Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Gemini 

všechny recenze uživatele

John Grisham Forever. Když ne vždy, tak minimálně pokud ho režíruje Francis Ford Coppola. Ano, to je přesně případ Vyvolávače Deště, takže asi chápete, co se chystám říct:) Souhlasím, že Damon není ještě ve svojí vrcholné formě (viz Will Hunting nebo Hráči), naštěstí tyto "nedodělky" vynahrazují Mattův mentor (bez advokátních zkoušek:)) Danny DeVito, Jon Voight (slizký tak jako snad nikdy předtím), vtipná figurka Mickeyho Rourkea, týraná žena Claire Danesová (která od Romea A Julie skutečně dospěla) a naprosto výborný Danny Glover. Jen se divím, že mezi žánry není připsaná SCI-FI, protože kdo kdy viděl právníka se svědomím?:) Ale vážně - Damonovy "duševní" monology jsou úchvatné, i když jen přeříkává text, který napsal Mistr Grisham... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších soudních dramat se silným společensko-kritickým a morálním apelem. Herecký koncert pánů herců v čele s civilním Mattem Damonem a nepřehlédnutelným Jonem Voightem v jedné ze svých nejlepších rolí. Klasická žánrová klišé se sice obejví, patos občas taky vykoukne, ale ve velmi rozumné a (především) účinné míře. Francis Ford Coppola se opět projevil jako brilantní vypravěč silných příběhů. Tady dávám bez debat 100%. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Rainmaker je nesmírně sympatický v tom, že kombinuje hutné scény ze soudní síně včetně propracovaného právnického pozadí s vnitřním prožíváním jednotlivce (hlavní postavy). Všechno má tak nějak osobnější i osobitější nádech. Matt Damon se diváka skrz obrazovku téměř dotýká a postava rozkošné Claire Danes pak podtrhuje lidské, ovšem nikoli naivní, vyznění. Tento systém funguje mnohem lépe, než kdyby byl emotivní rozměr filmu rozvíjen pomocí poškozeného (oběti) v soudním procesu. Film je v podstatě geniální v tom, jak se dokáže vyhnout patosu i klišé, ke kterým probírané téma tolik svádí. Do všeho je navíc přimícháno několik chytrých myšlenek a snad i zrnko humoru. Že všechno funguje tak skvěle jako celek, není zásluha nikoho jiného než mistra Coppoly... 9/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Víš kdo je vyvolávač deště? Prachy budou padat z nebe!!!“…. M.Damon nabírá zkušenosti po boku paraprávníka DeVita. Etika, důstojnost, sebeúcta – pojmy v právnickém světě ,,mocných" dle Johna Grishama neznámé. David proti Goliášovi aneb právníci s platem 1000 USD za hodinu, proti chlapci který se nebojí obhajovat pravdu. Pod taktovkou F.F. Coppoly film vypovídá o nedobrých praktikách pojišťovacích společností a lehce filozofuje o tom, kde jsou právnické hranice. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Filmy od režiséra Francise Ford Coppoly se mi buď líbí nebo nelíbí, bohužel se tenhle film řadí do té druhé kategorie. Ale rozhodně to není jeho chyba, je to záležitost vkusu. Filmy s právnickými tématy se můžou povést a být zajímavé, napínavé a skvělé, ale také se můžou pokazit a být nudné a zdlouhavé a to je právě tenhle případ. Přišlo mi, že je tam moc právnických scén u soudu, kdyby se režisér spíše věnoval vztahu mezi Mattem Damonem a Claire Danes, možná by to pro mě bylo daleko zajímavější. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama