Plující mráčky, barevné rybičky, nametený Hopper. Vizuální bomba, která odmítá fungovat jako regulérní drama. Odvážné, ale nudné. Coppola tentokrát přestřelil, což stále znamená mnohem kvalitnější podívanou, než kdyby přestřelil režisér méně schopný. 70%(9.4.2010)

Vizuální a režijní bomba. Coppola je fakt velký filmař. Z toho filmu, i přes jeho černobílost, čiší neuvěřitelná živost a energie. Mladí herci jsou opravdu draví a celé to žije při těch toulkách městem, po barech a příležitostných bitkách. Hraje k tomu zvláštní, trochu dezrytmická hudba. Mickey Rourke toho legendárního přemýšlivého drsňáka zahrál skvěle, ale rozhodně netlačil na pilu. Diane Lane byla v mládí nádherná a Matt Dillon přesně vystihl všechny znaky těch frajerských "mladších bráchů." P.S. To stylizované prázdno jak tu píše Rob Roy je podle mě zcela úmyslné, protože jde právě jak správně pochopil o stísňující pocit ubíjení života na jednom místě a neschopnost udělat "něco", vypadnout ze sterotypu. Stereotyp je holt prázdný. Coppolu dělá velkým to, že zde to všechno plyne naprosto přirozeně. Ulice a ty lidi na nich jsou uvěřitelní (podobně jak třeba v DO THE RIGHT THING) kdyžto velká většina podobných předměstkých ghetto movies se snaží být přehnaně cool.(28.2.2009)

Bravurní vizuál a většinu stopáže prázdný ne/děj. Postavy nejsou zajímavé. Pokud jsem to správně pochopil, jde ve filmu o stísňující pocit ubíjení života na jednom místě a neschopnost udělat "něco", vypadnout ze sterotypu. Tohle zajímavé téma jen občas vystrkuje růžky, většinu času se ale film potácí v pěkně stylizovaném prázdnu...(27.2.2007)

Rozpočet $10miliónovTržby USA $2,494,480Tržby Celosvetovo $-(18.2.2010)

• mandes

rozpočet : $10 million tržby americké : $2,494,480(20.12.2006)

Vynikající snímek.Už jen ta výborná režie je naprosto úchvatná, ale to není nic proti tomu, co tu předvádí Mickey Rourke...Tak úžasný herecký výkon....Škoda že si tenhle herec tak podělal kariéru!(12.8.2002)

Coppola se tady podle mě trochu utápí v tom, jak chce aby ten film byl odlišnej a přemýšlivej narozdíl od jiných s tématikou gangů a pro mě to jaksi postrádalo nějakou větší příběhovou zajímavost, nicméně Matt Dillon s Rourkem skvělý a potěší mladičkej Nicolas Cage, kterej to je ještě takovej vychrtlej chudáček a v malý roli se tu objeví i Sofia Coppola(3.12.2009)

• dobytek

Nůůůůdaaaa. Naštěstí ta nuda netrvá 3 hodiny, jak je u Coppoly zvykem, takže se to dalo vydržet až do konce. Ve filmu je hlavní postavou jeden trotl (Matt Dillon), kterej se poflakuje po ulicích, občas navštíví nějakej bar, občas se s někym popere a potácí se tak nějak od ničeho k ničemu. Pak je tu jeho starší bratr (Mickey Rourke), kterej vypadá jak zhulenej, čumí pořád na ryby v akvárku a občas z huby vypustí nějaký "chytrý" kecy. Já tak nějak chápu, že šlo asi o to, že starší bratr se snaží předat mladšímu bratrovi nějaký ty svoje "moudra", ale ten příběh je vyprávěnej strašně nudně. Když už jsem u toho pomalu začal usínat, tak naštěstí z čista jasna přišel dost podivnej konec. 40%(19.5.2011)

Čtvrtou hvězdu za to, jak Dillon položil Rourkovi hlavu na rameno. (Když mi někdo klade otázku "O čem to je?", chce se mi odpovědět "O čem to není?". A to se netýká jen tohohle filmu, ale života.)(14.3.2010)

Ze začátku mi to připomnělo takovou drsnější Pomádu, ale pak… jsem opravdu nevěděl, co si mám o tom myslet. Hodnotím sice o stupeň výš, než uživatel dobytek, ale jinak s ním téměř ve všem souhlasím. 50 %.(28.5.2011)

HUDBA: Stewart Copeland(14.3.2010)

Jestli Coppola natočil něco, co se může rovnat Kmotrovi a Apokalypse, tak je to určitě tohle. Dravé ryby jsou prostě brilantním kouskem po všech stránkách. Co se týče obrazu, tak je to něco jako Sin City (celé je to z pohledu barvoslepého hrdiny natočeno černobíle a pouze některé detaily jsou barevné). Coppolova režie je bravurní, jako vždycky a co se herců týče, tak Mickey Rourke zde předvádí možná ten nejlepší výkon, co jsem u něj měl tu čest vidět a Matt Dillon a Nicolas Cage s hřívou za ním nezaostávají. Jo a Diane Lane je tady celkem pěkná, plus tu jsou ještě skvěle natočené bitky mezi pouličníma bandama. Prostě mistrovský kousek.(7.6.2006)

V rámci žánru "dravé ryby v dravých vodách" (rozumej: skupina grázlov na bezútešnom predmestí) jednoznačne klenot. Niet sa čo diviť, režíruje Coppola a po celý čas je to sakra vidieť. Banálna smalltown historka o bratskej rivalite tu má metaforický rozmer, ktorý agresívny naturalizmus námetu otesáva do podoby realistickej helenistickej skulptúry, ktorá síce má sem-tam odfaklené končatiny, ale vyzerá krásne aj s tými kýpťami (ako inak). Coppola obsadil vtedajšiu teen hviezdu Matta Dillona do roly riadneho pošuka, aby z neho napokon urobil sympaťáka. Rusty James patrí k Dillonovým najlepším kúskom - človek sa nestačí diviť, že tak mladý špunt dokáže hrať tak autenticky. Okrem Matta si vo filme zahralo pár ďalších dnešných hereckých titanov :-) medzi ktorými výrazne vyčnieva Mickey Rourke a jeho psychologicky mimoriadne zaujímavý a nesmierne delikátny Motorcycle Boy, za ktorého mal dostať Oscara. Francis Ford pod blahodarnou záštitou Zoetrope Studios nakrútil nekomerčný č-b film, v ktorom dusnú realitu premenil na atmosferickú "obojživelnú" víziu s katarzným účinkom, i keď treba nahlas povedať, že bez hudby tvorenej množstvom veľmi diferencovaných a invenčných motívov určujúcich "zafarbenie" jednotlivých scén by to neboli úplne Rumble Fish. Ten film je proste skvost "akože ja sa volám ja", to vám hovorím. PS: Obľúbená hláška: I´m comin´ over tonight so roll out the red carpet! (Matt oblbuje Diane Lane)(3.4.2007)

Legendární Francis Ford Coppola dal dohromady plejádu začínajících herců, z nichž každý měl v následujících letech svých pět minut slávy (a všichni postupně upadli v zapomnění s občasnými náznaky comebacků) a natočil drama z obyčejného života mladíků, kteří se nevyhýbají (spíše naopak) žádnému násilí a vždy si najdou příležitost někomu rozbít hubu nebo alespoň dumat o životě.(21.1.2012)

Na Coppolu příliš obyčejné, ba přímo fádní. A ani excelentní Mickey Rourke coby "vznešený" rebel/starší brácha to moc nezachrání... Lákavé tématem a obsazením, nudné obsahem. 60 %(7.6.2006)

Vynikající.Nemám jiných slov.Míistrovský snímek s hrdinskými přesto rebelskými hrdiny.Úchvatný Mickey Rourke a bezchybný Dennis Hopper v roli stále opilého otce (to mu sedí-tenkrát).I mladičký Nicolas Cage opět obsazený svým strýčkem stojí za to.(12.2.2003)

technicky brilantně inovativní a silný umělecký zážitek...taky způsob, jakým se dá ozvláštnit jedna obyčejná story ze života delikventů...jestliže Cage nebo Dillon jsou trochu příliš klackovití, Mickey jako Motorcycle Boy to je prostě lahůdka. Parádní film.(4.5.2009)

Na Coppolu je to teda opravdu velmi slabe... Je to vlastne cele takove prazdne a dej je uplne mimo.... Smyslem tohoto filmu je hlavne poflakovani se po ulicich a obcasne bitky.... Mickey Rourke sice nehraje spatne ale vypada velmi zvlastne, chova se jako by byl uplne v jine dimenzi.... Matt Dillon zahral mladsiho agresivniho bratra celkem slusne a ani zbyla particka tehdy velmi mladych hercu na tom nebyla spatne... Ale sakra mohlo to byt cele o hodne plnejsi a bohuzel to nezachrani ani celkem slusny konec....(17.10.2009)

Takhle vynikající jsem to rozhodně nečekal. Rodinka Rourke, Hopper a Dillon jako by ze skutečného života vypadla. Celkově všichni hrají výborně, ale Dillon mě náramně překvapil, protože právě on je nejlepší. Tupýho bitkaře topícího se ve stereotypním životě hraje velmi přesvědčivě a třeba scéna v baru... tam musel být opilej, protože takhle to zahrát... Tenhle stav totál na močku jsem už viděl/zažil tolikrát, že Dillon prostě musel být taky nebo je extra třída herec. Coppola navíc zapojil černobílý vizuál a doplnil ho takovým snovým audiem. Procházky, kdy Rourke přestane vnímat okolí mají sílu. -"California's like a beautiful, wild... beautiful, wild girl on heroin... who's high as a kite, thinkin' she's on top of the world, not knowing she's dying even if you show her the marks."(8.7.2009)

Film o příslušnících pouličních gangů, jejichž členi by se, pokud by byli osvobozeni ze stísněných prostor čtvrti, kde není do čeho píchnout (kromě nožem), snad přestali žrát navzájem. Mám hodně ráda Rourkea, a podezřívám se, že ani ne tak kvůli jeho schopnostem hrát, jako proto, že ten jeho charizmatickej ksicht je prostě tahoun. Přítomnost mladičkýho Matta Dillona taky potěšila a nezkušenýmu, naivnímu a zapálenýmu vůdci gangu, jenž svůj post zdědil, vtisknul tu pravou rváčskou, leč i citlivou, stále ještě chlapeckou tvář vzhlížející ke svýmu bratrovi. Pátá hvězda je už čistě věc režie, kdy si Coppola s vizuálem a zvukem hodně vyhrál a utvořil po režijní stránce nevídanej klenot. A Diane Lane v prádle na skříni asi potěší nejedno klučičí oko, zvlášť pokud si vybaví vleklou nudu provázející školní docházku. Vzrůstající neklid a nervozitu vedle ujetý, výrazný hudby stupňuje všudypřítomnej tikot dlouhý chvíle.(8.1.2011)

<< předchozí 1 2 3 4