Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wayne Campbell s kamarádem Garthem Algarem stále vysílá svou bláznivou show, také pořád ještě chodí se zpěvačkou Cassandrou to už pochopitelně bez Gartha. Přes dobře míněné rady okolí stále odmítá dospět, protože by ještě rád vykonal nějaký velký čin. Kamarádi spolu navštíví vystoupení skupiny Aerosmith a jsou nadšeni skvělou atmosférou. Ve snu pak Wayne vidí Jima Morrisona, který mu poradí, aby uspořádal velký rockový koncert. Wayne s Garthem se okamžitě pouštějí do zařizování. Nic se nedaří peníze na pronájem místa sice sehnali, ale nemají podepsanou jedinou smlouvu s hvězdami, neprodali téměř žádné vstupenky, Cassandřin producent se snaží akci zhatit. Navíc mají oba kamarádi milostné problémy. Jak tohle všechno zvládnou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tak dvojka lepší jedničky! (A koukám že tady v tom nejsem sám). Coopera nahradil Jagger, Wayne a Garth se dali trošku více do kupy, příběh a celý děj získal trošku větší smysl, více (lepšího) vtipu a hlášek. A taky gagy/scénky nabraly nějakou hlavu a patu (linie Cassanřina otce) Walken jako šedý záporák je sice takový upozaděný a mdlý, ale i tak jeho výskyt potěší. Taky se tam mihne Locklear a Barrymore, kterou jsem hned překvapivě poznal ale moc jsem tomu nevěřil. Bohužel poslední třetina filmu jde zase dolů, ztrácí smysl, scénáristické zkratky a jiná kouzla tlučou rozum hlava nehlava (Cassandřina překvapivá svatba - proč?!?!) a dohra s fesťákem je taky aby se neřeklo. Jednička si u mě získala bonusovou hvězdičku za několikero detailů, a tak dvojka musí dostat o hvězdu více, aby bylo jasné, že i přes poslední třetinu (jedna třetina oproti třem třetinám jedničky nic není) je prostě lepší. Ale ve skutečnosti, kdybych byl objektivnější, je Waynův svět na dvou hvězdách za jedničku a třech za dvojku. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

O něco zábavnější než jednička, ačkoli je to stále to samé a nebýt sexappealu hereček (k půvabné Carrere přibyly mlaďoučká Barrymorre a neuvěřitelně hot Basinger), nemělo by cenu koukat do konce (čímž byste přišly o bezvadnou parodii hned na několik kousků, což je to nejzdařilejší v celém filmu). Myers se do mého srdce zapsal jako Austin Powers a Waynův svět, ačkoli je třeba "nejlepší, k sežrání", na tom nic nezměnil. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nemá to ani hlavu ani patu. Jedničku jsem sice neviděla a vlastně nevím jestli by to bylo ku prospěchu tomuhle filmu, ale pár vtipných scének tam bylo. Rozhodně musím říct, že Kim Basinger je v tomhle filmu neuvěřitelně sexy a také mě překvapila přítomnost Christophera Walkena. Samozřejmě také velké plus za Aerosmith. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už od malinka patří tenhle film mezi moje nejmilovanější,sem člověk který je vstřícnej k extrémně šílenému humoru,miluju Hippies hudbu,rock,metal,sem pro vše zlé a špatné :D a prostě tahle komedie je můj svět a přebíjí první díl ve všech směrech.Film který není pro všechny,ale pro ty,pro které je,ho milují celým srdcem.Proč se furt každej musí ve svejch topkách honosit filmy jako Vykouopení z Věznice Shawshank,Zelená Míle,Přelet nad Kukačím Hnízdem atd. jsou to vynikající filmy,které patří k tomu nejlepšímu co bylo kdy natočenom,ale každej je uvědomělej až k posrání musí ze sebe dělat strašně dospělího,já už nejsem dávno ve věku,kdy bych měl čumět na tyhle filmy ( myslim Wayna ) ale dřív sem ten film miloval a pořád ho miluju a strašně rád si odfrknu u jednoduchého humoru,který je vlastně geniální a nemusim tady uvědoměle schazovat film na 54%.Lidi musej bejt tak strašně dospělý a uvědomělí za každou cenu,až sou vlastně nudní,povrchní a falešní. ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička, určitě jo. Je zde více chápavého humoru, nadsázky a hlavně konečně nějaká pořádná parodie. Objeví se zde i hvězdy jako Walken či Basingerová a díky tomu to má trošku šťávu. Výborná je scéna v gay clubu, kde se všichni sejdou náhodně ve scéně, kde předvádí typický tanec Village People na jejich hit YMCA. To se povedlo. Naštěstí dvojka již není tak šílená, což nejspíš bude vadit skalním pžíznivcům prvního dílu, ale zase na to může kouknout i "obyčejný" divák. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • V jednom z Wayneových (Mike Myers) snov sa Jim Morrison rozpráva so Sammym Davisom Juniorom. Zaujímavosťou je, že obaja páni sa narodili 8. decembra. (m.a.t.o.)
  • Tvorcovia filmu veľmi chceli, aby si malé cameo na Waynestocku strihli aj členovia skupiny Nirvana. Tí sa natáčania dokonca zúčastnili, no nakoniec nesúhlasili s tým, aby sa ich scény dostali do záverečného zostrihu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama