kočku Catzillu (která je mimochodem fakt dost vostrá), aby dala ,,jejich" myši co proto . ,,Jsem rád, že si ji vezmete. Už jsem myslel, že ji budeme muset dát znovu do plynu." ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to připomíná komedii SÁM DOMA. Ta malá myška je Kevin a snaží se ubránit svůj hrad před dvěma chamtivýma nemotornýma maníkama, jako tomu byli ti dva zloději ze SÁM DOMA. Stejně jako Kevin i ona umí udělat kdejaké nástrahy nebo spíše odolává nástrahám těm dvěma nemotorným kujónům, kteří se ji všelijak snaží odstranit. Celý film je nadupaný nejrůznějšími komickými situacemi, při kterých starodávný dům zažije demolici. Ani nemohu věřit, že se jedná o americkou komedii, jelikož nejen humorem ale i prostředím vypadá celý film jako by byl natáčen v Británii. Už jsem jej viděl několikrát a pokaždé se mi velice líbil. [6736. hodnocení, 205. komentář, 65%] ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvaja bratia, Ernie a Lars, zdedia po otcovi krachujúcu továreň na špagát, ale tiež aj nesmierne cennú vilu od známeho architekta. Tú je však potreba zrekonštruovať a hlavne deratizovať. Lenže myš, ktorá tam je dlhoročnou nájomníčkou nechce v žiadnom prípade dobrovoľne opustiť svoj domov. Bratom Smuntzovcom narobí poriadne problémy. "Hon na myš" je jednoduchá komédia, ktorú si môžete pozrieť spoločne so svojim potomkom v predškolskom veku a mali by ste sa obaja dobre pobaviť. *** ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Další z typicky amerických "rodinných" filmů, kde hlavní postavy přeorají barák, aby našli malého bastarda, který jim škodí (něco podobného, jako Culkin v Sám doma). Snímky toho typu zrovna nemusím. Děti se u toho určitě hrozně baví a smějou se každé hlášce, ale ostatním to přijde jen jako další nemožná americká dětská komedie. ()

Magenta 

všechny recenze uživatele

Asi půjdu proti proudu, ale co. Tohle je jednoznačně moje nejoblíbenější komedie a ani neumím vysvětlit proč. I když Hon na myš vidím po sté, připadá mi pořád stejně vtipný jako poprvé. Herci jsou neokoukaní a role jim sednou, myš, která uklízí nepohodlné lidi do kufru na půdě, je úžasná, vtipy jsou vtipné, film odsýpá a pro mě nemá hluché místo. Co na tom, že je to dětinské a naivní. Pro mě za pět. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)
  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)

Reklama

Reklama