Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

nunka 

všechny recenze uživatele

Film Hooligans nenapáda, nehodnotí, nešíri myšlienku násilia, ani ho však neodsudzuje. Pôsobí veľmi nestranne, s výnimkou záverečných pasáži. Prezentuje len tému mladých chuligánov, prúserákov, ktorí balancujú so svojim životom za cenu nebezpečného vzrušenia. Cez násilnosti a bitky si vyriaďujú účty? Je to ich primárna motivácia? alebo NYH skupiny či Red White Angels možno chápať ako istú formu neškodného vybúrenia sa... v tom prípade si viem vybaviť aj prospešnejšie formy vyvenčenia sa...zaujímalo by ma, kolkí z nich by sa SÁM od seba postavil zoči voči rovnako silnému súperovi len za účelom hájiť svoj futbalový tím..ide predovšetkým o mozgy vymývajúcu masovú skupinovú záležitosť, spolupatričnosť a tvárenie sa, že sa bijem podľa určitých pravidiel.. Chápem tých, čo sa do tejto extrémistickej skupiny chuligánov dostanú za účelom LEN niekam patriť - to sú chudáci, ktorý sa nevedia začleniť spoločensky prospešnejšie....no tí, ktorí to robia pre premasírovanie si svojho ega, tí sú naozaj ešte väčší chudáci...pretože normálne zmýšlajúci človek sa do takej sračky vedome nezačlení....no ale k filmu:)) Ksichtík Elijaha Wooda mi medzi drsných hooligans hneď z úvodu nezapadol, no musela som sa adaptovať. Tematika hooligans veľmi dobre spracovaná, žiadna nuda, má to myšlienku a pútavú atmosféru. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Člověk by si řekl, že si z tohodle filmu nic neodnese. Proto jsem se o něj nezajímal a několikrát jsem vynechal jeho shlédnutí. Jenže opak je pravdou. A je to také milé překvapení. Režie filmu je skvělá a herci realističtí. Ve filmu je několikrát explicitní násilí a kamerově tak natočené, že se v jednu chvíli snaží něčemu vyhnout a v další zobrazit naprosto vše. Původně jsem si říkal, že to bude jen o tom násilí, ale příběh je stavěnej jinak a tím si mě získal. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jakožto fotbalového fanouška, mají tyhle filmy zvláštní náboj. Už film Football Factory se mi líbil, ale tohle bylo snad ještě lepší. Bitky jsou tady fakt výborný a klipovitá scéna ze zápasu byla taky výborná, i když se to někomu nelíbí, jen je škoda, že těch fotbalových prostřihů tam moc neni, vlastně je tam jenom jeden a to hned ze začátku. To bylo i u Football Factory a myslim si že přidáním dobře zpracovaných momentů ze zápasů(rozhodně né nějaký nahraný trapárny od režiséra) by oboum filmům jen prospělo a dodalo jim ještě lepší fotbalovou atmosféru, tohle pak už vypadalo jen jako hromadný bitky kvůli osobním důvodům hlavních postav a fotbalový prostředí se dost vytratilo. Co se týče Elijaha Wooda, tak mě docela překvapil, v bitkách se snaží a i když nafláká několika bouchačům, tak to v tý vřavě nevypadá nereálně a po herecký stránce to zvládnul taky skvěle. A ostatní herci byli vybraný taky výborně a mezi opravdový rowdies perfektně zapadli, ale stejně sem se pořád nemohl rozhodnout mezi 4* a 5*, nakonec jsem se díky fakt drsný bitce na konci filmu, při který napozadí hraje pomalá písnička a celý to vizní jako velký finále filmu, rozhodl pro 5*, protože takovýhle zakončení bylo dokonalý. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prostučký, sto krát videný námet, zasadený do neobvyklého prostredia súperiacich britských "football-fan" bitkárov. Film má v sebe dravosť, bitky sú nakrútené svižne a prehľadne, dramatické vzťahy medzi postavami fungujú, a prítomnosť komerčnejších ikôn Elijaha Wooda a Claire Forlani osviežuje nezávislý tón nízkorozpočtovej produkcie. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a do sebe vtahující film, realita filmu drásá, ale skutečnost bude ještě mnohem horší. Elijah Wood mě mile překvapil, před shlédnutím filmu jsem o dobře zvoleném castingu pochyboval, v průběhu filmu se mé pochybnosti rozplynuly. Zavádějící je v českém kontextu srovnání s filmem Proč?, více než dvacet let mezi daty vzniku obou filmů je velmi znát, Proč? je spíše o asociálním chování obecně navázaném na fotbal, Hooligans podobně jako Klub rváčů tak trochu i o nedostatku adrenalinu v životě mladých západoevropských pubescentů a o jeho vyvolávání v prostředí pouličních bitek. Atraktivní klipovost natočení bitek přispívá k rozporuplnému dojmu - je toto sebedestruktivní trávení volného času pouze odsouzeníhodné, nebo má i nějaké kladné a obohacující stránky? Co chybí v životech mladých relativně velmi bohatých Evropanů, že dobrovolně podstupují martýrium bolesti, krve a tržných ran (a to v tom lepším případě)? Tenhle film nedává odpovědi, ale klade otázky... a to není málo! Možná tedy ta dříve zmíněná pararela s českým předchůdcem má smysl... Proč? ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • V roku, v ktorom sa odohráva dej filmu hral West Ham United druhú najvyššiu ligovú súťaž a nie Premier League. (ShortyIC)
  • Většina anglických Hooligans nosí oblečení značky Stone Island, která se proslavila právě díky fotbalovým vyvrhelům. Kořeny značky ovšem pocházejí z Itálie. (outcashed)
  • Fotbalový klub West Ham souhlasil se spoluprací na natáčení v domnění, že film bude pojednávat o jejich hře a kvalitních fanoušcích. Jakmile zjistili, čeho se týká doopravdy, od projektu odstoupili (don corleone)

Reklama

Reklama