Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Recenze (350)

Lima 

všechny recenze uživatele

Děj se zpočátku rozjíždí pomalu a nepříliš přesvědčivě, ale potom se z toho vyklube jeden z nejlepších filmů z právnického prostředí, jaké jsem kdy viděl. Jenom sledovat herecké výkony všech zúčastněných je sám o sobě požitek. Počínaje vtipným De Vitem a konče Mickey Rourkem, který tu sice moc prostoru nemá, ale stejně je nezapomenutelný. A že Damon je velmi dobrý herec, to už vím dávno a tady jsem se jenom utvrdil......PS: Napodruhý jdu na 5*. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

John Grisham Forever. Když ne vždy, tak minimálně pokud ho režíruje Francis Ford Coppola. Ano, to je přesně případ Vyvolávače Deště, takže asi chápete, co se chystám říct:) Souhlasím, že Damon není ještě ve svojí vrcholné formě (viz Will Hunting nebo Hráči), naštěstí tyto "nedodělky" vynahrazují Mattův mentor (bez advokátních zkoušek:)) Danny DeVito, Jon Voight (slizký tak jako snad nikdy předtím), vtipná figurka Mickeyho Rourkea, týraná žena Claire Danesová (která od Romea A Julie skutečně dospěla) a naprosto výborný Danny Glover. Jen se divím, že mezi žánry není připsaná SCI-FI, protože kdo kdy viděl právníka se svědomím?:) Ale vážně - Damonovy "duševní" monology jsou úchvatné, i když jen přeříkává text, který napsal Mistr Grisham... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film s Mattem Damonem a Danny De Vitem v hlavních rolích. Francis Ford Coppola se opět vzchopil a ukázal, že ještě nepatří do starého železa. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vyvolávače deště už jsem jednou viděl a nebavil mě. Když jsem si všiml, že běží v televizi, dal jsem mu druhou šanci. I podruhý jsem ale zjistil, že tenhle film o právnících prostě není pro mě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $45,916,769Tržby Celosvetovo $51,200,000║ súdne drámy prevažne američania vedia v rámci filmovej tvroby predať a tu to nie je inak, pôsobivá dráma s výborným obsadeným /80%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Dalsi velmi povedena adaptace romanu Johna Grishama jehoz adaptace maji narozdil od jeho kolegy Crichtona nebyvale vysokou kvalitu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající eticky motivovaný právnický film. Francis Ford Coppola odvedl svůj vysoký režijní i filmový standard a natočil jeden z nejlepších snímků ze soudního prostředí. Příběh o mladém právníkovi plném ideálů hozeném do bažiny právní a morální reality současné Ameriky. Matt Damon potvrzuje, jak dobrý je herec (když má to správné režijní vedení - rozehřivací kolo před Dobrým Willem Hautingem) a Danny DeVito vlastně rovněž:-) Místy vtipné, místy mrazivé (chování a uvažování managmentu zdravotní pojišťovny i týmu elitních právníků), každopádně (téměř) dokonalý film... Podobné filmy: Erin Brockovich, Porota, Firma ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý Danny DeVitto a ta právnická atmosféra. Na tenhle film jsem se kouknul vlastně jen náhodou a jsem rád že se to stalo. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní právnický film, ale začínám mít pocit, že se tyhle snímky začínají trochu opakovat - např. vždy patetická závěrečná řeč. Na druhou stranu film obsahuje i humornou rovinu, především v podání Danny DeVita a překvapivě i Jona Voighta, z kterého mám pocit, že prostě přehrává. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Víš kdo je vyvolávač deště? Prachy budou padat z nebe!!!“…. M.Damon nabírá zkušenosti po boku paraprávníka DeVita. Etika, důstojnost, sebeúcta – pojmy v právnickém světě ,,mocných" dle Johna Grishama neznámé. David proti Goliášovi aneb právníci s platem 1000 USD za hodinu, proti chlapci který se nebojí obhajovat pravdu. Pod taktovkou F.F. Coppoly film vypovídá o nedobrých praktikách pojišťovacích společností a lehce filozofuje o tom, kde jsou právnické hranice. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Od Coppoly bych čekal dusivé a temné soudní drama, místo toho jsem dostal svěží jednohubku, která i přes svou délku uteče velmi rychle. Vydatně k tomu pomáhá i dvojice sympaťáků Damon-DeVito a parádní slizoun Jon Voight, nebojím se říct, že jde o jeho životní výkon. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Mali by ho zastreliť. Chlapa, ktorý zmláti ženu baseballovou palicou, by mali zastreliť.“ – „O čom to hovoríš? Mňa predsa nezmlátil.“ – „Ale je to len otázka času. Videl som policajné spisy, lekárske záznamy. Je len otázka času, kedy tú palicu použije na teba. Potom to bude rýchle. Dva tri údery do lebky, to stačí. A budeš mŕtva. Máš staršieho brata alebo otca?“ – „Nie, prečo?“ –„Pretože keby si mala, toho hajzla by si našli a zlomili mu väz.“ Prvý raz som ČARODEJNÍKA z produkcie Michaela Douglasa videl okolo roku 2000 na VHS. Páčil sa mi. Keď som sa k nemu najbližšie dostal, písal sa rok 2010 a veľa sa toho v mojom živote zmenilo. I môj vzťah k tomuto filmu. Už nemôžem povedať len, že sa mi páči. Musím povedať, hoci je to nespisovné, že sa mi HROZNE páči. Veľmi dobrý Matt Damon, zábavný Danny DeVito, Mickey Rourke je dokonca taký skvelý v roličke šéfa skorumpovanej advokátskej firmy, až si prajete, aby jeho Žralok Stone v závere nečakane napochodoval do súdnej siene a rozniesol všetkých tých zmrdov v čele s ukážkovým mamrdom Jonom Voightom na hnoj, zahrabal a pomočil. Nestane sa, ale to, ako režisér Coppola pracuje s hercami, mi umožnilo takmer až dojemne si spomenúť na doby, kedy robil pecky ako KRSTNÝ OTEC 1 – 3, DRACULA alebo APOKALYPSA. Každý z hercov, i na maličkom priestore, dostal krásnu príležitosť uhrať to svoje, od Virginie Madsen cez Roya Schneidera v doma štrikovanom pulóvri po Dannyho Glovera. Súdne scény sú zrežírované napínavo i pre laika, ktorý v súdnej sieni našťastie nikdy nebol, „smutné scény“ majú ďaleko k tradičnému hollywoodskemu citovému vydieraniu a len čo sa na chvíľku oslobodíme od vyčerpávajúceho procesu, Coppola si nájde čas aj na humor a pôsobivú vedľajšiu líniu s výbornou Claire Danes. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy ze soudních síní, a miluju, když Matt Damon prokazuje svoje schopnosti a bojuje na straně práva. Takže není divu, že se mi film líbil, protože Rainmaker nabízí oboje a plnými doušky. Pod filmem podepsán legendární Francis Ford Coppola, obávám se ale, že to je jeho poslední dobrý film. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Rainmaker je nesmírně sympatický v tom, že kombinuje hutné scény ze soudní síně včetně propracovaného právnického pozadí s vnitřním prožíváním jednotlivce (hlavní postavy). Všechno má tak nějak osobnější i osobitější nádech. Matt Damon se diváka skrz obrazovku téměř dotýká a postava rozkošné Claire Danes pak podtrhuje lidské, ovšem nikoli naivní, vyznění. Tento systém funguje mnohem lépe, než kdyby byl emotivní rozměr filmu rozvíjen pomocí poškozeného (oběti) v soudním procesu. Film je v podstatě geniální v tom, jak se dokáže vyhnout patosu i klišé, ke kterým probírané téma tolik svádí. Do všeho je navíc přimícháno několik chytrých myšlenek a snad i zrnko humoru. Že všechno funguje tak skvěle jako celek, není zásluha nikoho jiného než mistra Coppoly... 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené soudní drama. Problém je snad jen v tom, že případ je předem vyhraný, všichni to víme, ale Coppola jako by nám chtěl tvrdit, že Damon může prohrát... Přestože by to určitě nemuselo být tak dlouhé, funguje to tak, jak má. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z právnickýho a soudního prostředí a tohle se Coppolovi docela povedlo. Většinou mi jeho filmy připadaj zdlouhavý a nudný, ale tady jsem se opravdu nenudil. Přišla mi tam akorát jaksi navíc celá ta dějová linie, která se týká Claire Danes a jejího násilnickýho manžela. ()

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama