Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

laepus 

všechny recenze uživatele

Dva blázni si to rozdávají s myšičkou jak jen to jde a občas to klape, občas neklape, občas se člověk zasměje (klasická groteska, kdy všechno padá, nic se nedaří atd.), občas neví, jestli to mělo být vtipné, nebo to byl omyl, ale když se na plátně objeví Christopher Walken jako profesionální love hlodavců, jdu do kolen. Díky němu ta třetí hvězda. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Neškodný mix Sám doma a Toma a Jerryho (zde spíš jenom toho Jerryho), který během prvních dvaceti minut nastíní dosti přihlouplou zápletku dvou bratrů a jejich dědictví po otci, aby pak nakonec celkem slušně pobavil eskapádami při honu na myš. Nic objevného, ale pobaví to. Zvláště pak, když jasně nejlepší součástí filmu je geniální Silvestriho soundtrack. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvaja bratia, Ernie a Lars, zdedia po otcovi krachujúcu továreň na špagát, ale tiež aj nesmierne cennú vilu od známeho architekta. Tú je však potreba zrekonštruovať a hlavne deratizovať. Lenže myš, ktorá tam je dlhoročnou nájomníčkou nechce v žiadnom prípade dobrovoľne opustiť svoj domov. Bratom Smuntzovcom narobí poriadne problémy. "Hon na myš" je jednoduchá komédia, ktorú si môžete pozrieť spoločne so svojim potomkom v predškolskom veku a mali by ste sa obaja dobre pobaviť. *** ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Solídna rodinná komédia počas vianočných sviatkov alebo na lenivé tiahnúce sa nedeľné dopoludnie, ktorá deti pobaví, zaujme a staršie publikum neurazí. Princíp príbehu je nám veľmi blízky, pretože oštaru s nepríjemným škodcom sme mali všetci (myši, mravce, muchy a iná háveď) a preto tých dvoch pitomcov aj chápeme aj nechápeme. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Některé rádoby humorné scény působily naopak trapně, ale komických okamžiků bylo celkově dostatek. Tato komedie je při souboji dvou nekňubů s myší ve velkým domě totéž, jako souboj malýho kluka s dvojicí zločinců ve slavné komedii Sám doma. Samozřejmě je už před samotným zkouknutím filmu jasné, kdo bude rány sázet a kdo sklízet :-) Mohlo to být mnohem lepší, ale přesto stojí tato bláznivá rodinná komedie za pozornost, už ze zvědavosti, jak asi může vypadat komedie, kde dva týpci honí jednu přeinteligentní myš :-) Hned úvodní scéna s nebožtíkem je nadějný začátek a ukázka, jakým stylem se bude ubírat celý film. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)
  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)

Reklama

Reklama