Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

mandlova 

všechny recenze uživatele

Mé oblíbené historické období, Benátky, Rufus Sewell.... Krásná a talentovaná Veronica Franco (Catherine je jako obrázek, fakt) se stane prvně hrdinkou svého města,aby posléze se stala terčem církve a jejich procesů s čarodějnicemi....Kontrast bohémského života před a strachu z církve po je fascinující. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Možno divný, ale predsa len jednoduchý Benátsky svet 16. storočia. Nekomplikované réžia a napriek všetkému pútavý príbeh, kde nič nie je úplne biele alebo čierne. Fantastická, prekrásna a neodolateľná Catherine McCormack, ktorej veľmi dobre asistuje R. Sewell. Niektoré časti („problémy“) príbehu sú aj dnes (veľmi) aktuálne. Osobné hodnotenie: 90% (*****) ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Keby si všetci členovia svätej inkvizície nechali chirurgicky odstrániť posledné dvanáste rebro a vždy večer namiesto modlitby a hriešnych myšlienok sa vlastnoručne vyfajčili, tak by im možno toľko ich drbnutosť neudierala na mozog a ľudia by mali k cirkvi pozitívnejší postoj. Keby niektorí rodičia nemysleli iba nato ako si zrolované bankovky strčiť do kakáča tak by možno bolo viacej šťastnejších detí a tým pádom aj celá krajina. Keby muži boli viacej mužmi a nemysleli by iba na svoju cicinu tak by bolo menej nešťastných žien. Keby ženy mali v sebe viacej hrdosti tak by muži na uliciach hladajúci nočnú zábavu nič nenašli. Dočkáme sa toho aby sa ľudia správali s pokorou? Okrem tej inkvizície mám pocit že sa aj tak nič nezmenilo ... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Melodramatická romance líčí kurtizány v Benátkách 16. století jako nejvzdělanější a nejmocnější ženy své doby – hlavně si však nenechat kariéru pokazit láskou (jež hlavní hrdinku, nebezpečně krásnou Catherine McCormack, k profesi přivedla v první řadě)! Učení a užívání si výsad a pozornosti mají příjemný nadhled, šarm i švih, které se úplně nevytrácejí ani po skluzu do čistokrevné, na pilu tlačící červené knihovny (či už vyloženě pohádkového závěru s církevní inkvizicí). ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Příjemný příběh, nádherná výprava, škoda jen, že v některých chvílích upadá do filosofování a hrdinských proslovů. Možná by bylo i přijatelnější napsat inspirováno skutečným životem Veronicy Franco, než pravdivý příběh V.F., a pak ji obrat o manžela, děti etc. Ale to by se už odchýlili od romantického žánru, který se zas tak nevyvedl. Ano bylo tam pár krásných scén - pohledy do očí, loučení, ale nebyla tam taková, abych si ji uchovala v paměti, nebo si ten záběr chtěla pustit znovu. Zpracování, které rozhodně neurazí, ale až na kostýmy nenadchne. - Po delší době přehodnucuji a přidávám jednu hvězdičku - jsou tam dobré scény tj. momenty, kdy si Veronica drží Marca od těla. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)
  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)
  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama